Juist omdat het zo rommelig is moet ik mijzelf en gezin even pamperen. En sinds ik bij ZTRDG bestel gaat dat prima. Ik hoef de deur niet uit. Het kost mij weinig tijd. (Al moet ik eerlijk bekennen dat het heerlijk is om op mijn iPhone in bed rustig even te ‘winkelen’. hahahah) En de bezoektijden zijn voor mij in de avond. En dan ben ik in ieder geval niet in het ziekenhuis.
Afgelopen bestelling bestond vooral uit kaas, niks beters dan een ochtend te beginnen met een goede tosti. Groenten en kruiden, vooral de pastinaak. Daar ben ik gewoon fan van. Laatst maakte ik een soort van koelkast-opruim-stamppot met pastinaak en wat rondslingerende groenten in de koelkast. De pan ging schoon leeg. En dat door mensen die niet eens van stamppot hielden. Erbij een worstje van (voorheen) blije varkens.
Enfin.
Iedereen die mij kent zal wel zien dat onderstaand recept is gemaakt bij Simone. Daar bak ik regelmatig iets zoets. Tot grote vreugde van dochter.
Recept zomerse amandel taartjes zelf maken

Recept zomerse amandel taartjes
Ingrediënten
- 125 gram boter op kamertemperatuur
- 125 gram poedersuiker
- 3 eieren middelgroot
- 30 gram bloem
- 125 gram amandelmeel
- 1 theelepel amandelextract
- 1 limoen alleen de rasp (zest) van de schil
- 4 kleine vlaaivormpjes met losse bodem ingevet met wat boter
- slagroom om te serveren
- zomer fruit zoals frambozen bramen, aardbeien en rode besjes om mee te serveren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Meng de boter met de poedersuiker in de kom van een keukenmachine tot een glad beslag.
- Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe.
- Meng de bloem met de amandelmeel.
- Voeg het bloem-amandelmeel in gedeeltes toe aan het boter-eimengsel.
- Meng dan de amandelextract en de limoenrasp als laatste door het beslag.
- Vul de vormpjes met het beslag en bak ze in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar in de oven.
- Laat afkoelen, haal uit de vormpjes en serveer met vers fruit en slagroom
Geef een reactie