• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Waarom heet mijn blog Es’ Factory?

Echt Eten Es vertelt, bespreekt en neemt waar

Waarom heet mijn blog Es’ Factory?

Zoals u al misschien weet: ik blog al heel wat jaren. Mijn eerste blog, daar moest de stekker uit. Het werd te duur. Leuk hoor als je veel gelezen wordt. Maar voor tien jaren geleden was dataverkeer echt super duur. Dus ging de stekker eruit.

Ergens vond ik het in de eerste instantie niet eens zo erg. Want een hoop mensen wisten niet eens wat een blog was. Kennissen en vrienden vonden het maar raar dat ik zolang achter mijn laptop kon zitten. En eerlijk is eerlijk: partnerlief heeft meerdere malen geroepen dat hij vooral de achterkant van mij zag….

Waarom heet mijn blog Es’ Factory?

Waarom heet mijn blog Es' Factory?

Foto gemaakt door (de allerleukste en liefste!) Simone van den Berg

Dus ging ik door met mijn leven. En dacht er niet over na. Tot ik, na ruim een jaar, heel veel onrust voelde.
Ik werd kribbig.
Kon mijn draai niet vinden.
Verveelde me.
Miste duidelijk iets in mijn leven.

Ik pakte mijn laptop en bedacht me dat mijn echte uitlaatklep en hobby gewoon een blog onderhouden was. Alles wat ik echt leuk vind komt er in samen:

  • Schrijven.
  • Koken.
  • Recepten maken.
  • Fotograferen.
  • Bezig zijn met alle nieuwe technieken op Internet. (Social Media was helemaal nog geen ding toen ik dit blog startte!)

Ik wilde gewoon weer mijn eigen virtuele plek op het Internet.
Punt.

Maar welke url wilde ik? Hoe moest het gaan heten?

In die tijd maakte ik (nogal veel) zeep. Homemade, met loog en vetten. Nu bijna acht jaren later wast partnerlief zich nog steeds met de berg zeep die ik in die tijd heb gemaakt…. hahaha

Ik vroeg mijn broer om raad. En die vond mijn huis wel lijken op een (zeep) fabriek. (Terecht.) En zodoende is Es’ Factory ontstaan. Het heeft niet veel raakvlakken met eten, recepten en koken. Maar na zoveel jaren maakt dat ook niet meer uit.

Ik ben al helemaal gewend aan de naam. En als mensen het niet helemaal snappen, dan spel ik gewoon mijn naam.

Weet u dat ook weer.

*Deze post is een onderdeel van de #30dayblogchallengeNL HareMaristeit (ik blijf het een geweldige naam vinden!) had deze tag bedacht. Het is namelijk een beetje komkommertijd. En het leek mij wel leuk een aantal vragen te beantwoorden.

#30dayblogchallenge

Ook lekker:

  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


4 Reacties

« Weekmenu maaltijden week 30
Recept couscous met pittige kip vleugels »

Reacties

  1. Es zegt

    01/08/2016 om 16:06

    ☺️???

  2. Maris Maria Renne zegt

    01/08/2016 om 15:27

    Ik zeg niks! Blijft tussen jou, mij en het interwebs 🙂

  3. Es zegt

    01/08/2016 om 15:20

    Heeee Hare Maristeit!

    Het liefst zou ik nu willen zeggen dat ik vet van een T-rex verzeepte, maar zo oud ben ik dan weer net nog niet… hahaha
    Ik maakte allerlei soorten zeep. Met verschillende oliën, kleurtjes en geurtjes. Ook met geurtjes van Lush, maar ook met etherische oliën, luffa of koffie. En ik maakte ook cremes, lotion, bath melts bruisballen en meer van die gekkigheid. Maar dat is tussen ons ok?
    XX

  4. Maris Maria Renne zegt

    01/08/2016 om 15:16

    Hee luie bloggert! Wat leuk dat je meedoet en om te lezen hoe je naam is ontstaan. Wat voor zeep maakte je vroegâh?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.869 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Copyright © 2022 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}