• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Gebraden kip uit de pan met saffraan rijst recept

Budget Echt Eten Gevogelte Kerstrecepten Recepten Rijst

Gebraden kip uit de pan met saffraan rijst recept

Kip.
Ik denk dat dat het meeste gegeten wordt hier thuis. Er zijn ook zoveel delen van dat je er zo heerlijk mee kunt variëren.

Dit is een recept uit een oud kookboek van Simone. En wij vonden het echt lekker. Die oude kookboeken hebben soms heel leuke en lekkere recepten.

Krokante kip met gele rijst. (Mocht u nu geen saffraan hebben dan kan er ook een halve theelepel koenjit toegevoegd worden aan de rijst.)

Gebraden kip uit de pan met saffraan rijst recept

Gebraden kip uit de pan met saffraan rijst recept

Gebraden kip uit de pan met saffraan rijst recept

Es
Ouderwetse gebraden kip uit de pan. Gereserveerd met gele saffraan rijst. Snel, simpel en valt bij iedereen in de smaak.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse
Porties 4 personen
calorieën 972 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 hele kip in 8 stukken gesneden of 4 kippenbouten
  • 1 grote ui fijn gesneden
  • 300 gram tomaat in parten gesneden
  • 250 gram basmati rijst
  • olie om te bakken
  • 1 kip bouillonblokje
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak
  • paar draadjes saffraan

Instructies
 

  • Bestrooi de kip rondom met peper, zout en de gerookte paprika.
  • Verhit in een grote braadpan een flinke scheut (olijf)olie.
  • Bak de kip rondom bruin in de braadpan.
  • Bestrooi dan de kip in de pan met bloem en bak door tot de kip gaar is.
  • Weten of de kip gaar is? Prik hiervoor even in een dik deel van de kip met een punt van een mesje of een vork. Wanneer het vocht helder is dat er uit loopt, dan is hij gaar.
  • Haal de kip uit de pan en hou hem warm.
  • Bak in de achtergebleven olie de ui glazig en zacht.
  • Voeg de rijst toe, het blokje kipbouillon en genoeg water zodat de rijst ongeveer 1 centimeter onder staat.
  • Voeg de saffraan draadjes toe aan de rijst.
  • Breng de bouillon aan de kookt en zet dan het vuur zacht.
  • Laat dit op laag vuur zachtjes pruttelen.
  • Kook de rijst tot er putjes in de rijst vallen.
  • Proef of de rijst gaar is, zo niet voeg dan nog een beetje water toe en laat het nog even op het vuur staan.
  • Voeg de tomaat toe aan de gare rijst en laat deze door en door warm worden.
  • Serveer de kip met de rijst en eventueel een salade.

Nutrition

Serving: 4gCalories: 972kcalCarbohydrates: 58.3gProtein: 62.2gFat: 53.2gSaturated Fat: 14.5gPolyunsaturated Fat: 14.5gCholesterol: 255mgSodium: 802mgFiber: 2.6gSugar: 3.7g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Alle boodschappen direct op je boodschappenlijst bij AH.nl? Klik op de onderstaande knop:

%CODEAH%

Disclaimer: Deze post bevat een affiliate link.

BewarenBewaren1 hele kip in 8 stukken gesneden of 4 kippenbouten
1 grote ui, fijn gesneden
300 gram tomaat, in parten gesneden
250 gram basmati rijst
olie om te bakken
1 kip bouillonblokje
1 eetlepel bloem
2 theelepels (gerookte) paprikapoeder
zout en peper, naar smaak
paar draadjes saffraan1 hele kip in 8 stukken gesneden of 4 kippenbouten
1 grote ui, fijn gesneden
300 gram tomaat, in parten gesneden
250 gram basmati rijst
olie om te bakken
1 kip bouillonblokje
1 eetlepel bloem
2 theelepels (gerookte) paprikapoeder
zout en peper, naar smaak
paar draadjes saffraan1 hele kip in 8 stukken gesneden of 4 kippenbouten
1 grote ui, fijn gesneden
300 gram tomaat, in parten gesneden
250 gram basmati rijst
olie om te bakken
1 kip bouillonblokje
1 eetlepel bloem
2 theelepels (gerookte) paprikapoeder
zout en peper, naar smaak
paar draadjes saffraan

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Ook lekker:

  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Weekmenu maaltijden week 37
Snel recept kaas uien soda brood bakken »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}