Weertje he?
Ik kan me niet heugen dat ik het zo warm had achter mijn laptop. Alhoewel, gisteren stond ik met Simone in de keuken. De oven op 220 graden Celsius.
Niet. Normaal.
We zijn maar buiten gaan zitten. En daar zakten we er een beetje in. De hitte, moe, zweterig. En dus hebben we ons er best wel gemakkelijk van af gemaakt.
Dat we in de ochtend naar de taartenwinkel wilden gaan *bedenk hier een heel blije Es bij* en dat hij nog dicht was hielp ook niet echt mee aan de feestvreugde.
Enfin.
Simone en ik vermaken ons altijd wel. Dus daar hebben we niks op ingeleverd. Heerlijk met zijn tweeën in de keuken. Dat is wat we leuk vinden.
Hieronder een brood zonder gist. Dus geen rijstijd zoals met gist broden. Door de gebakken uien en Parmezaanse kaas wordt hij heerlijk hartig. Lekker bij een kop soep.
Overigens kan de Parmezaanse kaas heel goed vervangen worden door andere (oude) kaas.
Snel recept kaas uien soda brood bakken

Snel recept kaas uien soda brood bakken
Ingrediënten
- 2 uien in ringen gesneden
- klontje roomboter om in te bakken
- 300 gr bloem
- 150 gr volkoren meel
- 2 theelepel baksoda tegenwoordig te koop in de supermarkt
- 1/2 theelepel zout
- 150 gram Parmezaanse kaas geraspt + extra voor de bovenkant
- 400 milliliter karnemelk
Instructies
- Smelt de roomboter in een koekenpan en bak hierin de uien totdat de randjes bruin kleuren. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius.
- Meng, in een grote kom, de bloem, volkorenmeel, baksoda, zout en Parmezaanse kaas door elkaar.
- Giet de karnemelk erbij.
- Kneed het nu snel met je handen tot een samenhangend deeg. Niet echt kneden. Is het iets te droog? Voeg dan nog wat karnemelk toe.
- Leg het deeg op een stuk bakpapier en vorm er een rond brood van. Ongeveer 3,5 centimeter dik.
- Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en leg het brood erop.
- Schuif het brood op de bakplaat in de voorverwarmde oven.
- Bak het brood 20 minuten met de oven op 230 graden Celsius.
- Haal dan het brood even uit de oven.
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 200 graden Celsius.
- Schep nu de gebakken uien boven op het brood.
- Rasp er nog wat Parmezaanse kaas over.
- Schuif het brood nu weer in de oven en bak het nog 10 tot 15 minuten tot hij gaar en bruin is.
- Haal het brood uit de oven en laat het brood afkoelen op een rooster.
Jaaaaa! Leuk! Trekken volgende week gelijk agenda’s. ?
Ja god wat was het warm he… :)) Nou ja het gaat weer gauw regenen dus ik zeg: binnenkort maar weer een keer? (en dan doen we het op een andere dag dan maandag… Is ie wel open namelijk!)