Paleoproof.
Iemand ooit gedacht dat ik zo’n recept op mijn blog zou zetten?
Ik in ieder geval niet.
Maar ja, eens in de zoveel tijd koken Simone en ik samen. Gewoon lekker een hele dag in de keuken met elkaar. Teuten, herinneringen, proeven, hakken en snijden. Ja, allebei helemaal happy.
Maar soms doet Simone aan ‘ander eten’. Paleo, Whole30, I quit sugar en meer van dat soort dingen. Ik kan dat niet helemaal bijhouden. En als ik dan kom om gezellig te koken dan schik ik me naar haar. Want ergens vind ik het ook wel leuk om juist dan dingen te maken die ik anders nooit zou maken.
Zo ook deze taart. Geen bloem, geen kaas (dat vond ik misschien nog wel het ergste denk ik…) en ook geen melk.
In de eerste instantie dachten we dat er misschien nog wat zout in moest. Of Simone dacht dat ik dat vergeten was. Nou, dat hoeft echt niet! Het spek is al zout genoeg voor heel de taart.
Wat ik er van vond?|
Ik vond het echt heel erg lekker. Zo vers en warm uit de oven was hij op zijn best volgens Simone. Uit doe koelkast vond ze wat minder. Maar ik vermoed dat wanneer je een stuk opwarmt in de oven, of desnoods magnetron, zal hij gewoon weer prima zijn.
Spinazie gerookt spek hartige taart recept

Spinazie gerookt spek hartige taart recept
Ingrediënten
- 500 gram blokjes ontbijtspek
- 12 eieren
- 200 gram kastanje champignons in plakjes gesneden
- 3 bosuitjes in kleine ringetjes gesneden
- 45 milliliter kokosmelk
- 2 tenen knoflook heel fijn gehakt of door de pers
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 eetlepel italiaanse kruiden
- 300 gram spinazie ongekookt
- vers gemalen zwarte peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚Celsius.
- Bekleed de bodem van een springvorm (ongeveer 24 cm in doorsnede) met bakpapier.
- Verhit een heel klein beetje olie in een pan en bak hierin de spekblokjes krokant.
- Schep de spekblokjes uit de pan en schep deze op de bodem van de springvorm.
- Schep de spinazie, ongekookt bovenop de spekblokjes. Druk het heel goed aan. En het lijkt nu een hele berg maar dat komt goed.
- Klop de eieren met de kokosmelk, in een grote kom, los met een garde.
- Meng de gesneden kastanjechampignons, de bosuitjes, knoflook, uienpoeder, italiaanse kruiden en de zwarte peper met de eieren.
- Giet het eiermengsel over de spinazie.
- Druk nu nogmaals met beide handen de spinazie goed aan. De eieren moeten tussen alle blaadjes spinazie komen.
- Dek de springvorm af met aluminiumfolie.
- Bak de taart 30 minuten afgedekt in de oven.
- Verwijder dan de aluminiumfolie en laat de taart nog 20-25 minuten bakken in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
- Eet de taart zo uit de oven, warm, lauw of op kamertemperatuur.
Geef een reactie