• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Winterse kruidige granola zelf maken

Budget Echt Eten Lunch Ontbijt Voorraad maken

Winterse kruidige granola zelf maken

U weet het onderhand wel. De post op zaterdag is voor @ZTRDG. En omdat ik afgelopen week toch al maanden voorloop maakt ik een cruesli met speculaaskruiden en honing. Warm en winters en ik zie mijzelf al zitten in de ochtend met een grote beker thee en yoghurt met deze cruesli.

Ik had nog een overrijpe banaan liggen. En die zijn eigenlijk het beste voor dit recept. Die zijn zoeter dan zijn gele broertjes.

Bak de granola/ cruesli goed bruin. Maar kijk aan het einde steeds regelmatig of het niet al te donker wordt. Er zit een fijne lijn tussen bruin en verbranden.
Just saying.

Winterse kruidige granola zelf maken

Winterse kruidige granola zelf maken

Winterse kruidige granola zelf maken

Es
Granola, of cruesli kan je prima zelf maken. Probeer deze winterse versie met banaan, appel en speculaas kruiden eens. Lekker met yoghurt of melk.
5 van 1 stem
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Gang Ontbijt
Keuken Hollandse
Porties 750 gram granola / cruesli

Ingrediënten
  

  • 1 over rijpe banaan
  • 1 appel
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 vanille peul alleen het merg
  • 1/2 theelepel zout
  • 300 gram havermout
  • 125 gram pecan noten of andere noten, naar smaak
  • 60 gram zonnebloempitten
  • 6 gedroogde abrikozen in heel kleine stukjes gesneden
  • 60 gram kokosolie
  • 60 gram honing

Instructies
 

  • Verwarm de over voor op 200 graden Celsius.
  • Bekleed een bakblik met een stuk bakpapier.
  • Pureer de banaan met de appel, speculaaskruiden, merg van de vanillepeul en het zout in het bakje van de staafmixer.
  • Meng de havermout, pecannoten, zonnebloempitten en gedroogde abrikozen stukjes in een grote kom.
  • Smelt de kokosolie met de honing zodat alles vloeibaar is.
  • Meng met je handen het appel-banaan mengsel en de honing met kokosolie met honing door de havermout.
  • Spreid het mengsel op de bakplaat met bakpapier.
  • Bak nu alles in ongeveer 30 minuten gaar en bruin.
  • Roer om de 10 minuten alles even goed om zodat alles bruin wordt.
  • Laat alles afkoelen en bewaar het in een goed afsluitbare pot.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Disclaimer: Deze post is tot stand gekomen in een samenwerking met ZTRDG en mij. Maar zoals altijd zijn alle meningen van mijzelf en ook de recepten.

Ook lekker:

  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


13 Reacties

« Drie kerstcadeaus voor een Foodie
Gevlinderde piri piri kip met groene jalapeno dressing »

Reacties

  1. Henk Verhaar zegt

    28/09/2016 om 09:16

    Ja, Noorse havermout is prima. Maar in Noorwegen wordt dan ook veel meer zelf gemaakt en gebakken dan hier. Als je ziet wat een keus aan meelsoorten er in een standaard-supermarkt beschikbaar is…

  2. Es zegt

    28/09/2016 om 09:02

    Hahaha Niet eens aandelen? Maar nu wil ik natuurlijk ook zelf geplette havervlokken! En die havervlokken van de Noren? Was dat wat?

  3. Henk Verhaar zegt

    26/09/2016 om 20:07

    afgelopen zondag havermoutpap gemaakt van zelf geplette havervlokken, van haverkorrels zaterdag bij de molen gehaald. Pap van vers, zelf geplette havermout is, zo mogelijk, nóg lekkerder dan havermout van gekochte vlokken (en Veel lekkerder dan van de havermout van de Appie – afgelopen zomer in Noorwegen hadden we havermout van de Appie, havermout van de molen (allebei mee) en havermout van de Noren (Bjørn havregryn; toen we door de meegenomen havermout heen waren), dus we konden goed vergelijken).

    Dus ook weer blij met mijn vlokkenmolen voor op de Ankarsrum. Net als met de graanmolen om tarwekorrels te malen tot meel voor verse pasta… (en nee, ik heb geen aandelen).

  4. Es zegt

    20/09/2016 om 16:28

    De buurjongens hebben alles opgegeten. Ze vonden hem lekker en dachten eerst dat het chocolade was. ????

  5. Marlies zegt

    20/09/2016 om 14:56

    Leuk idee om de banaan te pureren. Zelfgemaakte granola is heerlijk en deze zal vast ook smaken.

  6. Es zegt

    20/09/2016 om 13:21

    Ja wel jammer. Maar winter is dan ook weer leuk. En dan weer de lente. Ieder seizoen weer iets anders. ☺️??

  7. Demi | DE KOOKFABRIEK zegt

    20/09/2016 om 09:04

    Mmm! Jammer dat de zomer op zijn einde loopt, maar ik kijk toch stiekem al een beetje uit naar de winterse smaken en geuren. Dit granolarecept past hier perfect bij!

  8. Es zegt

    18/09/2016 om 16:43

    Hahahahaha ? Nou. Dan maak ik wel nieuwe voor jou. ?

  9. Anita zegt

    18/09/2016 om 14:28

    Ik hoop dat hij hem niet zo lekker vind dat het volgende week op is.

  10. Es zegt

    18/09/2016 om 13:11

    Niek heeft hem getest en vond het lekker. Hij heeft een pot mee. ☺️???

  11. Es zegt

    18/09/2016 om 13:11

    Het is ook echt winters. (Ssst stiekem eet ik het zo uit de pot…. ?)

  12. Anita zegt

    17/09/2016 om 09:19

    5 sterren
    Ohhh zalig

  13. Esther zegt

    17/09/2016 om 08:12

    Hmmmm ik kan hem hier bijna ruiken. Lekker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}