• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Winterse kruidige granola zelf maken

Budget Echt Eten Lunch Ontbijt Voorraad maken

Winterse kruidige granola zelf maken

329
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

U weet het onderhand wel. De post op zaterdag is voor @ZTRDG. En omdat ik afgelopen week toch al maanden voorloop maakt ik een cruesli met speculaaskruiden en honing. Warm en winters en ik zie mijzelf al zitten in de ochtend met een grote beker thee en yoghurt met deze cruesli.

Ik had nog een overrijpe banaan liggen. En die zijn eigenlijk het beste voor dit recept. Die zijn zoeter dan zijn gele broertjes.

Bak de granola/ cruesli goed bruin. Maar kijk aan het einde steeds regelmatig of het niet al te donker wordt. Er zit een fijne lijn tussen bruin en verbranden.
Just saying.

Winterse kruidige granola zelf maken

Winterse kruidige granola zelf maken

5.0 from 1 reviews
Winterse kruidige granola zelf maken
 
Bewaar Print
Voorbereiden:
10 minuten
Kooktijd:
30 minuten
Totale tijd:
40 minuten
 
Granola, of cruesli kan je prima zelf maken. Probeer deze winterse versie met banaan, appel en speculaas kruiden eens. Lekker met yoghurt of melk.
Auteur: Es
Recept soort: Ontbijt
Keuken: Hollandse
Serves: 750 gram granola / cruesli
Wat ik heb gebruikt:
  • 1 (over) rijpe banaan
  • 1 appel
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 vanille peul, alleen het merg
  • ½ theelepel zout
  • 300 gram havermout
  • 125 gram pecan noten (of andere noten, naar smaak)
  • 60 gram zonnebloempitten
  • 6 gedroogde abrikozen, in heel kleine stukjes gesneden
  • 60 gram kokosolie
  • 60 gram honing
Zo maak ik het:
  1. Verwarm de over voor op 200 graden Celsius.
  2. Bekleed een bakblik met een stuk bakpapier.
  3. Pureer de banaan met de appel, speculaaskruiden, merg van de vanillepeul en het zout in het bakje van de staafmixer.
  4. Meng de havermout, pecannoten, zonnebloempitten en gedroogde abrikozen stukjes in een grote kom.
  5. Smelt de kokosolie met de honing zodat alles vloeibaar is.
  6. Meng met je handen het appel-banaan mengsel en de honing met kokosolie met honing door de havermout.
  7. Spreid het mengsel op de bakplaat met bakpapier.
  8. Bak nu alles in ongeveer 30 minuten gaar en bruin.
  9. Roer om de 10 minuten alles even goed om zodat alles bruin wordt.
  10. Laat alles afkoelen en bewaar het in een goed afsluitbare pot.
3.5.3208

Disclaimer: Deze post is tot stand gekomen in een samenwerking met ZTRDG en mij. Maar zoals altijd zijn alle meningen van mijzelf en ook de recepten.

Ook lekker:

  • Winterse bospaddenstoelensoep recept
    Winterse bospaddenstoelensoep recept
  • Bramen cobbler met funcakemix
    Bramen cobbler met funcakemix
  • Budget maaltijdenplanning week 49
    Budget maaltijdenplanning week 49
  • Kookboek Delicious Elke dag bijzonder
    Kookboek Delicious Elke dag bijzonder
  • Budget maaltijden planning week 46
    Budget maaltijden planning week 46
  • Budget maaltijden planning week 47
    Budget maaltijden planning week 47
  • Freekeh halloumi tomaten salade
    Freekeh halloumi tomaten salade
  • Milde gele curry met kabeljauw recept
    Milde gele curry met kabeljauw recept
  • Budget maaltijden planning week 48
    Budget maaltijden planning week 48

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

329
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


13 Reacties

« Drie kerstcadeaus voor een Foodie
Gevlinderde piri piri kip met groene jalapeno dressing »

Reacties

  1. Henk Verhaar zegt

    28/09/2016 om 09:16

    Ja, Noorse havermout is prima. Maar in Noorwegen wordt dan ook veel meer zelf gemaakt en gebakken dan hier. Als je ziet wat een keus aan meelsoorten er in een standaard-supermarkt beschikbaar is…

  2. Es zegt

    28/09/2016 om 09:02

    Hahaha Niet eens aandelen? Maar nu wil ik natuurlijk ook zelf geplette havervlokken! En die havervlokken van de Noren? Was dat wat?

  3. Henk Verhaar zegt

    26/09/2016 om 20:07

    afgelopen zondag havermoutpap gemaakt van zelf geplette havervlokken, van haverkorrels zaterdag bij de molen gehaald. Pap van vers, zelf geplette havermout is, zo mogelijk, nóg lekkerder dan havermout van gekochte vlokken (en Veel lekkerder dan van de havermout van de Appie – afgelopen zomer in Noorwegen hadden we havermout van de Appie, havermout van de molen (allebei mee) en havermout van de Noren (Bjørn havregryn; toen we door de meegenomen havermout heen waren), dus we konden goed vergelijken).

    Dus ook weer blij met mijn vlokkenmolen voor op de Ankarsrum. Net als met de graanmolen om tarwekorrels te malen tot meel voor verse pasta… (en nee, ik heb geen aandelen).

  4. Es zegt

    20/09/2016 om 16:28

    De buurjongens hebben alles opgegeten. Ze vonden hem lekker en dachten eerst dat het chocolade was. ????

  5. Marlies zegt

    20/09/2016 om 14:56

    Leuk idee om de banaan te pureren. Zelfgemaakte granola is heerlijk en deze zal vast ook smaken.

  6. Es zegt

    20/09/2016 om 13:21

    Ja wel jammer. Maar winter is dan ook weer leuk. En dan weer de lente. Ieder seizoen weer iets anders. ☺️??

  7. Demi | DE KOOKFABRIEK zegt

    20/09/2016 om 09:04

    Mmm! Jammer dat de zomer op zijn einde loopt, maar ik kijk toch stiekem al een beetje uit naar de winterse smaken en geuren. Dit granolarecept past hier perfect bij!

  8. Es zegt

    18/09/2016 om 16:43

    Hahahahaha ? Nou. Dan maak ik wel nieuwe voor jou. ?

  9. Anita zegt

    18/09/2016 om 14:28

    Ik hoop dat hij hem niet zo lekker vind dat het volgende week op is.

  10. Es zegt

    18/09/2016 om 13:11

    Niek heeft hem getest en vond het lekker. Hij heeft een pot mee. ☺️???

  11. Es zegt

    18/09/2016 om 13:11

    Het is ook echt winters. (Ssst stiekem eet ik het zo uit de pot…. ?)

  12. Anita zegt

    17/09/2016 om 09:19

    Ohhh zalig

  13. Esther zegt

    17/09/2016 om 08:12

    Hmmmm ik kan hem hier bijna ruiken. Lekker!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Stem op dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.852 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    426 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    317 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld
  •  
    Budget maaltijden planning week 48...
    Had ik u al verteld dat ook mijn auto spontaan in de brand vloog? Dat kon er ook nog wel bij. Dus za
    143 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.