• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Zelf gnocchi met Parmezaanse kaas maken recept

Budget Echt Eten Kliekjes Pasta en andere deegwaren Vegetarisch

Zelf gnocchi met Parmezaanse kaas maken recept

Italianen zijn (bijna) net zo gepassioneerd over eten als Indische mensen.

En daarom vroeg ik mij bij heel veel gnocchi recepten af of het daadwerkelijk nodig was om die aardappelen vlak van te voren te koken. Ik bedoel: Italianen zijn toch ook een soort van ‘ koning van de restverwerking’?

Dus heb ik het een aantal malen geprobeerd met gewoon een restje aardappel. En dat gaat prima.
Echt.

Ik vermoed zomaar dat dat in Italië ook gebeurd. Aardappel over?
Bloem erbij.
Een ei.
Kneden.
Gnocchi.

Alleen te veel bloem zorgt voor een wel heel melerige balletjes. Dus daar zou ik een beetje mee oppassen. Verder is het geen hogere wiskunde, maar een heel leuk gerechtje waarmee je je kliekjes mee op maakt.

PS. Je kunt de kaas ook weglaten wanneer je die toch niet hebt. Maar ik had nog een stukje liggen.

Zelf gnocchi met Parmezaanse kaas maken recept

Zelf gnocchi met Parmezaanse kaas maken recept

Zelf gnocchi met Parmezaanse kaas maken recept

Es
Zelf gnocchi maken is niet moeilijk. Ook te maken met een restje aardappelen die over zijn. Deze variant is met Parmezaanse kaas.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram gekookte aardappelen heel fijn geprakt, geraspt of door de pureeknijper
  • 1 groot ei
  • 75 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel verse nootmuskaat geraspt
  • 120 gram bloem (misschien iets extra wanneer het deeg erg plakt + extra om het werkvlak mee te bestrooien
  • Extra nodig: Een grote pan met water en flink wat zout

Instructies
 

  • Zet de pan met water op het vuur en laat het aan de kook komen.
  • Draai, zodra het water kookt, het vuur iets zachter.
  • Doe de aardappel, ei, Parmezaanse kaas, zout, nootmuskaat en de bloem in een kom en mix vlug alles door elkaar tot er nét een bal is ontstaan. Kneed niet te lang.
  • Is het deeg iets te plakkerig? Voeg dan beetje bij beetje iets bloem toe. Niet te veel bloem, dan wordt het te ‘melig’.
  • Kneed ook niet te lang. Daar worden de gnocchi taai van.
  • Bestrooi het werkvlak ruim met bloem.
  • Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken.
  • Neem 1 stuk van het deeg en rol het op het werkvlak uit tot een worst van ongeveer 1 centimeter dik.
  • Snij met een scherp mes stukjes van ongeveer 1,5 centimeter af.
  • Doe de gnocchi in de pan met kokend water.
  • Kook de gnocchi in de pan met water.
  • De gnocchi komt bovendrijven wanneer hij gaar is.
  • Schep de gare gnocchi met een schuimspaan uit de pan in een schaal.
  • Ga zo door tot al het deeg gebruikt is.
  • Gnocchi kan bewaard worden in de koelkast (3 dagen) of ingevroren worden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Ook lekker:

  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Weekmenu maaltijden week 36
Gorgonzola gedroogde tomaten pastasaus recept met kip »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}