Even voorstellen, mijn naam is Sanne en ik ben twintig jaar. Ik kom al een aantal jaren bij Es over de vloer, als vriendinnetje van dochterlief. Ook heb ik een hobby, ik ben namelijk dol op bakken, en dan vooral lekker zoet. Van taarten tot cupcakes, van brownies tot toetjes, ik probeer alle leuke recepten die ik tegen kom.
Een poosje geleden zag ik bij Es het boek van Laura’s Bakery liggen. Aangezien ik vaak van haar blog recepten afpluk, was ik gelijk geïnteresseerd. Een deal was snel gemaakt, ik zou wat bakken uit het boek, en in ruil daarvoor mocht ik hem houden. Ik wilde graag iets wat makkelijk wat langer te bewaren is, want hier worden ze wel eens gek van al die baksels, die ook weer opgegeten moeten worden. Dus het werden koekjes, de cinnamon swirl koekjes. Want die zien er ook nog eens heel leuk uit, en zijn hartstikke makkelijk te maken.
Opgerolde kaneel koekjes cinnamon swirls
Om de koekjes op te rollen heb ik bakpapier gebruikt, in plaats van huishoudfolie, omdat het deeg er wat minder aan vast plakt. Het eerste stukje rol je met je handen op, en daarna kan je hem heel makkelijk verder rollen door het bakpapier er over heen te trekken.
Je kan aan koekjes zien of ze gaar zijn, als de rand mooi goudbruin wordt. De binnenkant blijft namelijk nog zacht tot ze afgekoeld zijn. Bak ze dus niet door tot je een stel bakstenen hebt, daar worden ze niet lekkerder van. 😉
Laura’s boek is te bestellen bij Bol.com

Cinnamon swirl koekjes
Ingrediënten
- 225 gram boter
- 150 gram witte basterdsuiker
- 8 gram vanillesuiker
- 1 eidooier
- 280 gram bloem
- snufje zout
- 60 gram zachte boter
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- 3 theelepels kaneel
Instructies
- In de mixer mix je de boter, suiker en vanille samen tot een romig geheel.
- Mix de eidooier goed door het mengsel heen.
- Meng nu de bloem en zout bij de natte ingrediënten.
- Kneed hier een stevig koekjesdeeg van, en zet dit daarna in de koelkast
- Klop de zachte boter, suiker en kaneel tot een romig mengsel.
- Rol het deeg op een stuk bakpapier uit tot een plak van ongeveer 30 bij 35 cm, en anderhalve cm dik.
- Smeer de vulling over het deeg.
- Rol vanaf de brede kant het deeg op, en wikkel hierna het bakpapier er goed omheen.
- Leg de rol een uur in de koelkast.
- Na een uur kan de oven voorverwarmd worden op 180 graden celsius.
- Haal de rol uit de koelkast en het bakpapier.
- Snij de rol in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
- Leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier, en laat tussen de koekjes een paar centimeter ruimt.
- Bak de koekjes in 16 minuten gaar.
Dankjewel Loes! Veel plezier ermee!
Heerlijk recept. Delicieux.
Sanne, dat heb je leuk geschreven! Ik ga ze zeker ook een keer maken. Ik eet ze zelf wel op………zo’n voorraad en overload als Esmée heb ik nl. niet!