Royal icing.
Het is een soort ‘dingetje’. Zodra ik eenmaal weer de smaak te pakken heb ga ik helemaal los. Voor mij is het ultiem knutselen met eten. (En wil niet stiekem ieder kind in de volwassene dat?)
Ik al deze week een post maken over hoe en wat met royal icing. Want het is een heel divers goedje waar je echt alle kanten mee uit kunt.
Voor deze cakejes maakt ik grafstenen en botjes. Die heb ik met wat gesmolten chocolade op het cakeje geplakt. Voor de ‘modder’ heb ik 1 cakeje opgeofferd en die verkruimeld. Maar neem gerust een ander donker (gekocht) koekje en verkruimel die.
Halloween chocolade cakejes bakken recept

Halloween chocolade cakejes bakken recept
Ingrediënten
- 200 gram donkere basterdsuiker
- 1 ei groot
- 110 gram boter
- 50 gram chocolade
- 100 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 100 gram kokend water
- Extra nodig: 12 papieren vormpjes en een muffin bakplaat/ vorm
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Klop de basterdsuiker met het ei met een handmixer.
- Voeg de boter toe en mix alles goed door.
- Smelt de chocolade in de magnetron of in een pannetje en meng dit door het basterdsuiker-ei-boter mengsel.
- Roer met een pollepel het bloem en de bakpoeder door het beslag.
- Zet de beslagkom op een weegschaal en schenk er 100 gram kokend water bij.
- Roer het water en snel door.
- Schenk (want het is een vrij dun beslag) in de muffin vormpjes.
- Zet de cakejes in de oven en bak ze in 20 tot 25 minuten gaar.
- Haal de bakvorm uit de oven en laat de cakejes helemaal afkoelen in de vorm.
Dankjewel! ☺️
Wat zijn ze leuk!