• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Halloween chocolade cakejes bakken recept

Echt Eten Feestelijk Recepten Zoet, zoeter, zoetst

Halloween chocolade cakejes bakken recept

Royal icing.
Het is een soort ‘dingetje’. Zodra ik eenmaal weer de smaak te pakken heb ga ik helemaal los. Voor mij is het ultiem knutselen met eten. (En wil niet stiekem ieder kind in de volwassene dat?)

Ik al deze week een post maken over hoe en wat met royal icing. Want het is een heel divers goedje waar je echt alle kanten mee uit kunt.

Voor deze cakejes maakt ik grafstenen en botjes. Die heb ik met wat gesmolten chocolade op het cakeje geplakt. Voor de ‘modder’ heb ik 1 cakeje opgeofferd en die verkruimeld. Maar neem gerust een ander donker (gekocht) koekje en verkruimel die.

Halloween chocolade cakejes bakken recept

Halloween chocolade cakejes bakken recept

Halloween chocolade cakejes bakken recept

Es
Luchtige chocolade cakejes in Halloween stijl. Maar zonder de Halloween versiering zijn ze het hele jaar door ook goed. Eventueel met een toef botercrème.
No ratings yet
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Zoet, zoeter zoetst
Keuken Amerikaans
Porties 12 chocolade cakejes

Ingrediënten
  

  • 200 gram donkere basterdsuiker
  • 1 ei groot
  • 110 gram boter
  • 50 gram chocolade
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram kokend water
  • Extra nodig: 12 papieren vormpjes en een muffin bakplaat/ vorm

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Klop de basterdsuiker met het ei met een handmixer.
  • Voeg de boter toe en mix alles goed door.
  • Smelt de chocolade in de magnetron of in een pannetje en meng dit door het basterdsuiker-ei-boter mengsel.
  • Roer met een pollepel het bloem en de bakpoeder door het beslag.
  • Zet de beslagkom op een weegschaal en schenk er 100 gram kokend water bij.
  • Roer het water en snel door.
  • Schenk (want het is een vrij dun beslag) in de muffin vormpjes.
  • Zet de cakejes in de oven en bak ze in 20 tot 25 minuten gaar.
  • Haal de bakvorm uit de oven en laat de cakejes helemaal afkoelen in de vorm.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Ook lekker:

  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
    Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


2 Reacties

« Bruine bonen chorizo gehaktballetjes stoofpot recept
Royaal belegde biefstuk hamburger »

Reacties

  1. Es zegt

    23/10/2016 om 08:39

    Dankjewel! ☺️

  2. Esther zegt

    23/10/2016 om 08:19

    Wat zijn ze leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Es

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees meer…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Budget!

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}