• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Deeg / Kaneel broodjes Zeeuwse bolussen zelf bakken recept

Brood Budget Deeg Echt Eten Feestelijk Zoet, zoeter, zoetst

Kaneel broodjes Zeeuwse bolussen zelf bakken recept

Het is weer @ZTRDG. En ik had zin in kaneelbroodjes. Want het weer is vandaag ronduit beroerd. Donker saai en grijs. Op de één of andere manier wil ik dan altijd iets bakken. Op de eerste plaats wordt het lekker warm in de keuken. En op de tweede plaats heeft het iets geruststellends wanneer er warme kaneel geur uit de keuken komt.

Maak gerust extra broodjes want ze vriezen prima in. Ik verpak ze dan per stuk in een diepvrieszakje. Zo kan iedereen voor zichzelf er eentje pakken.

Kaneel broodjes Zeeuwse bolussen zelf bakken recept

Om het broodje te vormen draai je het deeg om je duim heen. Duw het laatste einde onder het broodje en druk even aan met je duim.

Kaneel broodjes Zeeuwse bolussen zelf bakken recept

Kaneel broodjes Zeeuwse bolussen zelf bakken recept

Kaneel broodjes Zeeuwse bolussen zelf bakken recept

Es
Zeeuwse bolussen zijn luchtige kaneelbroodjes. Met dit recept maak je ze heel simpel zelf. Lekker bij de thee.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 8 min
Totale tijd 23 min
Gang Zoet, zoeter zoetst
Keuken Hollandse
Porties 10 Zeeuwse bolussen

Ingrediënten
  

  • 300 gram bloem
  • 7 gram gist korrels
  • 150 milliliter melk
  • 1 ei
  • 25 gram roomboter
  • 75 gram donker bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • zest schil van 1/2 citroen

Instructies
 

  • Kneed van de bloem, gist, melk en ei een soepel deeg. Dit kan in de machine, met de deeghaken van de handmixer of met de hand.
  • Is het deeg iets te droog, doe er dan een klein beetje melk bij. Is het te nat/ plakkerig? Dan iets bloem erbij.
  • Meng dan beetje bij beetje de roomboter door het deeg.
  • Wrijf een grote kom in met wat olijfolie of wat boter.
  • Leg het deeg in de kom en dek het af. (Ik doe dit met douchemuts, maar een stuk vershoudfolie gaat ook prima.)
  • Laat het deeg nu ongeveer 45 minuten rijzen op kamertemperatuur. Het deeg moet in volume zijn verdubbeld.
  • Zet een ovenschaaltje met water in de oven.
  • Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius.
  • Meng de basterdsuiker met de kaneel en citroenzest.
  • Duw het deeg iets plat en verdeel het in gelijke 10 stukjes.
  • Rol alle stukjes deeg uit tot een rolletje. Soms gaat dat niet in 1 keer, wacht dan even een paar minuten. Dan zijn de gluten weer ontspannen.
  • Bekleed een bakblik met een stuk bakpapier.
  • Leg het stukje deeg in het bakje met het suiker kaneel mengsel. Rol het stukje deeg erdoor zodat het helemaal bedekt.
  • Rol nu ieder stukje deeg op tot een rondje zoals te zien is op de foto.
  • Doe dit met alle stukjes deeg.
  • Schuif nu het bakblik in de oven.
  • Bak de Zeeuwse bolussen in ongeveer 8 tot 10 minuten gaar.
  • Haal de bolussen uit de oven en leg ze op een rooster om af te koelen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Recept gevulde bresaola gevulde varkenshaas met witlof salade
Bruine bonen chorizo gehaktballetjes stoofpot recept »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}