• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Deeg / Kaneel broodjes Zeeuwse bolussen zelf bakken recept

Brood Budget Deeg Echt Eten Feestelijk Zoet, zoeter, zoetst

Kaneel broodjes Zeeuwse bolussen zelf bakken recept

52
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Het is weer @ZTRDG. En ik had zin in kaneelbroodjes. Want het weer is vandaag ronduit beroerd. Donker saai en grijs. Op de één of andere manier wil ik dan altijd iets bakken. Op de eerste plaats wordt het lekker warm in de keuken. En op de tweede plaats heeft het iets geruststellends wanneer er warme kaneel geur uit de keuken komt.

Maak gerust extra broodjes want ze vriezen prima in. Ik verpak ze dan per stuk in een diepvrieszakje. Zo kan iedereen voor zichzelf er eentje pakken.

Kaneel broodjes Zeeuwse bolussen zelf bakken recept

Om het broodje te vormen draai je het deeg om je duim heen. Duw het laatste einde onder het broodje en druk even aan met je duim.

Kaneel broodjes Zeeuwse bolussen zelf bakken recept

Kaneel broodjes Zeeuwse bolussen zelf bakken recept

Kaneel broodjes Zeeuwse bolussen zelf bakken recept
 
Bewaar Print
Voorbereiden:
15 minuten
Kooktijd:
8 minuten
Totale tijd:
23 minuten
 
Zeeuwse bolussen zijn luchtige kaneelbroodjes. Met dit recept maak je ze heel simpel zelf. Lekker bij de thee.
Auteur: Es
Recept soort: Zoet, zoeter zoetst
Keuken: Hollandse
Serves: 10 Zeeuwse bolussen
Wat ik heb gebruikt:
  • 300 gram bloem
  • 7 gram gist (korrels)
  • 150 milliliter melk
  • 1 ei
  • 25 gram roomboter
  • 75 gram donker bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • zest (schil) van ½ citroen
Zo maak ik het:
  1. Kneed van de bloem, gist, melk en ei een soepel deeg. Dit kan in de machine, met de deeghaken van de handmixer of met de hand.
  2. Is het deeg iets te droog, doe er dan een klein beetje melk bij. Is het te nat/ plakkerig? Dan iets bloem erbij.
  3. Meng dan beetje bij beetje de roomboter door het deeg.
  4. Wrijf een grote kom in met wat olijfolie of wat boter.
  5. Leg het deeg in de kom en dek het af. (Ik doe dit met douchemuts, maar een stuk vershoudfolie gaat ook prima.)
  6. Laat het deeg nu ongeveer 45 minuten rijzen op kamertemperatuur. Het deeg moet in volume zijn verdubbeld.
  7. Zet een ovenschaaltje met water in de oven.
  8. Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius.
  9. Meng de basterdsuiker met de kaneel en citroenzest.
  10. Duw het deeg iets plat en verdeel het in gelijke 10 stukjes.
  11. Rol alle stukjes deeg uit tot een rolletje. Soms gaat dat niet in 1 keer, wacht dan even een paar minuten. Dan zijn de gluten weer ontspannen.
  12. Bekleed een bakblik met een stuk bakpapier.
  13. Leg het stukje deeg in het bakje met het suiker kaneel mengsel. Rol het stukje deeg erdoor zodat het helemaal bedekt.
  14. Rol nu ieder stukje deeg op tot een rondje zoals te zien is op de foto.
  15. Doe dit met alle stukjes deeg.
  16. Schuif nu het bakblik in de oven.
  17. Bak de Zeeuwse bolussen in ongeveer 8 tot 10 minuten gaar.
  18. Haal de bolussen uit de oven en leg ze op een rooster om af te koelen.
3.5.3208

 

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt…
  • Pittige makreel broodjes recept
    Pittige makreel broodjes recept
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Chocolade broodjes met Ben en Jerry's ijs
    Chocolade broodjes met Ben en Jerry's ijs
  • Recept bagels zelf bakken
    Recept bagels zelf bakken
  • Recept heek in zwarte bonensaus
    Recept heek in zwarte bonensaus
  • Zeeduivel met koude mosterdsaus
    Zeeduivel met koude mosterdsaus

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

52
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


Reageer

« Recept gevulde bresaola gevulde varkenshaas met witlof salade
Bruine bonen chorizo gehaktballetjes stoofpot recept »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Stem op dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.852 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    426 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    313 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld
  •  
    Budget maaltijden planning week 48...
    Had ik u al verteld dat ook mijn auto spontaan in de brand vloog? Dat kon er ook nog wel bij. Dus za
    142 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.