• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept gevulde bresaola gevulde varkenshaas met witlof salade

Echt Eten Feestelijk Groenten Kerstrecepten Salades Varkensvlees

Recept gevulde bresaola gevulde varkenshaas met witlof salade

Vrijdags is mijn favoriete dag.  Ik vind het nu eenmaal lekker om in het weekend leuke dingen in de keuken te maken. Het weekend is daar natuurlijk geschikt voor.

En als dochter niet thuis is dan maak ik iets voor ons tweeën. Zoals deze gevulde varkenshaas. Met een frisse witlof salade en het liefst gebakken aardappeltjes erbij. Een heus feestmaal voor twee.

Recept gevulde bresaola gevulde varkenshaas met witlof salade

Recept gevulde bresaola gevulde varkenshaas met witlof salade

Recept gevulde bresaola gevulde varkenshaas met witlof salade

Es
Varkenshaas gevuld met bresaola (gedroogde Italiaanse ossenhaas) en een tapenade van gedroogde tomaten en groen olijven. Een feestmaal voor twee.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 35 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 varkenshaas
  • half potje groene olijven zonder pit
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram bresaola gedroogde Italiaanse ossenhaas
  • 2 stronken witlof in dunne reepjes gesneden
  • 4 halve perziken uit blik
  • 50 gram hazelnoten geroosterd en grof gehakt
  • Dressing:
  • 2 halve perziken uit blik
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Snij de varkenshaas aan de bovenkant in tot ongeveer ⅔ van de dikte. Snij hem dus niet helemaal door!
  • Leg de varkenshaas opengeslagen tussen twee stukken vershoudfolie.
  • Sla de varkenshaas met een een pan of deegroller (voorzichtig) plat(ter).
  • Maal de olijven, zongedroogde tomaatjes en de knoflook in een bakje met messen, tot een grove tapenade. Voeg wat olie van de tomaatje toe wanneer het te droog is.
  • Bedek de platgeslagen varkenshaas met de plakjes bresaola.
  • Verdeel gelijkmatig de tapenade op de bresaola.
  • Rol nu de varkenshaas strak op in de lengte. (Van je af rollen)
  • Bind de varkenshaas vast met keukentouw zoals een rollade.
  • Verhit wat boter of olie in een koekenpan.
  • Bak de varkenshaas rondom bruin en gaar op middelhoog vuur.
  • Draai het vuur uit en haal de varkenshaas uit de pan. Leg hem op een bord en dek het af met wat aluminiumfolie. Laat hem rusten.
  • Snij de perzik in kleine stukjes en voeg ze toe aan de witlof.
  • Dressing maken:
  • Pureer de twee halve perziken in het bakje met messen van de staafmixer.
  • Voeg de yoghurt, mayonaise, mosterd en citroensap toe.
  • Proef de dressing en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng het door de witlof.
  • Snij de varkenshaas in plakjes en serveer met de witlof salade.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Ook lekker:

  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept gevulde bresaola gevulde varkenshaas met witlof salade
Es' Factory
Gepost op
2016-10-08
Voorbereidingstijd
0H20M
Kook tijd
0H15M
Totale tijd
0H35M


Reageer

« Zoet kruidig suikerbrood bakken recept
Kaneel broodjes Zeeuwse bolussen zelf bakken recept »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}