Vrijdags is mijn favoriete dag. Ik vind het nu eenmaal lekker om in het weekend leuke dingen in de keuken te maken. Het weekend is daar natuurlijk geschikt voor.
En als dochter niet thuis is dan maak ik iets voor ons tweeën. Zoals deze gevulde varkenshaas. Met een frisse witlof salade en het liefst gebakken aardappeltjes erbij. Een heus feestmaal voor twee.
Recept gevulde bresaola gevulde varkenshaas met witlof salade

Recept gevulde bresaola gevulde varkenshaas met witlof salade
Varkenshaas gevuld met bresaola (gedroogde Italiaanse ossenhaas) en een tapenade van gedroogde tomaten en groen olijven. Een feestmaal voor twee.
Ingrediënten
- 1 varkenshaas
- half potje groene olijven zonder pit
- 4 zongedroogde tomaatjes
- 1 teen knoflook
- 100 gram bresaola gedroogde Italiaanse ossenhaas
- 2 stronken witlof in dunne reepjes gesneden
- 4 halve perziken uit blik
- 50 gram hazelnoten geroosterd en grof gehakt
- Dressing:
- 2 halve perziken uit blik
- 2 eetlepels yoghurt
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel citroensap
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Snij de varkenshaas aan de bovenkant in tot ongeveer ⅔ van de dikte. Snij hem dus niet helemaal door!
- Leg de varkenshaas opengeslagen tussen twee stukken vershoudfolie.
- Sla de varkenshaas met een een pan of deegroller (voorzichtig) plat(ter).
- Maal de olijven, zongedroogde tomaatjes en de knoflook in een bakje met messen, tot een grove tapenade. Voeg wat olie van de tomaatje toe wanneer het te droog is.
- Bedek de platgeslagen varkenshaas met de plakjes bresaola.
- Verdeel gelijkmatig de tapenade op de bresaola.
- Rol nu de varkenshaas strak op in de lengte. (Van je af rollen)
- Bind de varkenshaas vast met keukentouw zoals een rollade.
- Verhit wat boter of olie in een koekenpan.
- Bak de varkenshaas rondom bruin en gaar op middelhoog vuur.
- Draai het vuur uit en haal de varkenshaas uit de pan. Leg hem op een bord en dek het af met wat aluminiumfolie. Laat hem rusten.
- Snij de perzik in kleine stukjes en voeg ze toe aan de witlof.
- Dressing maken:
- Pureer de twee halve perziken in het bakje met messen van de staafmixer.
- Voeg de yoghurt, mayonaise, mosterd en citroensap toe.
- Proef de dressing en breng op smaak met peper en zout.
- Meng het door de witlof.
- Snij de varkenshaas in plakjes en serveer met de witlof salade.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
(Visited 28 times, 1 visits today)
Geef een reactie