Oud en in een nieuw jasje. @ZTRDG heeft de Food we Love box overgenomen. Grappig want voor ruim drie jaren geleden was ik één van de eerste die de box mocht ontvangen voor een review. Een soort nostalgie was het voor mij.
De box zelf heeft een nieuw hip jasje, maar de inhoud vond ik weer even bijzonder als de box die ik al zo lang ken. Leuke producten. Met mooie verhalen. Dat is natuurlijk precies wat bij ZTRDG past.
En bij een nieuw jasje hoort een nieuwe naam: De Smaak Collectie.
Ik hoef niet te zeggen dat het meeste al op is gegeten door een aantal pubers jong adolescenten hier in huis?
Enfin.
Pavlova. Ik wil nog een heel klein beetje dat zomer gevoel vasthouden. Met fruit, veel fruit.
Recept zelf pavlova maken

Recept zelf pavlova maken
Ingrediënten
- 4 eiwitten van kakelverse vrije uitloop eieren
- mespunt zout
- 20 milliliter witte azijn
- 20 gram maizena
- 250 gram kristalsuiker
- 250 milliliter slagroom opgeklopt
- aardbeien blauwe bessen, bramen en/ of passievruchten
- Extra nodig: bakblik met vel bakpapier
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Meng de maizena met de azijn in een kommetje.
- Klop in een grote kom de eiwitten met zout stevig tot er pieken blijven staan.
- Voeg beetje bij beetje alle suiker toe.
- Blijf kloppen met de handmixer op de hoogste stand. Ga door tot alle suiker op is.
- Meng dat het azijn- maizena mengsel door de stijf geslagen eiwitten.
- Teken met een pen een rondje op het bakpapier. Ik doe dit met de ring van en springvorm. Draai dan het bakpapier om, zodat je geen inkt op je pavlova krijgt.
- Leg het bakpapier op een bakblik.
- Schep de eiwitten op het bakpapier binnen de lijnen van het getekende rondje.
- Maak in het midden een ondiepe kuil. De randen mogen iets hoger zijn.
- Zet nu het bakblik m in de oven.
- Draai direct de temperatuur naar 100 graden Celsius.
- Droog de pavlova in ongeveer 2 uren gaar.
- Draai dan de oven uit en laat de pavlova in de oven staan tot hij helemaal is afgekoeld.
- Haal dan de pavlova uit de oven en leg hem op een schaal. (Eventueel kun je hem tot drie dagen van te voren maken en bewaren in een luchtdichte doos)
- Klop vlak voor het serveren de slagroom stijf. (Eventueel met iets suiker.)
- Schep de slagroom op de pavlova.
- Garneer met de vruchten of het vruchtvlees van de passievruchten.
- Serveer direct.
Dit moet ik nog een keer proberen! het ziet er zo lekker uit altijd!
Ik vind het ook wel heel zoet, maar met flink wat fruit en (ongezoete) slagroom, vind ik een stukje wel heel lekker!
Wat een leuke box van Ztrdg. Ik ben nog niet zo bekend met hun site, maar ik ga zeker eens rondsnuffelen.
En wat een heerlijk recept weer! Pavlova is mij vaak wat te zoet, maar hier in huis zijn ze er stapelgek op.