• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Zoet kruidig suikerbrood bakken recept

Brood Echt Eten Feestelijk Kerstrecepten Zoet, zoeter, zoetst

Zoet kruidig suikerbrood bakken recept

Natuurlijk hou ik van de zomer. Maar ik moet eerlijk bekennen dat herfst en winter zich zo heerlijk lenen voor baksels. En andere uitgebreide(re) recepten. In de zomer verval ik toch al snel in salades. Snelle marinades en dingen voor op de BBQ.

Dit brood is helemaal goed voor in de winter. Voor het ontbijt, brunch of lunch. Maar ook bij een grote beker thee.

Zoet kruidig suikerbrood bakken recept

Zoet kruidig suikerbrood bakken recept

Zoet kruidig suikerbrood bakken recept

Es
Suikerbrood met five spices. Een zoet en kruidig brood. Voor ontbijt, lunch of bij de thee. Past uitstekend bij feestdagen.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min
Gang Brood bakken
Keuken Hollandse
Porties 1 brood

Ingrediënten
  

  • 50 gram zachte roomboter
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel five spices
  • 160 gram parelsuiker plus 40 gram extra voor de bovenkant van het brood
  • 10 gram zout
  • 500 gram bloem
  • 300 gram melk
  • 7 gram gist
  • 50 gram boter op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels melk om het brood mee te bestrijken
  • Extra nodig:cakeblik van 30 cm

Instructies
 

  • Smelt de boter. Dit kan in een pannetje of in de magnetron.
  • Meng de parelsuiker, kaneel en five spices met de gesmolten boter. Zet et mengsel weg tot later gebruik.
  • Kneed van de bloem, melk, gist en zout een soepel deeg met een machine of op de hand. Het deeg mag iets plakkerig zijn.
  • Kneed dan beetje bij beetje de boter door het deeg. Kneed pas nieuw boter door het deeg als het vorige beetje is opgenomen.
  • Leg het deeg weg in een ingevette kom, dek af en laat 45 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Het deeg moet in volume verdubbeld zijn.
  • Neem het deeg uit de kom en druk het plat.
  • Maak er een rechthoekige lap van ongeveer 30 cm bij 20 cm.
  • Verdeel het parelsuiker-boter-kruiden mengsel over de deeglap.
  • Vouw de rechterkant 1/3 over de vulling.
  • Vouw de linkerkant ook naar binnen. Zodat het op een envelop lijkt.
  • Druk het deeg nu voorzichtig weer plat(ter).
  • Rol nu het deeg (van je af) strak op tot een brood.
  • Vet een cakeblik ruim in met boter.
  • Knip een stuk bakpapier zo dat het op de bodem van het cakeblik past.
  • Leg het brood in het, met bakpapier bekleedde bakblik, met de naad naar beneden.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Laat het brood nu 30 minuten rijzen.
  • Bestrijk het brood aan de bovenkant met de melk.
  • Strooi er de 40 gram parelsuiker over.
  • Zet het brood in de oven en bak het brood goudbruin en gaar in ongeveer 25- 30 minuten.
  • Stort het brood direct uit de oven op een plank. Kijk uit heet! Gesmolten suiker!
  • Leg het brood op een rooster om helemaal af te koelen.
  • Serveer met wat boter.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


2 Reacties

« Recept zelf pavlova maken
Recept gevulde bresaola gevulde varkenshaas met witlof salade »

Reacties

  1. Es zegt

    08/10/2016 om 10:39

    Oh! Leuk! Laat je me weten wat je ervan vond? 🙂

  2. ohladybake zegt

    06/10/2016 om 12:30

    ziet er heerlijk uit!
    ik bak hier ook elke week suikerbrood maar deze ziet er top uit
    moet ik dus zeker eens proberen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}