Natuurlijk hou ik van de zomer. Maar ik moet eerlijk bekennen dat herfst en winter zich zo heerlijk lenen voor baksels. En andere uitgebreide(re) recepten. In de zomer verval ik toch al snel in salades. Snelle marinades en dingen voor op de BBQ.
Dit brood is helemaal goed voor in de winter. Voor het ontbijt, brunch of lunch. Maar ook bij een grote beker thee.
Zoet kruidig suikerbrood bakken recept

Zoet kruidig suikerbrood bakken recept
Suikerbrood met five spices. Een zoet en kruidig brood. Voor ontbijt, lunch of bij de thee. Past uitstekend bij feestdagen.
Ingrediënten
- 50 gram zachte roomboter
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel five spices
- 160 gram parelsuiker plus 40 gram extra voor de bovenkant van het brood
- 10 gram zout
- 500 gram bloem
- 300 gram melk
- 7 gram gist
- 50 gram boter op kamertemperatuur
- 2 eetlepels melk om het brood mee te bestrijken
- Extra nodig:cakeblik van 30 cm
Instructies
- Smelt de boter. Dit kan in een pannetje of in de magnetron.
- Meng de parelsuiker, kaneel en five spices met de gesmolten boter. Zet et mengsel weg tot later gebruik.
- Kneed van de bloem, melk, gist en zout een soepel deeg met een machine of op de hand. Het deeg mag iets plakkerig zijn.
- Kneed dan beetje bij beetje de boter door het deeg. Kneed pas nieuw boter door het deeg als het vorige beetje is opgenomen.
- Leg het deeg weg in een ingevette kom, dek af en laat 45 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Het deeg moet in volume verdubbeld zijn.
- Neem het deeg uit de kom en druk het plat.
- Maak er een rechthoekige lap van ongeveer 30 cm bij 20 cm.
- Verdeel het parelsuiker-boter-kruiden mengsel over de deeglap.
- Vouw de rechterkant 1/3 over de vulling.
- Vouw de linkerkant ook naar binnen. Zodat het op een envelop lijkt.
- Druk het deeg nu voorzichtig weer plat(ter).
- Rol nu het deeg (van je af) strak op tot een brood.
- Vet een cakeblik ruim in met boter.
- Knip een stuk bakpapier zo dat het op de bodem van het cakeblik past.
- Leg het brood in het, met bakpapier bekleedde bakblik, met de naad naar beneden.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Laat het brood nu 30 minuten rijzen.
- Bestrijk het brood aan de bovenkant met de melk.
- Strooi er de 40 gram parelsuiker over.
- Zet het brood in de oven en bak het brood goudbruin en gaar in ongeveer 25- 30 minuten.
- Stort het brood direct uit de oven op een plank. Kijk uit heet! Gesmolten suiker!
- Leg het brood op een rooster om helemaal af te koelen.
- Serveer met wat boter.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
(Visited 77 times, 1 visits today)
Oh! Leuk! Laat je me weten wat je ervan vond? 🙂
ziet er heerlijk uit!
ik bak hier ook elke week suikerbrood maar deze ziet er top uit
moet ik dus zeker eens proberen