Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt dol op vlees. Ik vind het heel goed als mensen vegetarisch eten, maar zelf zou ik er niet voor kiezen. Ik kan gewoon een goed stuk vlees erg waarderen.
Een paar weken geleden was ik met vriendlief een weekendje in Utrecht, en daar hebben we gegeten in een restaurant waar de voor- en hoofdgerechten om het vlees draaiden. En daar doe je niet alleen hem een plezier mee, maar mij ook.
Echt uitstekend vlees.
Ook erg leuk aan zo’n weekendje weg is, dat je allemaal restaurants in een andere stad kunt ontdekken. Hier in de buurt vind ik het lastig om iets nieuws te vinden om uit te proberen, maar in een andere stad moet je wel weer eens iets nieuws ontdekken.
Het enige wat jammer is, is dat dat goede restaurant dus niet hier in de buurt zit, dus kleine kans dat we er nog eens terecht zullen komen. Maar kan niet wachten tot we naar een andere stad gaan, om daar alle leuke restaurants te ontdekken!
Baileys brownies truffel recept zelf maken
Zo, nu naar het recept. Mocht het nou gebeuren dat je brownies (bijvoorbeeld van dit recept) overhoudt als je ze gebakken hebt, is dit een leuk recept om er een variatie op te maken. Maar als de brownies bij u thuis even snel opgegeten worden als hier, zullen er waarschijnlijk nieuwe gebakken moeten worden. 😉
U kunt natuurlijk de baileys vervangen door een likeur naar keuze. Ook met het versieren kunt u creatief aan de gang, bijvoorbeeld door ze door kokosschaafsel, geschaafde amandel of poedersuiker te rollen, of ze door gesmolten chocolade te halen en met gekleurde hagelslag of gebroken noten te bestrooien.

Baileys brownies truffel recept
Ingrediënten
- 180 gram brownies
- 2 theelepels baileys
- cacaopoeder
Instructies
- Verkruimel de brownies.
- Voeg hier de baileys aan toe en meng het door de brownies.
- Maak middelgrote balletjes van het mengsel.
- Rol de balletjes door de cacaopoeder.
- Zet ze nog even in de koelkast om op te stijven, voordat u ze serveert.
Ik begrijp helemaal wat je bedoelt: ik vind het leuk om vegetarisch te koken, maar vlees blijft toch wel belangrijk in mijn keuken! Toetjes en zoete dingen ook, dus dit spreekt mij wel aan 😉 Ik maak eigenlijk nooit brownies, maar dit is wel een goed excuus om daar eens mee te beginnen!
Fijne week.