• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Feestelijk mandarijnen kaneel bavarois recept

Echt Eten Feestelijk Fruit Kerstrecepten Zoet, zoeter, zoetst

Feestelijk mandarijnen kaneel bavarois recept

Aangezien ik nog geen enkel recept met fruit had, besloot ik dat het maar eens tijd werd voor een recept met, jawel, fruit. Ik ging dus even kijken wat het fruit van dit seizoen is, want om eerlijk te zijn had ik geen idee.

In de winkel kijken heeft ook niet zoveel zin, omdat de aardbeien nog in de schappen te vinden zijn. Ik kwam uit op sinaasappels of mandarijnen.

Mijn vader heeft in een ver verleden op een bakkersopleiding gezeten. Wij hebben hier dus een oud, inmiddels verkleurd boek liggen uit die tijd. Gedrukt in 1979. Voor mij, als twintigjarige, al bijna antiek!

Daar vond ik een recept in voor sinaasappelbavarois. Dat werd dus mandarijnen kaneel bavarois, voor een wat warmere smaak. Bij deze bavarois krijg ik echt een lekker knus, warm wintergevoel. Misschien zelfs wel een leuk toetje voor de kerstdagen. 😉

Feestelijk mandarijnen kaneel bavarois recept

Feestelijk mandarijnen kaneel bavarois recept

Keukenbenodigdheden:

  • Schaaltje (voor het weken van de gelatine_
  • Citruspers (voor het uitpersen van de mandarijnen)
  • Steelpan (voor het verwarmen van de mandarijnensap)
  • Handmixer of garde (voor het opkloppen van de slagroom)
  • Mengkom (voor het opkloppen van de slagroom)
  • Spatel (om de slagroom door de mandarijnensap te spartelen)
  • Puddingvormpjes (om de bavarois in te laten opstijven)

 

Feestelijk mandarijnen kaneel bavarois recept

Es: Sanne
Recept voor een heerlijke bavarois met mandarijn en kaneel. Perfect nagerecht voor in de wintermaanden, leuk toetje om te serveren.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 25 min
Gang Zoet, zoeter, zoetst
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 7 gram gelatineblaadjes
  • 250 milliliter mandarijnensap
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 200 milliliter slagroom
  • 50 gram suiker

Instructies
 

  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Meng het mandarijnensap met de basterdsuiker en kaneel.
  • Giet de mandarijnensap in een steelpannetje.
  • Zet dit op een laag vuurtje laat het net aan aan de kook komen en zet dan het vuur uit.
  • Voeg de gelatine toe aan het mandarijnensap en meng tot alle gelatine is opgelost.
  • Zet het mandarijnensap in een bak met koud water, of vul de gootsteen met koud water en zet daar het pannetje in.
  • Klop de slagroom op met de 50 gram suiker.
  • Spatel nu voorzichtig de slagroom door het bijna koude mandarijnensap.
  • Giet het mengsel in glaasjes waar u het in wilt serveren, of in een natgemaakte puddingvorm.
  • Laat dit minstens een uur opstijven in de koelkast.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Disclaimer: Deze post bevat affiliate links

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


6 Reacties

Over Sanne

Sanne. De zoete bakster van Es' Factory. Twintig, dol op bakken, Noord Holland, vriendin van dochter van Es.

« Weekmenu maaltijden week 47
Maaltijden weekmenu week 49 »

Reacties

  1. Es zegt

    01/12/2016 om 18:13

    Dank voor je vertrouwen! 🙂
    Daar ga ik wel van uit…

  2. Florina zegt

    01/12/2016 om 00:03

    Geeft niet, ik wacht rustig af. Eéns werkt het weer, weet ik zeker 😉

  3. Es zegt

    30/11/2016 om 13:51

    Het leek ons zo lekker winters, en dat was het ook! 🙂

  4. Es zegt

    30/11/2016 om 13:51

    Hoi Florina,

    Jaaaaa! Stom, ik kijk er steeds naar en heb ook een andere plugin geïnstalleerd, maar werkt niet. Ik heb Pinterest nu gemaild. Hoop dat dat alles oplost!

  5. Esther zegt

    28/11/2016 om 09:50

    Wat een leuke combinatie, mandarijn en kaneel!

  6. Florina zegt

    28/11/2016 om 08:16

    Hoi,
    Het pinnen lukt nog steeds niet? Bij mij niet i.i.g. Jammer, dit recept en ook het vorige, zijn er om voor altijd te bewaren. En vooral om uit te proberen! 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}