Aangezien ik nog geen enkel recept met fruit had, besloot ik dat het maar eens tijd werd voor een recept met, jawel, fruit. Ik ging dus even kijken wat het fruit van dit seizoen is, want om eerlijk te zijn had ik geen idee.
In de winkel kijken heeft ook niet zoveel zin, omdat de aardbeien nog in de schappen te vinden zijn. Ik kwam uit op sinaasappels of mandarijnen.
Mijn vader heeft in een ver verleden op een bakkersopleiding gezeten. Wij hebben hier dus een oud, inmiddels verkleurd boek liggen uit die tijd. Gedrukt in 1979. Voor mij, als twintigjarige, al bijna antiek!
Daar vond ik een recept in voor sinaasappelbavarois. Dat werd dus mandarijnen kaneel bavarois, voor een wat warmere smaak. Bij deze bavarois krijg ik echt een lekker knus, warm wintergevoel. Misschien zelfs wel een leuk toetje voor de kerstdagen. 😉
Feestelijk mandarijnen kaneel bavarois recept
Keukenbenodigdheden:
- Schaaltje (voor het weken van de gelatine_
- Citruspers (voor het uitpersen van de mandarijnen)
- Steelpan (voor het verwarmen van de mandarijnensap)
- Handmixer of garde (voor het opkloppen van de slagroom)
- Mengkom (voor het opkloppen van de slagroom)
- Spatel (om de slagroom door de mandarijnensap te spartelen)
- Puddingvormpjes (om de bavarois in te laten opstijven)

Feestelijk mandarijnen kaneel bavarois recept
Ingrediënten
- 7 gram gelatineblaadjes
- 250 milliliter mandarijnensap
- 50 gram witte basterdsuiker
- 1 theelepel kaneel
- 200 milliliter slagroom
- 50 gram suiker
Instructies
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Meng het mandarijnensap met de basterdsuiker en kaneel.
- Giet de mandarijnensap in een steelpannetje.
- Zet dit op een laag vuurtje laat het net aan aan de kook komen en zet dan het vuur uit.
- Voeg de gelatine toe aan het mandarijnensap en meng tot alle gelatine is opgelost.
- Zet het mandarijnensap in een bak met koud water, of vul de gootsteen met koud water en zet daar het pannetje in.
- Klop de slagroom op met de 50 gram suiker.
- Spatel nu voorzichtig de slagroom door het bijna koude mandarijnensap.
- Giet het mengsel in glaasjes waar u het in wilt serveren, of in een natgemaakte puddingvorm.
- Laat dit minstens een uur opstijven in de koelkast.
Disclaimer: Deze post bevat affiliate links
Dank voor je vertrouwen! 🙂
Daar ga ik wel van uit…
Geeft niet, ik wacht rustig af. Eéns werkt het weer, weet ik zeker 😉
Het leek ons zo lekker winters, en dat was het ook! 🙂
Hoi Florina,
Jaaaaa! Stom, ik kijk er steeds naar en heb ook een andere plugin geïnstalleerd, maar werkt niet. Ik heb Pinterest nu gemaild. Hoop dat dat alles oplost!
Wat een leuke combinatie, mandarijn en kaneel!
Hoi,
Het pinnen lukt nog steeds niet? Bij mij niet i.i.g. Jammer, dit recept en ook het vorige, zijn er om voor altijd te bewaren. En vooral om uit te proberen! 😉