• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Gegrilde bavette steak met champignonsaus

Echt Eten Feestelijk Kerstrecepten Rundvlees

Gegrilde bavette steak met champignonsaus

En toen had ik stress op een @ZTRDG. Mijn blog lag eruit. Al sinds de vroege nacht. Natuurlijk gelijk de host gemaild, maar die waren nog niet wakker.

Dus verschijnt deze post wel heel erg laat. Mijn excuus daarvoor.

Best jammer want vandaag heb ik het over mijn favoriete stukje vlees. Bavette.
Ik heb het al in allerlei gerechten gebruikt. Gezin favoriet is dunne reepjes in sojasaus en met gekookte rijst.

Maar op deze vrij klassieke manier kan het ook. Met champignonsaus.

Gegrilde bavette steak met champignonsaus

Gegrilde bavette steak met champignonsaus

Gegrilde bavette steak met champignonsaus

Es
Bavette is een mooi stuk vlees dat je kunt bakken als biefstuk. Het is iets grover dan gewone steak. Serveer hem met deze champignonsaus van kastanjechampignons.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 15 milliliter olijfolie
  • peper en zout
  • 1 bavette rond de 350 gram
  • Voor de champignonsaus:
  • 50 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 150 milliliter slagroom
  • 400 milliliter fond rund of paddenstoelen
  • beetje boter om de champignons in te bakken
  • 250 gram kastanjechampignons in plakjes gesneden
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Smelt de 50 gram boter in een steelpan. Niet bruin laten worden.
  • Voeg dan de bloem toe en laat deze op zacht vuur en voortdurend roeren gaar worden. Dit duurt ongeveer 4 minuten..
  • Schenk dan in één keer de slagroom en fond in de pan.
  • Blijf roeren, op zacht vuur, totdat de saus begint in te dikken. Dit duurt ongeveer 8 minuten.
  • Draai het vuur uit wanneer de saus helemaal is ingedikt..
  • Smelt 1 eetlepel boter in een koekenpan.
  • Bak op hoog vuur de kastanjechampignons bruin.
  • Voeg de kastanjechampignons toe aan de saus. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Zet het vuur weer aan en laat de champignonsaus door en door warm worden.
  • Roer af en toe in de saus door om aankoeken te voorkomen.
  • Wrijf de bavette in met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout.
  • Zet een grillpan op hoog vuur en laat de pan gloeiend heet worden.
  • Bak de bavette, afhankelijk van de dikte en voorkeur, op elke kant ongeveer 5 tot 9 minuten.
  • Haal de bavette uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie om een paar minuten te laten rusten. Ongeveer 10 minuten.
  • Snij de bavette in twee stukken en serveer ze met de champignonsaus.
  • Serveer met verse frieten en een groene salade.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Ook lekker:

  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Kerstcadeaus voor haar
Weekmenu maaltijden week 45 »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}