En toen had ik stress op een @ZTRDG. Mijn blog lag eruit. Al sinds de vroege nacht. Natuurlijk gelijk de host gemaild, maar die waren nog niet wakker.
Dus verschijnt deze post wel heel erg laat. Mijn excuus daarvoor.
Best jammer want vandaag heb ik het over mijn favoriete stukje vlees. Bavette.
Ik heb het al in allerlei gerechten gebruikt. Gezin favoriet is dunne reepjes in sojasaus en met gekookte rijst.
Maar op deze vrij klassieke manier kan het ook. Met champignonsaus.
Gegrilde bavette steak met champignonsaus

Gegrilde bavette steak met champignonsaus
Bavette is een mooi stuk vlees dat je kunt bakken als biefstuk. Het is iets grover dan gewone steak. Serveer hem met deze champignonsaus van kastanjechampignons.
Ingrediënten
- 15 milliliter olijfolie
- peper en zout
- 1 bavette rond de 350 gram
- Voor de champignonsaus:
- 50 gram boter
- 40 gram bloem
- 150 milliliter slagroom
- 400 milliliter fond rund of paddenstoelen
- beetje boter om de champignons in te bakken
- 250 gram kastanjechampignons in plakjes gesneden
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Smelt de 50 gram boter in een steelpan. Niet bruin laten worden.
- Voeg dan de bloem toe en laat deze op zacht vuur en voortdurend roeren gaar worden. Dit duurt ongeveer 4 minuten..
- Schenk dan in één keer de slagroom en fond in de pan.
- Blijf roeren, op zacht vuur, totdat de saus begint in te dikken. Dit duurt ongeveer 8 minuten.
- Draai het vuur uit wanneer de saus helemaal is ingedikt..
- Smelt 1 eetlepel boter in een koekenpan.
- Bak op hoog vuur de kastanjechampignons bruin.
- Voeg de kastanjechampignons toe aan de saus. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Zet het vuur weer aan en laat de champignonsaus door en door warm worden.
- Roer af en toe in de saus door om aankoeken te voorkomen.
- Wrijf de bavette in met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout.
- Zet een grillpan op hoog vuur en laat de pan gloeiend heet worden.
- Bak de bavette, afhankelijk van de dikte en voorkeur, op elke kant ongeveer 5 tot 9 minuten.
- Haal de bavette uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie om een paar minuten te laten rusten. Ongeveer 10 minuten.
- Snij de bavette in twee stukken en serveer ze met de champignonsaus.
- Serveer met verse frieten en een groene salade.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
(Visited 57 times, 1 visits today)
Geef een reactie