• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Recept halva cake Greek Food Tales

Echt Eten Feestelijk Recepten Wereldgerechten Zoet, zoeter, zoetst

Recept halva cake Greek Food Tales

Griekse producten. Daar was nog niet zo makkelijk aan te komen. Maar sinds kort is er een online winkel met mooie Griekse producten.

Greek Food Tales.

Een prachtig assortiment met Griekse delicatesse, olijfolie, kazen, vleeswaren en wat je maar meer kunt bedenken. Een tafel vol met Griekse hapjes is niet meer ver weg.

Er is ook een afdeling met kant en klare sauzen, voor de dagen waarop het wel wat sneller mag. Maar dan wel met kwaliteit. Om kennis te maken met een echte Griekse smaak.

Ik ben weg van alle mooie soorten peulvruchten en pasta’s die ze hebben. Hilopites met geitenmelk? Of hilopites met schapenmelk. Allerlei soorten waar ik nog nooit van gehoord had. Voor de mensen die ook zo houden van peulvruchten is het een fijne winkel. Witte reuze bonen, kleine kikkererwten en linzen.

Het was lastig een keuze te maken uit alle producten. Uiteindelijk koos ik voor de halva met mastiek. Dat had ik nog nooit geproefd. Na wat zoeken stuitte ik op een recept van Ottolenghi en daar is dit recept van afgeleid. Een beetje kruidige cake en niet al te zoet.
Daar hou ik van.

Recept halva cake Greek Food Tales

Recept halva cake Greek Food Tales

 

Recept halva cake Greek Food Tales

Es
Een cake met Griekse twist. Deze cake wordt gemaakt met halva en walnoten. Halva met mastiek. Een beetje kruidige smaak en niet al te zoet.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 1 uur
Gang Zoet, zoeter zoetst
Keuken Midden Oosten
Porties 1 cake

Ingrediënten
  

  • 85 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 200 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 130 creme fraiche
  • Vulling en topping:
  • 70 gram boter
  • 120 gram walnoten
  • 1 theelepel kaneel
  • 30 gram bruine suiker
  • 200 gram halva met chios mastiek

Instructies
 

  • Wrijf een cakeblik (1 liter) in met wat boter. Knip een stuk bakpapier zo dat hij de lange zijkanten en de bodem bedekt. Leg het stuk bakpapier in het bakblik.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  • Topping maken:
  • Verwarm de boter in een steelpannetje en laat het smelten.
  • Laat de boter op half hoog vuur nu een beetje bruin worden. Let op! Er zit een fijne lijn tussen bruin en zwart.
  • Draai het vuur uit zodra op de bodem van de steelpan wat bruine spikkels te zien zijn.
  • Haal de pan van het vuur, roer de walnoten en kaneel door de boter en laat afkoelen.
  • Cake beslag:
  • Mix met de handmixer de boter met de suiker luchtig.
  • Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en mix goed door.
  • Meng met een pollepel de bloem, bakpoeder, zout en creme fraiche door het botermengsel.
  • Schep nu de helft van het cakebeslag in het cakeblik.
  • Verdeel de helft van het walnoten-boter mengsel over het cakebeslag.
  • Breek de halva in stukjes en verdeel deze over de walnoten.
  • Schep de rest van het beslag in het cakeblik.
  • Verdeel de rest van de walnoten-boter mengsel erover.
  • Strooi de bruine suiker als laatste boven op de cake.
  • Zet de cake in de oven en bak hem in ongeveer 40 tot 45 minuten gaar. Wanneer je er een sateprikker insteekt moet hij schoon uit de cake komen.
  • Laat dan de cake 20 minuten afkoelen.
  • Haal dan de cake uit de vorm door aan het bakpapier te trekken.
  • Verwijder het bakpapier en laat de cake op een rooster helemaal afkoelen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

 

Ook lekker:

  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


3 Reacties

« Opgerolde kaneel koekjes cinnamon swirls
Snelle pittige gember perzik kip marinade recept »

Reacties

  1. Es zegt

    05/11/2016 om 15:10

    Vond het zo gezellig dat je er was! ❤️

  2. Alexandra zegt

    01/11/2016 om 07:59

    Nou was ik de gelukkige deze cake zelf te proeven en ook mocht ik kennis maken én ook proeven van verschillende Griekse producten………..geweldig, wat een variatie, wat een heerlijke smaken. Die cake zal al wel op zijn, dus ga ik die zelf maken! Heerlijk……….

Trackbacks

  1. An Unexpected Recipe | greek foodtales schreef:
    10/05/2021 om 09:15

    […] Thank you Esmée Scholte & “Es’ Factory“, we are looking forward to taste it! Check the recipe here. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}