Storm, hagel, onweer en regen op deze @ZTRDG. Tijd om ovenschotel in de oven te schuiven. Verwarmend, hartig en troostend.
Daar heb ik nu zin in. Kruimige aardappelen gegaard in melk en room. Beter wordt het vandaag niet.
Deze gratin gaat prima samen met een mooi stuk geroosterd vlees. Rollade, bavette of een varkenshaas. Erbij geroosterde worteltjes. (Die niet eens op mijn blog staan bedenk ik me nu…)
Ik wens u weer een heel fijne zaterdag!
Recept romige tijm aardappel gratin

Recept romige tijm aardappel gratin
Een romige aardappelgratin met tijm, ui en knoflook.. Makkelijk te maken en eigenlijk snel klaar. In de oven schuiven en wachten is het meeste werk.
Ingrediënten
- 300 milliliter melk
- 250 milliliter slagroom
- 2 tenen knoflook grof gehakt
- 1 kleine ui grof gehakt
- 3 takjes tijm
- 1 kilogram kruimige aardappelen Frieslanders
- verse nootmuskaat
- 150 gram geraspte kaas
Instructies
- Verwarm in een steelpan de melk, slagroom, knoflook, ui en tijm. Zet het vuur laag en laat het een half uurtje trekken. Niet koken!
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
- Schil de aardappelenen snij ze in heel dunne plakjes. Dit kan met een mandoline, maar met een scherp mes gaat het ook.
- Schik de aardappelen in een ovenschaal. (Ik schik alleen de eerste laag netjes naast elkaar. Onderop liggen ze ' in de war'.)
- Draai het vuur onder de steelpan uit.
- Schenk het melk-slagroom mengsel door een zeef. (Je kunt eventueel ook de knoflook, ui en tijm eruit vissen)
- Giet het melk-slagroom mengsel over de aardappelen.
- Maal er een beetje nootmuskaat over en bestrooi met de kaas.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak de gratin in ongeveer 60 minuten gaar.
- Serveer warm en strooi er eventueel nog wat blaadjes tijm over.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
(Visited 94 times, 1 visits today)
Geef een reactie