Langzaam aan lijkt het alsof ik een ritme heb gevonden tussen het ziekenhuisbezoek bij mijn zieke vader, (koken voor) blog, werk, fotograferen voor blog, boodschappen, gezin en sociaal leven.
Ok, dat laatste is nog een beetje lastig…. De rest gaat redelijk.
Op dit moment.
Gek genoeg is het zo dat mijn hoofd omloopt van leuke recepten. En niet gek: snelle recepten. Op de één of andere manier stimuleert het mijn creativiteit. Net zoals de keren dat de bodem van mijn portemonnee te zien was, dan kan ik blijkbaar heel veel met heel weinig.
Met mijn vader gaat het redelijk. We wachten op de operatie die 1 december plaats zal vinden. Ik hoop werkelijk met heel mijn hart dat hij dan eindelijk weer eens gewoon naar huis kan. De laatste keer dat hij ‘gewoon’ thuis was zonder mankementen is ook alweer 4 maanden geleden.
Enfin.
Deze soep is lekker snel klaar. En ik vind de mosterd er zo mooi uit zien. Dochter vond het wel iets aan de zure kant. Dat komt door de mosterd, maar ik hou er wel van.
Romige prei mosterd soep recept
Borden van Borden&Zo

Romige prei mosterd soep recept
Ingrediënten
- 40 gram boter
- 30 gram bloem
- 400 milliliter melk
- 600 milliliter water
- 2 blokjes groentebouillon
- 2 kleine preien, schoon gespoeld en in ringen gesneden
- 100 milliliter slagroom
- 2 eetlepels grove mosterd
Instructies
- Smelt de boter in een grote pan, maar laat het niet bruin worden.
- Voeg de bloem toe en bak deze vier minuten op laag vuur mee.
- Schenk de melk en het water in de pan.
- Doe de 2 blokjes bouillon en de prei in de pan en laat alles aan de kook komen. Hou eventueel wat ringetjes prei achter voor het garneren.
- Zet het vuur zacht zodra alles kookt en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg de slagroom en grove mosterd toe en roer deze er door.
- Serveer de soep in kommen.
- Garneer met wat achtergehouden ringetjes prei, croutons en een knapperig broodje.
Dankjewel Frederique!
Succes op 1 december! (en ja, de soep ziet er erg mooi en lekker uit)