Twee jaar lang ben ik bezig geweest er mee. En na twee jaar is het dan eindelijk klaar. Nee, ik heb het niet over een belachelijk lang recept, maar over mijn opleiding! Ik heb er weer een diploma bij. En ik vind twee jaar best lang, maar eigenlijk ben ik al mijn hele leven aan het studeren.
Dus nu heb ik even een tussenjaar, en dan volgend jaar weer verder. Maar nu vier ik even dat ik toch eindelijk weer zo’n papiertje er bij heb.
Omdat ze hier al vaak zat taart en gebak zien, zo tussen mijn bakhobby en vriendlief z’n baan als bakker, ging ik nu voor roomhoorntjes. Ziet er feestelijk uit, maar hartstikke makkelijk om te maken, en ook geen straf om op te eten natuurlijk. 😉
Roomhoorntjes met banketbakkersroom recept
Als je geen hoornvormpjes hebt, kan je ze ook gemakkelijk zelf maken met aluminiumfolie. Ik denk dat dat aardig voor zich spreekt, gewoon dezelfde vorm als hoornvormpjes, hol van binnen. En als je het bladerdeeg er omheen rolt, laat dan aan de open onderkant een randje over, dus niet de bladerdeeg over het randje vouwen of wikkelen. Dan gaan ze makkelijker van je vormpje af, en hoef je er niet een stukje van af te breken met gevaar voor gebroken hoorntjes, want dat zou natuurlijk zonde zijn.

Roomhoorntjes met banketbakkersroom recept
Ingrediënten
- 500 ml melk
- 50 gram custardpoeder
- 75 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- 8 plakjes bladerdeeg ontdooid
- 25 gram kristalsuiker
- 1 losgeklopt ei
Instructies
- Klop in een kom het ei en de helft van de suiker met het vanillesuiker los.
- Roer hier goed de custardpoeder met 50 milliliter melk doorheen.
- Doe de melk en de rest van de suiker in een pannetje, en breng dit aan de kook.
- Als dit kookt, kan je de melk bij het custardmengsel gieten. Roer het goed door.
- Nu kan de room weer in het pannetje gegoten worden, en weer op het vuur gezet worden. Het moet namelijk indikken.
- Hou het goed in de gaten, en zodra het dik genoeg is haal je het pannetje weer van het vuur.
- Doe de room in een kom of schaal, en dek het goed af met folie.
- Laat het afkoelen in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
- Snij een plakje bladerdeeg door de helft. Vervolgens snij je de helften door de helft, en die helften ook weer door de helft. Zo haal je acht gelijke reepjes uit je plakje.
- Begin aan de onderkant van je vormpje met een reepje bladerdeeg om het hoornvormpje te wikkelen.
- Plak de volgende aan het uiteinde van je laatste reepje vast, en wikkel verder. Laat het ene reepje het andere een beetje overlappen.
- Ga zo door tot het puntje, en snij daar een eventueel uiteinde af, zodat je een mooi puntje kan vormen.
- Herhaal dit met alle acht vormpjes.
- Leg ze op een bakplaat, bestrijk ze met het losgeklopte ei, en strooi wat suiker over de hoorntjes heen.
- Bak ze af in 15-20 minuten.
- Laat de hoorntjes wat afkoelen, en haal ze daarna van hun vormpje af.
- Als de hoorntjes helemaal afgekoeld zijn en de banketbakkersroom volledig koud is, kunnen we verder.
- Doe de banketbakkersroom in een spuitzak met spuitmondje. Gebruik hiervoor een ronde of een gekartelde spuitmond. Als je er geen hebt, knip dan gewoon een stukje van de spuitzak af, zodat je een ronde spuitmond hebt.
- Vul de hoorntjes met een cirkelende beweging met banketbakkersroom. Maak een mooi toefje.
- Strooi er eventueel nog wat poedersuiker overheen. Nu zijn ze klaar om lekker opgegeten te kunnen worden!
Super leuk voor je!
en die hoorntjes zien er echt wel heerlijk uit…kinder nostalgie voor mij
Gefeliciteerd! Zo’n mijlpaal moet natuurlijk gevierd worden, en dit lijkt me daar inderdaad een goed receptje voor 😉 Ziet er hartstikke lekker uit!
Oh oh … ik krijg bakzin hiervan. Welke opleiding doe je Esmee?