• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Roomhoorntjes met banketbakkersroom recept

Echt Eten Feestelijk Zoet, zoeter, zoetst

Roomhoorntjes met banketbakkersroom recept

Twee jaar lang ben ik bezig geweest er mee. En na twee jaar is het dan eindelijk klaar. Nee, ik heb het niet over een belachelijk lang recept, maar over mijn opleiding! Ik heb er weer een diploma bij. En ik vind twee jaar best lang, maar eigenlijk ben ik al mijn hele leven aan het studeren.

Dus nu heb ik even een tussenjaar, en dan volgend jaar weer verder. Maar nu vier ik even dat ik toch eindelijk weer zo’n papiertje er bij heb.

Omdat ze hier al vaak zat taart en gebak zien, zo tussen mijn bakhobby en vriendlief z’n baan als bakker, ging ik nu voor roomhoorntjes. Ziet er feestelijk uit, maar hartstikke makkelijk om te maken, en ook geen straf om op te eten natuurlijk. 😉

Roomhoorntjes met banketbakkersroom recept

Roomhoorntjes met banketbakkersroom recept

 

Als je geen hoornvormpjes hebt, kan je ze ook gemakkelijk zelf maken met aluminiumfolie. Ik denk dat dat aardig voor zich spreekt, gewoon dezelfde vorm als hoornvormpjes, hol van binnen. En als je het bladerdeeg er omheen rolt, laat dan aan de open onderkant een randje over, dus niet de bladerdeeg over het randje vouwen of wikkelen. Dan gaan ze makkelijker van je vormpje af, en hoef je er niet een stukje van af te breken met gevaar voor gebroken hoorntjes, want dat zou natuurlijk zonde zijn.

Roomhoorntjes met banketbakkersroom recept

Roomhoorntjes met banketbakkersroom recept

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 40 min
Gang Zoet, zoeter, zoetst
Keuken Hollands
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 500 ml melk
  • 50 gram custardpoeder
  • 75 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 8 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 25 gram kristalsuiker
  • 1 losgeklopt ei

Instructies
 

  • Klop in een kom het ei en de helft van de suiker met het vanillesuiker los.
  • Roer hier goed de custardpoeder met 50 milliliter melk doorheen.
  • Doe de melk en de rest van de suiker in een pannetje, en breng dit aan de kook.
  • Als dit kookt, kan je de melk bij het custardmengsel gieten. Roer het goed door.
  • Nu kan de room weer in het pannetje gegoten worden, en weer op het vuur gezet worden. Het moet namelijk indikken.
  • Hou het goed in de gaten, en zodra het dik genoeg is haal je het pannetje weer van het vuur.
  • Doe de room in een kom of schaal, en dek het goed af met folie.
  • Laat het afkoelen in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
  • Snij een plakje bladerdeeg door de helft. Vervolgens snij je de helften door de helft, en die helften ook weer door de helft. Zo haal je acht gelijke reepjes uit je plakje.
  • Begin aan de onderkant van je vormpje met een reepje bladerdeeg om het hoornvormpje te wikkelen.
  • Plak de volgende aan het uiteinde van je laatste reepje vast, en wikkel verder. Laat het ene reepje het andere een beetje overlappen.
  • Ga zo door tot het puntje, en snij daar een eventueel uiteinde af, zodat je een mooi puntje kan vormen.
  • Herhaal dit met alle acht vormpjes.
  • Leg ze op een bakplaat, bestrijk ze met het losgeklopte ei, en strooi wat suiker over de hoorntjes heen.
  • Bak ze af in 15-20 minuten.
  • Laat de hoorntjes wat afkoelen, en haal ze daarna van hun vormpje af.
  • Als de hoorntjes helemaal afgekoeld zijn en de banketbakkersroom volledig koud is, kunnen we verder.
  • Doe de banketbakkersroom in een spuitzak met spuitmondje. Gebruik hiervoor een ronde of een gekartelde spuitmond. Als je er geen hebt, knip dan gewoon een stukje van de spuitzak af, zodat je een ronde spuitmond hebt.
  • Vul de hoorntjes met een cirkelende beweging met banketbakkersroom. Maak een mooi toefje.
  • Strooi er eventueel nog wat poedersuiker overheen. Nu zijn ze klaar om lekker opgegeten te kunnen worden!
Trefwoord bakken, bakkersroom, bladerdeeg, dessert, gebak, hoorntjes, zoet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

 

Ook lekker:

  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


3 Reacties

Over Sanne

Sanne. De zoete bakster van Es' Factory. Twintig, dol op bakken, Noord Holland, vriendin van dochter van Es.

« Weekmenu maaltijden week 45
Recept romige tijm aardappel gratin »

Reacties

  1. ohladybake zegt

    14/11/2016 om 12:15

    Super leuk voor je!
    en die hoorntjes zien er echt wel heerlijk uit…kinder nostalgie voor mij

  2. Vivian | stayaliveandcooking zegt

    14/11/2016 om 09:53

    Gefeliciteerd! Zo’n mijlpaal moet natuurlijk gevierd worden, en dit lijkt me daar inderdaad een goed receptje voor 😉 Ziet er hartstikke lekker uit!

  3. Esther zegt

    14/11/2016 om 07:50

    Oh oh … ik krijg bakzin hiervan. Welke opleiding doe je Esmee?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}