Op een @ZTRDG mag het ook wel eens snel.
Of misschien is het toch slow? Het maakt ook niet zo heel veel uit. De marinade is echt binnen een minuut gemaakt. Daarna kan de kip alle smaken opnemen in de koelkast. Dan nog even 45 minuten in de oven en klaar is kees kip.
Het is eigenlijk al een oud recept van mij. Voor de dagen waarop ik echt iets minder tijd heb. In de ochtend maak ik de marinade. Leg de kip erin en ga weer de dingen doen die op dat moment mijn tijd vragen.
Een uurtje voordat we willen eten verwarm in de oven voor. Zet dan de kip in de oven. Vaak bak ik er wat aardappelen bij en een snelle salade. Comfort food ten top.
Mocht de kip wat te snel bruin worden: dek hem dan af met wat aluminiumfolie. Of zet de temperatuur van de oven naar 170 graden Celsius.
Snelle pittige gember perzik kip marinade recept

Snelle pittige gember perzik kip marinade recept
Ingrediënten
- 225 milliliter zoete chilisaus
- 235 gram gember perzik jam
- 1 theelepel zout
- een paar druppels tabasco als je van echt pittig houdt
- 30 milliliter olijfolie
- 8 drumsticks of 4 kippenbouten
Instructies
- Meng de chilisaus, jam, zout, tabasco en olijfolie door elkaar.
- Leg de kippenbouten in een schaal en schenk de marinade erover.
- Laat de kip minimaal 2 uren in de koelkast marineren. Een nacht is nog beter.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Schik de kippenbouten in een grote braadslede.
- Lepel de achtergebleven marinade over de kip.
- Zet de braadslede in de oven.
- Bak de kip gaar in 45 minuten.
- Serveer de kip met gebakken aardappelen en een tomaat-komkommer salade.
Dankjewel Esther! En het is zo’n lekker snel recept! 😎
Oh heerlijk. En wat een prachtige foto!