• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Engelse kersen chocolade trifle recept

Echt Eten Feestelijk Kerstrecepten Zoet, zoeter, zoetst

Engelse kersen chocolade trifle recept

Hier is het vaste prik; het weekend na Sinterklaas’ zijn vertrek, wordt de kerstboom opgezet. Moederlief doet de boom en de lampjes, en ik mag de ballen en slingers er in hangen. Ook staat het huis vol met kerstmannen, sneeuwpoppen en andere kerstspullen.

Kortom, we zijn al helemaal in de kerstsfeer. Ook tijd dus om de kerstdagen te gaan inplannen. Dat is altijd even passen en meten trouwens, want met vriendlief erbij zijn er 3 opa’s en oma’s om langs te gaan. 😉
Ook een belangrijk puntje, het menu.

Dit jaar, net als vele voorgaande jaren, ben ik weer verantwoordelijk voor het toetje. Deze kerst ga ik voor een Engelse klassieker, de trifle.

Engelse kersen chocolade trifle recept

Engelse kersen chocolade trifle recept

Een trifle is eigenlijk een heel snel recept. Als je al de hele dag in de keuken staat, is dit recept dus ideaal, je tovert zo een heel mooi dessert op tafel.

Ook erg leuk om met kinderen te doen, lekker knutselen met de cake en alle laagjes. Maak de laagjes niet te dik, dan krijg je een mooi effect met veel laagjes.

De Engelsen doen het in een grote doorzichtige schaal, maar het kan ook in kleinere schaaltjes, of in een glas.

 

Engelse kersen chocolade trifle recept

Es:Sanne
Heerlijk trifle recept met kersen, chocolade en cake. Leuk om op tafel te zetten, nog leuker om op te eten.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Gang Zoet, zoeter, zoetst
Keuken Engels
Porties 6 pers

Ingrediënten
  

  • 1 pak cake
  • 1 blik kersenvlaai vulling
  • 1 pak chocolade vla

Instructies
 

  • Begin de schaal te vullen met een laag kersen.
  • Hier bovenop komt een laag cake. Bouw de hele laag dicht, zodat er geen gaten meer zijn.
  • Schenk hier een laag chocoladevla overheen.
  • Vul de volgende laag weer met cake.
  • Herhaal dit tot de schaal vol is, eindig met een laag kersen of chocoladevla.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


1 Reactie

Over Sanne

Sanne. De zoete bakster van Es' Factory. Twintig, dol op bakken, Noord Holland, vriendin van dochter van Es.

« Boerenkool pesto recept en kerstmarkt in Oldenburg
Recept kalkoen uit de oven met boter en bacon »

Reacties

  1. Alexandra zegt

    19/12/2016 om 08:06

    Dit lijkt me een fantastisch dessert (toetje kan ook). Chocolade en kersen………heerlijke combinatie is het. Daarbij is het niet moeilijk te maken. Aangezien ik veel dingen lekker vind, maar geen keuken prinses ben, komt dit recept me natuurlijk goed van pas! Ik ga het zeker eens maken Sanne.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}