Hier is het vaste prik; het weekend na Sinterklaas’ zijn vertrek, wordt de kerstboom opgezet. Moederlief doet de boom en de lampjes, en ik mag de ballen en slingers er in hangen. Ook staat het huis vol met kerstmannen, sneeuwpoppen en andere kerstspullen.
Kortom, we zijn al helemaal in de kerstsfeer. Ook tijd dus om de kerstdagen te gaan inplannen. Dat is altijd even passen en meten trouwens, want met vriendlief erbij zijn er 3 opa’s en oma’s om langs te gaan. 😉
Ook een belangrijk puntje, het menu.
Dit jaar, net als vele voorgaande jaren, ben ik weer verantwoordelijk voor het toetje. Deze kerst ga ik voor een Engelse klassieker, de trifle.
Engelse kersen chocolade trifle recept
Een trifle is eigenlijk een heel snel recept. Als je al de hele dag in de keuken staat, is dit recept dus ideaal, je tovert zo een heel mooi dessert op tafel.
Ook erg leuk om met kinderen te doen, lekker knutselen met de cake en alle laagjes. Maak de laagjes niet te dik, dan krijg je een mooi effect met veel laagjes.
De Engelsen doen het in een grote doorzichtige schaal, maar het kan ook in kleinere schaaltjes, of in een glas.

Engelse kersen chocolade trifle recept
Ingrediënten
- 1 pak cake
- 1 blik kersenvlaai vulling
- 1 pak chocolade vla
Instructies
- Begin de schaal te vullen met een laag kersen.
- Hier bovenop komt een laag cake. Bouw de hele laag dicht, zodat er geen gaten meer zijn.
- Schenk hier een laag chocoladevla overheen.
- Vul de volgende laag weer met cake.
- Herhaal dit tot de schaal vol is, eindig met een laag kersen of chocoladevla.
Dit lijkt me een fantastisch dessert (toetje kan ook). Chocolade en kersen………heerlijke combinatie is het. Daarbij is het niet moeilijk te maken. Aangezien ik veel dingen lekker vind, maar geen keuken prinses ben, komt dit recept me natuurlijk goed van pas! Ik ga het zeker eens maken Sanne.