• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Klassieke appeltaart recept

Echt Eten Recepten Zoet, zoeter, zoetst

Klassieke appeltaart recept

Als er iemand jarig is, ben ik altijd degene die de taart mag bakken. Ik vind het ook erg leuk om te doen, dus het is zeker geen straf voor mij. Deze keer was m’n moeder jarig. Vorig jaar had ik nog een chocolade taart gemaakt met heel veel chocola, dit jaar ging ik voor de klassieker; een appeltaart.

De appeltaart is een discussiepuntje sinds ik met vriendlief ben. Als bakker vindt hij dat er cakebeslag in moet, zodat de ruimte tussen de appels gevuld is. Maar ik heb natuurlijk appeltaart leren bakken met mijn oma en mijn vader, en oma’s appeltaart is gewoon lekker klassiek. Dus hier een recept voor een klassieke, ouderwetse appeltaart, zoals we hem allemaal kennen.

Klassieke appeltaart recept

Klassieke appeltaart recept

Als je deeg nog wat droog is, kneedt er dan nog wat boter doorheen. Wordt het te nat? Kneedt er dan telkens een beetje zelfrijzend bakmeel doorheen, tot je een stevig deeg hebt. Als je met z’n tweeën aan de gang gaat, kan de één aan de slag met het deeg en de ander ondertussen de appels schillen, hartstikke gezellig en kan je nog sneller een stukje appeltaart eten. 😉

Appeltaart recept

Es:Sanne
Recept voor een klassieke appeltaart. Heerlijk koud óf warm geserveerd met een toef slagroom.
Recept afdrukken Pin recept
Gang Zoet, zoeter, zoetst
Keuken Hollands
Porties 8 -10 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ei
  • 250 gram boter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 1 kilo goudrenetten
  • 70 gram rozijnen
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 el kaneel
  • 15 gram custard

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden celsius.
  • Vet de springvorm in en bedek de bodem met bakpapier.
  • Klop het ei los.
  • Kneed de helft van het ei, boter, basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel en vanillesuiker tot een stevig deeg.
  • Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij de appels in plakjes.
  • Doe de plakjes in een kom en voeg hier de rozijnen, de kristalsuiker en kaneel aan toe, en meng dit door elkaar.
  • Begin de bodem van het springvorm te bedekken met het deeg. Dit hoeft geen dikke laag te zijn, gewoon een mooi dun laagje.
  • Ga verder met de rand van de springvorm te bedekken.
  • Strooi de custard op de bodem en vul de vorm met appels.
  • Rol je overgebleven deeg uit, en snij hier reepjes van.
  • Leg de repen als een raster over de appeltaart heen, en druk het uiteinde aan de rand vast.
  • Bestrijk de repen met de rest van het ei.
  • Bak de appeltaart in 60 minuten gaar in de oven.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


2 Reacties

Over Sanne

Sanne. De zoete bakster van Es' Factory. Twintig, dol op bakken, Noord Holland, vriendin van dochter van Es.

« Maaltijden weekmenu week 49
Recept winterse kruidige warme glühwein »

Reacties

  1. Es zegt

    07/12/2016 om 14:45

    Snel maken?
    😉

  2. Rilana zegt

    06/12/2016 om 17:26

    Hier heb ik nu zoveel trek in, heerlijk!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}