• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Klassieke appeltaart recept

Echt Eten Recepten Zoet, zoeter, zoetst

Klassieke appeltaart recept

10
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Als er iemand jarig is, ben ik altijd degene die de taart mag bakken. Ik vind het ook erg leuk om te doen, dus het is zeker geen straf voor mij. Deze keer was m’n moeder jarig. Vorig jaar had ik nog een chocolade taart gemaakt met heel veel chocola, dit jaar ging ik voor de klassieker; een appeltaart.

De appeltaart is een discussiepuntje sinds ik met vriendlief ben. Als bakker vindt hij dat er cakebeslag in moet, zodat de ruimte tussen de appels gevuld is. Maar ik heb natuurlijk appeltaart leren bakken met mijn oma en mijn vader, en oma’s appeltaart is gewoon lekker klassiek. Dus hier een recept voor een klassieke, ouderwetse appeltaart, zoals we hem allemaal kennen.

Klassieke appeltaart recept

Klassieke appeltaart recept

Als je deeg nog wat droog is, kneedt er dan nog wat boter doorheen. Wordt het te nat? Kneedt er dan telkens een beetje zelfrijzend bakmeel doorheen, tot je een stevig deeg hebt. Als je met z’n tweeën aan de gang gaat, kan de één aan de slag met het deeg en de ander ondertussen de appels schillen, hartstikke gezellig en kan je nog sneller een stukje appeltaart eten. 😉

Appeltaart recept
 
Bewaar Print
Recept voor een klassieke appeltaart. Heerlijk koud óf warm geserveerd met een toef slagroom.
Auteur: Es:Sanne
Recept soort: Zoet, zoeter, zoetst
Keuken: Hollands
Serves: 8-10 personen
Wat ik heb gebruikt:
  • 1 ei
  • 250 gram boter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 1 kilo goudrenetten
  • 70 gram rozijnen
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 el kaneel
  • 15 gram custard
Zo maak ik het:
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden celsius.
  2. Vet de springvorm in en bedek de bodem met bakpapier.
  3. Klop het ei los.
  4. Kneed de helft van het ei, boter, basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel en vanillesuiker tot een stevig deeg.
  5. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij de appels in plakjes.
  6. Doe de plakjes in een kom en voeg hier de rozijnen, de kristalsuiker en kaneel aan toe, en meng dit door elkaar.
  7. Begin de bodem van het springvorm te bedekken met het deeg. Dit hoeft geen dikke laag te zijn, gewoon een mooi dun laagje.
  8. Ga verder met de rand van de springvorm te bedekken.
  9. Strooi de custard op de bodem en vul de vorm met appels.
  10. Rol je overgebleven deeg uit, en snij hier reepjes van.
  11. Leg de repen als een raster over de appeltaart heen, en druk het uiteinde aan de rand vast.
  12. Bestrijk de repen met de rest van het ei.
  13. Bak de appeltaart in 60 minuten gaar in de oven.
3.5.3226

 

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt…
  • Kookboek Delicious Elke dag bijzonder
    Kookboek Delicious Elke dag bijzonder
  • Kookboek My Asian Kitchen
    Kookboek My Asian Kitchen
  • Freekeh halloumi tomaten salade
    Freekeh halloumi tomaten salade
  • Sandwich gepocheerd ei zalm en avocado
    Sandwich gepocheerd ei zalm en avocado
  • Budget maaltijden planning week 48
    Budget maaltijden planning week 48
  • 10 prachtige Italiaanse design keukens
    10 prachtige Italiaanse design keukens
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Winterse bospaddenstoelensoep recept
    Winterse bospaddenstoelensoep recept

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

10
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


2 Reacties

Over Sanne

Sanne. De zoete bakster van Es' Factory. Twintig, dol op bakken, Noord Holland, vriendin van dochter van Es.

« Maaltijden weekmenu week 49
Recept winterse kruidige warme glühwein »

Reacties

  1. Es zegt

    07/12/2016 om 14:45

    Snel maken?
    😉

  2. Rilana zegt

    06/12/2016 om 17:26

    Hier heb ik nu zoveel trek in, heerlijk!!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Stem op dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.852 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    426 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    313 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld
  •  
    Budget maaltijden planning week 48...
    Had ik u al verteld dat ook mijn auto spontaan in de brand vloog? Dat kon er ook nog wel bij. Dus za
    143 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.