Laatst werd de vader van mijn vriend vijftig.
En dat betekent natuurlijk groot feest!
Er moest natuurlijk een pop komen, een abraham, allerlei slingers en ballonnen, en al dat soort versiering.En een pruik voor op de pop.
We hadden een prachtige ‘Roy Donders stijl pruik’ besteld. Deze leek trouwens niks op het kapsel van hem, maar met een schaar kan je veel doen.
Vooraf hebben we leuke voorpret gehad met de pruik. Stond vriendlief opeens voor de deur, mét pruik op zijn hoofd.
Heel erg sexy.
Maar feestje betekent ook hapjes, en omdat we het ’s avonds vierden natuurlijk hartige hapjes. En aangezien ik in de loop van de week een tosti had met de combi mozarella, pesto en salami (en die beviel), wilde ik daar iets mee maken.
Het zijn deze geworden, dezelfde combinatie, maar dan in bladerdeeg verpakt.
Mozzarella pesto salami bladerdeeg hapjes recept
Deze hapjes zijn ook goed van te voren te bereiden. Maak ze klaar, maar bak ze nog niet af. Een half uurtje voordat je ze wilt serveren schuif je ze de oven in. Na ongeveer 15 minuten kun je ze dan serveren.
Als de randjes niet zo goed aan elkaar willen plakken, maak ze dan even nat met wat water. Door ze met het vorkje in te drukken weet je zeker dat ze goed dicht zijn. Dat ziet er nog eens heel feestelijk uit.

Mozzarella pesto salami bladerdeeg hapjes recept
Ingrediënten
- 150 gr mini mozarella bolletjes
- 100 gr pesto
- 5 plakjes salami
- 10 plakjes bladerdeeg ontdooid
- 1 ei
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 gaden celsius.
- Snij de plakjes salami in 4 gelijke stukken.
- Snij een plakje bladerdeeg door de helft.
- Leg een stukje salami op de bovenste helft van het plakje.
- Doe hier een theelepel pesto op.
- Plaats een bolletje mozarella boven op de pesto.
- Vouw het bladerdeeg dicht, duw de randjes goed aan elkaar.
- Druk met een vork de randen nog eens aan.
- Herhaal dit met alle halve plakjes bladerdeeg.
- Leg de hapjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Klop het ei los, en bestrijk alle hapjes met wat ei.
- Bak af in 10-15 minuutjes
Geef een reactie