• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Deeg / Oliebollen appel rozijnen recept

Deeg Echt Eten Feestelijk Hapjes en Snacks Soul Food Sugar Rush Vegetarisch

Oliebollen appel rozijnen recept

Op de valreep dan nog een recept van mij voor oliebollen. Gisteren heb ik ze gebakken met Simone en ze zijn goed gekeurd.

Eerst wilden we alleen kaneel door het beslag doen. Maar koekkruiden leek ons eigenlijk nog beter. En dat was het ook.

Je kunt het deeg met een special ‘oliebollen-lepel’ in de olie scheppen. Maar met twee eetlepels gaat het ook goed. Haal de lepels voordat ze in het deeg gaan even door de olie. Dan plakt het deeg minder.

Nog een tip: de lege schaal waar het deeg in zat wordt het makkelijkst schoon wanneer je hem een tijd laat staan met koud water.

Fijne jaarwisseling!

Oliebollen appel rozijnen recept

Oliebollen appel rozijnen recept

Oliebollen appel rozijnen recept

Es
Oud en nieuw, daar horen oliebollen bij. Dit recept is makkelijk te volgen en geeft goed gevulde oliebollen met appel, rozijnen en koekkruiden.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min
Gang Snacks :: Hapjes
Keuken Hollandse
Porties 25 oliebollen

Ingrediënten
  

  • 500 gram bloem
  • 2 theelepels koekkruiden
  • 25 gram witte basterdsuiker
  • 7 gram gist zakje
  • 500 milliliter melk lauw
  • 10 gram zout
  • 1 grote appel goudrenet of andere stevige appel, geschild en in stukjes gesneden
  • 200 gram blanke rozijnen
  • zonnebloemolie om in te frituren
  • Extra nodig: grote pan of frituurpan poedersuiker om mee te serveren

Instructies
 

  • Meng de bloem met de koekkruiden, basterdsuiker en gist.
  • Giet er de melk bij en roer goed met een pollepel.
  • Voeg het zout, de stukje appel en de blanke rozijnen toe en roer alles goed door.
  • Dek de kom af met een stuk folie of natte (schone) theedoek.
  • Laat het beslag minimaal 45 minuten rijzen.
  • Verhit de olie tot 180 graden Celsius.
  • Schep met twee eetlepels steeds een beetje van het beslag in de hete olie.
  • Laat de oliebollen in ongeveer 6 tot 8 minuten bruin en gaar.
  • Note: de oliebollen zullen vanzelf omdraaien wanneer de onderkant bruin is.
  • Schep de oliebollen uit de olie en leg ze in een kom met keukenpapier.
  • Bestrooi de oliebollen voor het serveren rijkelijk met poedersuiker.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Ook lekker:

  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


2 Reacties

« Mozzarella pesto salami bladerdeeg hapjes recept
Wraps krokante kip kruidenkaas recept »

Reacties

  1. Es zegt

    02/01/2017 om 13:17

    Ja! Dit jaar gezellig weer dates maken! Kus terug!

  2. Simone zegt

    30/12/2016 om 15:48

    Jaaaa! Mooie foto… 🙂 Ik vond het weer reuze gezellig gisteren! Dus snel maar weer een date doen. Heel fijn oud- en nieuw! Kus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.869 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Copyright © 2022 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}