Op de valreep dan nog een recept van mij voor oliebollen. Gisteren heb ik ze gebakken met Simone en ze zijn goed gekeurd.
Eerst wilden we alleen kaneel door het beslag doen. Maar koekkruiden leek ons eigenlijk nog beter. En dat was het ook.
Je kunt het deeg met een special ‘oliebollen-lepel’ in de olie scheppen. Maar met twee eetlepels gaat het ook goed. Haal de lepels voordat ze in het deeg gaan even door de olie. Dan plakt het deeg minder.
Nog een tip: de lege schaal waar het deeg in zat wordt het makkelijkst schoon wanneer je hem een tijd laat staan met koud water.
Fijne jaarwisseling!
Oliebollen appel rozijnen recept

Oliebollen appel rozijnen recept
Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 2 theelepels koekkruiden
- 25 gram witte basterdsuiker
- 7 gram gist zakje
- 500 milliliter melk lauw
- 10 gram zout
- 1 grote appel goudrenet of andere stevige appel, geschild en in stukjes gesneden
- 200 gram blanke rozijnen
- zonnebloemolie om in te frituren
- Extra nodig: grote pan of frituurpan poedersuiker om mee te serveren
Instructies
- Meng de bloem met de koekkruiden, basterdsuiker en gist.
- Giet er de melk bij en roer goed met een pollepel.
- Voeg het zout, de stukje appel en de blanke rozijnen toe en roer alles goed door.
- Dek de kom af met een stuk folie of natte (schone) theedoek.
- Laat het beslag minimaal 45 minuten rijzen.
- Verhit de olie tot 180 graden Celsius.
- Schep met twee eetlepels steeds een beetje van het beslag in de hete olie.
- Laat de oliebollen in ongeveer 6 tot 8 minuten bruin en gaar.
- Note: de oliebollen zullen vanzelf omdraaien wanneer de onderkant bruin is.
- Schep de oliebollen uit de olie en leg ze in een kom met keukenpapier.
- Bestrooi de oliebollen voor het serveren rijkelijk met poedersuiker.
Ja! Dit jaar gezellig weer dates maken! Kus terug!
Jaaaa! Mooie foto… 🙂 Ik vond het weer reuze gezellig gisteren! Dus snel maar weer een date doen. Heel fijn oud- en nieuw! Kus!