• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Oven recept rozemarijn lamsbout met gepofte knoflook

Echt Eten Feestelijk Kerstrecepten Lamsvlees en Schapenvlees Recepten

Oven recept rozemarijn lamsbout met gepofte knoflook

Kalkoen, beenham (zo’n grote), gourmetten of toch gewoon een curry? Ik kan als een soort van knipperlicht van het één naar het ander schieten.

Kerst.
Welkom in mijn chaotische brein.

En toen bedacht ik me dat een lamsbout ook leuk zou zijn… Kunt u me nog volgen?

Dus maakte ik deze alvast. Om te testen, natuurlijk. En hij is goed gekeurd. En best kerstig, vind ik zelf.

De gepofte knoflook word in de oven zacht en blijft niet zo scherp zoals rauwe knoflook.

Tip: Leg in de ovenschaal ook nog wat schijfjes of kleine aardappelen. (Leg dan de bollen knoflook boven op de aardappelen.)
Deze worden gelijk meegebakken. Salade erbij en klaar.

Oven recept rozemarijn lamsbout met gepofte knoflook

Oven recept rozemarijn lamsbout met gepofte knoflook

Oven recept rozemarijn lamsbout gepofte met knoflook

Es
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 1 uur 15 min
Totale tijd 1 uur 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 1 lamsbout met bot ongeveer 2 kilo
  • 1 bol knoflook teentjes gepeld
  • paar bollen knoflook bovenkant eraf gesneden
  • paar takjes rozemarijn
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Extra nodig: grote ovenschaal

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Leg de lamsbout in de ovenschaal.
  • Maak met een scherp mesje een paar sneetjes her en der in de lamsbout.
  • Steek daar een teen knoflook en een paar naaldjes rozemarijn in.
  • Leg de bollen knoflook (waar het kapjes vanaf gesneden is) in de ovenschaal.
  • Giet er een beetje olijfolie over en bestrooi met wat (grof) zout.
  • Druppel wat olijfolie over de lamsbout en bestrooi met wat peper en zout.
  • Leg eventueel nog wat rozemarijn takjes in de ovenschaal.
  • Zet de ovenschaal in de oven en bak de lamsbout gaar naar smaak (zie hieronder).
  • Voor iets rose: 1 uur en 15 minuten
  • Meer 'well done': 1 uur en 30 minuten
  • Serveer de lamsbout warm of op kamertemperatuur.
  • Knijp voor het serveren de gepofte knoflook uit hun velletje en serveer erbij.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

 

Ook lekker:

  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


2 Reacties

« Kookboek Heerlijke Chaos
Zalm ei bieslook terrine feestelijk recept »

Reacties

  1. Es zegt

    22/12/2016 om 14:34

    Hi roos, dank voor je compliment! En als je van lamsvlees houdt, dan is dit zeker een gerecht om te maken!

  2. Roos zegt

    22/12/2016 om 09:38

    Wat maak jij een ontzettend mooie foto’s zeg en wat een heerlijke recepten! Dit lijkt mij wel wat, ik ben gek op lamsvlees.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}