Kalkoen, beenham (zo’n grote), gourmetten of toch gewoon een curry? Ik kan als een soort van knipperlicht van het één naar het ander schieten.
Kerst.
Welkom in mijn chaotische brein.
En toen bedacht ik me dat een lamsbout ook leuk zou zijn… Kunt u me nog volgen?
Dus maakte ik deze alvast. Om te testen, natuurlijk. En hij is goed gekeurd. En best kerstig, vind ik zelf.
De gepofte knoflook word in de oven zacht en blijft niet zo scherp zoals rauwe knoflook.
Tip: Leg in de ovenschaal ook nog wat schijfjes of kleine aardappelen. (Leg dan de bollen knoflook boven op de aardappelen.)
Deze worden gelijk meegebakken. Salade erbij en klaar.
Oven recept rozemarijn lamsbout met gepofte knoflook

Oven recept rozemarijn lamsbout gepofte met knoflook
Ingrediënten
- 1 lamsbout met bot ongeveer 2 kilo
- 1 bol knoflook teentjes gepeld
- paar bollen knoflook bovenkant eraf gesneden
- paar takjes rozemarijn
- olijfolie
- peper en zout
- Extra nodig: grote ovenschaal
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Leg de lamsbout in de ovenschaal.
- Maak met een scherp mesje een paar sneetjes her en der in de lamsbout.
- Steek daar een teen knoflook en een paar naaldjes rozemarijn in.
- Leg de bollen knoflook (waar het kapjes vanaf gesneden is) in de ovenschaal.
- Giet er een beetje olijfolie over en bestrooi met wat (grof) zout.
- Druppel wat olijfolie over de lamsbout en bestrooi met wat peper en zout.
- Leg eventueel nog wat rozemarijn takjes in de ovenschaal.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak de lamsbout gaar naar smaak (zie hieronder).
- Voor iets rose: 1 uur en 15 minuten
- Meer 'well done': 1 uur en 30 minuten
- Serveer de lamsbout warm of op kamertemperatuur.
- Knijp voor het serveren de gepofte knoflook uit hun velletje en serveer erbij.
Hi roos, dank voor je compliment! En als je van lamsvlees houdt, dan is dit zeker een gerecht om te maken!
Wat maak jij een ontzettend mooie foto’s zeg en wat een heerlijke recepten! Dit lijkt mij wel wat, ik ben gek op lamsvlees.