December is er weer!
Voor mij altijd een dubbel gevoel. Ik hou van lekker warm thuis zitten terwijl het buiten koud is. Maar heb best wel een hekel aan de kou wanneer ik er door moet voor van alles en nog wat.
En natuurlijk de feestdagen waarop ik lekker de keuken in kan voor de meest uiteenlopende gerechten. Deze winterse warme drank kent denk ik iedereen wel. Of misschien niet. Ik maakte hem met Simone. Het was alleen jammer dat het heel vroeg op de ochtend was. Een slokje was meer dan genoeg… En toen we eenmaal klaar waren zijn we vergeten dat deze er nog stond.
Maak hem van te voren en warm hem op nadat je verkleumd thuis bent gekomen van een winterse wandeling. Of van de kerstboodschappen.
PS Neem wel een goed rode wijn. Want er zit dan wel suiker enzo in, maar deze glühwein valt of staat met de rode wijn die je er voor kiest.
Recept winterse kruidige warme glühwein
Keukenbenodigdheden:

Recept winterse kruidige warme glühwein
Ingrediënten
- 3 mandarijnen
- 1 citroen
- 6 kruidnagels
- 3 steranijs
- 1 kaneel stukje
- 1 vanillepeul open gesneden
- 200 gram kristal suiker
- 1,5 liter rode wijn
Instructies
- Pers en schil de mandarijnen en de citroen.
- Doe het sap en de schillen in een (grote) steelpan.
- Voeg de kruidnagels, steranijs, kaneel, vanillepeul en suiker toe.
- Giet er zoveel wijn op zodat de suiker net onder staat.
- Zet het vuur hoog en laat de suiker, onder voortdurend roeren, smelten.
- Draai het vuur half hoog en laat alles in ongeveer 8 minuten inkoken tot een siroop.
- Haal de pan van het vuur en roer de rest van de wijn erbij.
- Verwarm voor het serveren de wijn tot hij warm is en schenk hem door een zeef in hittebestendige glazen.
- Serveer direct.
Geef een reactie