• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Winterse rundvlees champignons paprika stoofpot

Echt Eten Rundvlees

Winterse rundvlees champignons paprika stoofpot

Dit jaar viel Sinterklaas een beetje in het water… Paps nog zo ziek, druk met werk en natuurlijk de bezoeken aan het ziekenhuis.

Maar nu het beter gaat ben ik in de ban van de aankomende kerst. En daar horen ook cadeautjes bij!

Mijn cadeautje kwam al lang voor kerst. Ik kreeg een mooie braadpan van Alva de Cook’On serie. Deze pan is van aluminium, dus superlicht! En dat was wel even wennen, want ik ben alleen de gietijzeren gewend.

Maar eenmaal gebruikt ben ik fan. Hij bakt niet aan, kan in de oven en in de vaatwasser. Dat laatste is vooral belangrijk voor mij. Maar ik moet zeggen dat hij echt heel makkelijk schoonmaakt.

Ik maakte deze stoofschotel in mijn pan. Veel stoofpot, want hij vriest prima in!

Winterse rundvlees champignons paprika stoofpot

Winterse rundvlees champignons paprika stoofpot

Winterse rundvlees champignons paprika stoofpot

Es
Een stoofpot met rundvlees en vol met groenten. Laat hem zacht stoven op een vlamverdeler of in de oven. Past prima bij rijst, aardappel, aardappelpuree, knapperig brood of pasta.
5 van 1 stem
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 15 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse
Porties 8 tot 10 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo borstlappen rund, stoofvlees, in blokjes gesneden
  • 250 gram gerookte spekblokjes
  • 2 uien in halve ringen gesneden
  • 3 paprika's schoongemaakt en in blokjes gesneden
  • 500 gram champignons schoongemaakt en in vieren gesneden
  • 4 takjes tijm of 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 2 bouillonblokjes rund
  • 150 gram creme fraiche
  • 1 flinke eetlepel bloem
  • Extra nodig: grote pan
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Verhit boter en/ of olie in een grote pan.
  • Doe de blokjes rundvlees en de gerookte blokjes spek in de pan en bak alles bruin.
  • Voeg dan de ui ringen toe en bak deze even mee tot ze zacht zijn.
  • Doe de paprika's, champignons, tijm en bouillonblokjes in de pan en laat alles op hoog vuur aan de kook komen.
  • Zet de pan op een vlamverdeler op zacht vuur of in een (voorverwarmde) oven (100 graden Celsius) en laat het rundvlees in ongeveer 2 uren gaar en zacht worden.
  • Controleer of het vlees uit elkaar te trekken is met twee vorken. Als dat gemakkelijk gaat is het goed.
  • Roer de bloem met een beker water (ongeveer 200 milliliter) los en voeg dit toe aan het vlees.
  • Laat de bloem alles binden onder voortdurend roeren. Dit duurt ongeveer 10 tot 15 minuten.
  • Voeg de creme fraiche toe en roer tot deze gesmolten is.
  • Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer direct met brood, aardappelpuree of pasta.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Disclaimer: Ik kreeg deze pan opgestuurd, maar alle meningen zijn die van mijzelf.

Ook lekker:

  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Winterse rundvlees champignons paprika stoofpot
Es' Factory
Gepost op
2016-12-07
Voorbereidingstijd
0H15M
Kook tijd
2H0M
Totale tijd
2H15M
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)


8 Reacties

« Recept winterse kruidige warme glühwein
Winter spices workshop »

Reacties

  1. Es zegt

    22/03/2023 om 16:25

    Hallo Roorda,

    Die vraag komt wel vaker bij dit recept 😉
    Het water komt uit de groenten, die slinken en laten dat los. Maar je hebt het prima opgelost!

    Dank voor je leuke reactie!

  2. roorda zegt

    03/02/2023 om 10:10

    Hoi
    Ik heb het recept gemaakt begin januari, ik vroeg me af of de bouillonblokjes niet in water moesten en heb maar wat gedaan.
    Het resultaat was heerlijk, maar toch zou ik graag je reactie horen over de blokjes.

    Esther.

  3. Es zegt

    26/11/2017 om 11:02

    Hoi Ina,
    Sorry. Ben ik vergeten. Na de bloem met water kan de creme fraiche erbij.
    Fijne zondag!

  4. Ina zegt

    26/11/2017 om 10:57

    Wanneer voeg je de crème fraiche toe? Kan het nergens teruglezen in het recept.

  5. Es zegt

    06/08/2017 om 11:35

    Hoi Lisette,
    Nee. In principe niet omdat de groenten best wel wat water bevatten. Maar kijk even af en toe. Mocht het te droog lijken kan er altijd een scheutje water bij.
    En dank voor je reactie! Fijne zondag!

  6. Lisette zegt

    06/08/2017 om 11:30

    Moet er ook nog water na het bakken van het vlees en de uien etc bij?

  7. Es zegt

    13/12/2016 om 13:50

    Hi Rilana,
    Dank voor je compliment! Veel plezier met het recept!

  8. Rilana zegt

    13/12/2016 om 12:40

    5 sterren
    Wat ziet dat er ontzettend lekker uit zeg, ik ga dit snel eens klaarmaken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}