• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Zalm ei bieslook terrine feestelijk recept

Echt Eten Ei gerechten Feestelijk Hapjes en Snacks Kerstrecepten Recepten Vis

Zalm ei bieslook terrine feestelijk recept

107
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Zalm. Alleen de kleur vind ik al zo mooi. Ik vermoed dat dit een vis is die juist met kerst veel gegeten wordt.

Hij is zo divers en makkelijk te verkrijgen.

Simone en ik maakten er deze terrine van. In mijn hoofd zaten lange repen komkommer. Ik keek dan ook even heel vreemd op toen ik Simone vrolijk (en fanatiek!) de komkommer in plakjes zag snijden.

Eerlijk is eerlijk, die plakjes zien er dan wel weer leuk uit. Dus mocht u ook graan die plakjes hebben,leg ze dan gerust eerst op de bodem van het cakeblik.

Wij gebruiken een cakeblik van 25 centimeter. Is uw cakeblik groter dan is de terrine lager. En andersom: kleiner cakeblik geeft een hogere terrine.

Zalm ei bieslook terrine feestelijk recept

Zalm ei bieslook terrine feestelijk recept

Zalm ei bieslook terrine feestelijk recept
 
Bewaar Print
Voorbereiden:
20 minuten
Kooktijd:
4 uren
Totale tijd:
4 uren 20 minuten
 
Deze zalmterrine is snel gemaakt en heeft een groots effect. In elkaar zetten en laten opstijven in de koelkast. Een voorgerecht voor minimaal 8 personen.
Auteur: Es
Recept soort: Voorgerecht
Keuken: Hollandse
Serves: 8 personen
Wat ik heb gebruikt:
  • 3 blaadjes gelatine
  • 200 gram gerookte zalm, heel fijn gesneden
  • 200 gram verse zalmfilet, heel fijn gesneden
  • 1 bakje verse bieslook, fijn gesneden
  • 200 gram creme fraiche
  • peper en zout, naar smaak
  • 60 milliliter slagroom
  • 2 komkommers, in dunne lange repen gesneden op de mandoline of met een mes
  • 4 eieren, hardgekookt
Zo maak ik het:
  1. Week de blaadjes gelatine in een bak met koud water.
  2. Meng in een grote kom de twee soorten zalm met de bieslook en creme fraiche.
  3. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  4. Verwarm de slagroom in een klein pannetje, maar laat het niet koken.
  5. Laat de gelatine oplossen in de slagroom. (Zet het vuur uit onder het pannetje)
  6. Voeg dit toe aan het zalmmengsel en roer het goed door.
  7. Bekleed een 25 cm cakeblik met plastic vershoudfolie. Probeer het zo glad mogelijk erin te leggen en laat het vershoudfolie overhangen bij de randen.
  8. Leg nu de repen komkommer een beetje overlappend in het cakeblik. Laat ook de repen komkommer over de rand heen hangen.
  9. Doe de helft van je zalmmengsel in het bekleedde cakeblik en druk dit goed aan met de achterkant van een lepel.
  10. Schik de eieren in het midden van het cakeblik bovenop de zalm.
  11. Schep de rest van de zalm in het cakeblik en druk weer even goed aan met de achterkant van een lepel.
  12. Sla de repen komkommer over de bovenkant van de zalm zodat de terrine is afgedekt.
  13. Vouw het vershoudfolie over de komkommer.
  14. Neem iets zwaars, zoals een pak melk, en leg dit op de terrine. Leg nog iets zwaars bovenop het pak melk. Nog een pak melk of een paar blikjes.
  15. Zet nu de terrine minimaal 4 uren in de koelkast om op te stijven.
  16. Stort de terrine vlak voor het serveren uit de vorm. Dit gaat makkelijk vanwege het vershoudfolie. Verwijder wel het vershoudfolie voor het serveren.
  17. Een groene salade past hier prima bij.
3.5.3226

 

Disclaimer: deze post bevat een affiliatelink.

Ook lekker:

  • Freekeh halloumi tomaten salade
    Freekeh halloumi tomaten salade
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt…
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Recept rendang van Es
    Recept rendang van Es
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Zeeduivel met koude mosterdsaus
    Zeeduivel met koude mosterdsaus

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

107
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


2 Reacties

« Oven recept rozemarijn lamsbout met gepofte knoflook
Boerenkool pesto recept en kerstmarkt in Oldenburg »

Reacties

  1. Es zegt

    17/12/2016 om 11:03

    Natuurlijk kan je dat! En in principe kun je alles (bijna) zittend doen! Dat lijkt me voor jou ook heel erg handig!
    Dikke kus van hier!

  2. Anita zegt

    16/12/2016 om 10:23

    Dank dank dank. Deze ga ik maken,l voor 1e kerstdag! Ziet er top uit, uitdaging of ik het ook zo er uit kan laten zien haha.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Stem op dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.855 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    449 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    318 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    154 x gedeeld
  •  
    Budget maaltijden planning week 48...
    Had ik u al verteld dat ook mijn auto spontaan in de brand vloog? Dat kon er ook nog wel bij. Dus za
    144 x gedeeld
  •  
    Milde gele curry met kabeljauw recept...
    Milde gele curry met kabeljauw recept Deze curry staat binnen een half uurtje op tafel. Niet al te p
    137 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.