• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Budgetvriendelijke snelle oven visschotel

Aardappelen Budget Echt Eten Every day Lief voor je portemonnee Vis

Budgetvriendelijke snelle oven visschotel

104
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Of ik ooit wel eens genoeg krijg van het koken?
Die vraag word mij wel eens gesteld.

Nee.
Nooit.
Ik krijg nooit genoeg van de keuken, de ingrediënten, bijzondere of juist saaie smaken.

Wat ik wel doe wanneer ik kook voor fotoshoots: voor twee dagen koken. Niet omdat ik geen zin meer heb, maar anders valt gezin om. Want soms ben ik gewoon laat thuis. En gek genoeg willen ze niet pas om elf uur in de avond eten…

De fotoshoot die mij het meest is bijgebleven is toch wel 99 (!!) recepten in één week. Toen was ik toch wel een tikkeltje moe aan het einde van de week. Maar met evenveel plezier sta ik dan het weekend weer heerlijk in mijn keuken.

Enfin.

Deze maakte Simone en ik voor een tijdje geleden. Eigenlijk was ik weer van plan een budget maand te houden. Ik word daar altijd creatief van. Het is alleen de tijd die een beetje in de weg zit…

Deze visschotel is dan ook vriendelijk voor je portemonnee. Natuurlijk kan de koolvis vervangen worden door ieder andere witvis.

Budgetvriendelijke snelle oven visschotel

Budgetvriendelijke snelle oven visschotel

5.0 from 2 reviews
Budgetvriendelijke snelle oven visschotel
 
Bewaar Print
Voorbereiden:
20 minuten
Kooktijd:
40 minuten
Totale tijd:
1 uur
 
Auteur: Es
Serves: 4 personen
Wat ik heb gebruikt:
  • Voor de puree:
  • 1200 gram kruimige aardappels, geschild en ik gelijke stukken gesneden
  • 25 gram boter
  • scheutje melk
  • beetje nootmuskaat
  • peper en zout, naar smaak
  • Voor de schotel:
  • handje paneermeel of verkruimelde beschuit
  • 400 gram koolvis (diepvries), in blokjes gesneden
  • peper en zout
  • 450 gram diepvries spinazie, ontdooid en uitgelekt
  • 100 gram geraspte kaas
  • Extra nodig: grote ovenschaal
Zo maak ik het:
  1. Aardappelpuree maken:
  2. Doe de aardappelen in een pan en schenk er zoveel water op dat ze net niet onder staan.
  3. Voeg wat zout aan het water toe en breng alles aan de kook.
  4. Leg het deksel schuin op de pan en draai het vuur half hoog.
  5. Kook de aardappelen gaar in ongeveer 15 minuten.
  6. Giet de aardappelen af en stoom ze even droog op laag vuur.
  7. Voeg de boter en een beetje melk toe aan de aardappelen en stamp tot een puree.
  8. Proef en breng op smaak met wat nootmuskaat en eventueel peper en zout.
  9. Visschotel maken:
  10. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  11. Bestrooi de bodem van de ovenschaal met paneermeel of de verkruimelde beschuit.
  12. Verdeel de vis over de bodem.
  13. Strooi wat peper en zout over de vis.
  14. Knijp de spinazie nog even goed uit om zo veel mogelijk vocht te verwijderen.
  15. Spreid de spinazie over de vis.
  16. Schep de aardappelpuree over de spinazie en strijk slag met de achterkant van een lepel.
  17. Strooi de kaas over de aardappelpuree en zet de ovenschaal in de oven.
  18. Bak de visschotel in 40 tot 45 minuten gaar en door en door warm.
  19. Serveer direct.
3.5.3226

 

Ook lekker:

  • Budget maaltijden planning week 46
    Budget maaltijden planning week 46
  • Budget maaltijden planning week 47
    Budget maaltijden planning week 47
  • Freekeh halloumi tomaten salade
    Freekeh halloumi tomaten salade
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Bramen cobbler met funcakemix
    Bramen cobbler met funcakemix
  • Kookboek My Asian Kitchen
    Kookboek My Asian Kitchen
  • Zeeduivel met koude mosterdsaus
    Zeeduivel met koude mosterdsaus
  • Recept rendang van Es
    Recept rendang van Es
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt…

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

104
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


4 Reacties

« Recept chocolade soezen toren
Hartige kwark bacon kaas tomaat muffins »

Reacties

  1. Es zegt

    22/09/2017 om 17:12

    Hoi Linda,
    Dank voor je compliment! Veel plezier ermee!

  2. Linda zegt

    22/09/2017 om 16:49

    Heerlijk ziet dit er uit,ik weet wat ik van het weekend op tafel ga zetten.

  3. Es zegt

    18/01/2017 om 19:19

    Dankjewel Nancy! Hij was ook echt lekker!

  4. Nancy zegt

    18/01/2017 om 09:56

    Dit ziet zooo lekker uit! Deze ga ik zeker weten nog eens maken.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Stem op dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.852 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    426 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    313 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld
  •  
    Budget maaltijden planning week 48...
    Had ik u al verteld dat ook mijn auto spontaan in de brand vloog? Dat kon er ook nog wel bij. Dus za
    143 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.