• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Cupcakes met Zwitserse botercreme recept

Echt Eten Feestelijk Recepten Zoet, zoeter, zoetst

Cupcakes met Zwitserse botercreme recept

Geschreven door Sanne.

Bij de life of pie workshop vertelde een van de meiden me dat ze Zwitserse botercrème hadden gebruikt. Dit wilde ik natuurlijk uittesten, en ik ben helemaal verkocht. Bij mij wilt gewone botercrème niet altijd lukken, en het smaakt naar boter.

Dit recept vergt iets meer werk, maar het is vrij makkelijk onder de knie te krijgen en hij smaakt gewoon echt top.

Cupcakes met Zwitserse botercreme recept

Cupcakes met Zwitserse botercreme recept

De boter voor de crème moet wel echt op kamertemperatuur zijn, dus voor ik begin snij ik de boter in plakjes en leg ze op een bord, en zet ze bovenop de oven terwijl die voor verwarmt. Laat het niet te lang staan, het moet niet smelten.

Om eiwitten op te kloppen, moet alles goed ontvet zijn. Als er teveel vet bij de eiwitten komt, worden ze niet stijf. Ik ontvet alles met wat citroensap en een keukenpapiertje, maar alles afwassen met (citroen)afwasmiddel werkt ook. Droog het wel af met een schone theedoek, of laat het aan de lucht drogen.

Dit zijn beide basisrecepten voor zowel de cupcakes als de botercrème. Je kan vele variaties en combinaties van smaken maken met cupcakes en crème.

Denk aan appel-kaneel cupcakes met een karamelbotercrème. Aardbei, vanille of blauwe bessen cupcakes. Chocolade, citroensap of een likeurtje door de botercrème. Maar ook simpel zijn ze heerlijk!

Cupcakes met Zwitserse botercrème recept

Es
Basisrecept voor zowel cupcakes als Zwitserse botercrème. Lekker voor een feestje, of gewoon op een zondagmiddag! Leuk om te maken, nog leuker om te versieren.
No ratings yet
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Zoet, zoeter, zoetst
Porties 24 cupcakes

Ingrediënten
  

  • 260 gr bloem
  • 9 gr bakpoeder
  • 5 gr baksoda
  • 5 gr zout
  • 4 eieren
  • 170 gr suiker
  • scheutje vanille extract
  • 100 ml olijfolie
  • 100 gram gesmolten boter
  • 250 ml melk
  • 1 theelepel citroen
  • Voor de Zwitserse botercreme:
  • 125 gr eiwit
  • 250 gr suiker
  • 500 gr boter kamertemperatuur

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Zet het cupcakebakblik klaar met papieren vormpjes er in.
  • Zeef de bloem en meng dit met de bakpoeder, baksoda en zout.
  • Klop de 4 eieren los, terwijl je de suiker toevoegt. Klop als laatste het vanille extract er doorheen.
  • Meng de melk met het citroensap.
  • Mix op lage stand de melk, en het bloem in delen door de eieren heen. Mix als laatste de boter en de olie door het beslag.
  • Vul de cupcakevormpjes voor 2/3e met het beslag.
  • Bak af in 15-20 minuten.
  • Laat de cupcakes volledig afkoelen alvorens ze te versieren.
  • Voor de Zwitserse botercreme:
  • Zet een pan met water op het vuur en zet een kom op de pan. De kom mag het water niet raken.
  • Doe het eiwit en het suiker in de kom. Blijf dit constant roeren.
  • Breng de temperatuur tot 73 graden celsius of tot het suiker helemaal opgelost is in het eiwit. Wrijf het eiwit tussen twee vingers om te voelen of je nog korrels suiker voelt.
  • Als het suiker opgelost is, klop dan de eiwitten stevig op. Dit duurt wel even, de punten moeten stijf blijven staan als de garde er uit wordt getild.
  • Laat de eiwitten afkoelen tot kamertemperatuur. Schep na een paar minuten even de eiwitten om zodat ze wat sneller afkoelen.
  • Mix nu 1/3e van de boter door de eiwitten. Schraap ook even langs de randen zodat alle eiwit meegenomen wordt.
  • Spatel de rest van de boter door de eiwitten.
  • Versier je cupcakes met de botercrème.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

(Visited 48 times, 1 visits today)

Ook lekker:

  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…
  • Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
    Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Recept gehaktballetjes in soyasaus
    9 snacks voor kerst om zelf te maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


2 Reacties

« Weekmenu maaltijden week 2
Recept chocolade soezen toren »

Reacties

  1. Es zegt

    06/02/2017 om 13:36

    Ja, wel suiker, maar voor een keertje moet dat kunnen vind ik. 😉 Je alles ontzeggen, dat lijkt mij namelijk echt ongezond. 🙂

  2. Ohmydish zegt

    05/02/2017 om 18:51

    Wat een schattige cupcakes! Veel suiker dus het zal niet zo gezond zijn, maar wel lekker 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Op datum

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}