• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Cupcakes met Zwitserse botercreme recept

Echt Eten Recepten Sugar Rush Zoet, zoeter, zoetst

Cupcakes met Zwitserse botercreme recept

28
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Geschreven door Sanne.

Bij de life of pie workshop vertelde een van de meiden me dat ze Zwitserse botercrème hadden gebruikt. Dit wilde ik natuurlijk uittesten, en ik ben helemaal verkocht. Bij mij wilt gewone botercrème niet altijd lukken, en het smaakt naar boter.

Dit recept vergt iets meer werk, maar het is vrij makkelijk onder de knie te krijgen en hij smaakt gewoon echt top.

Cupcakes met Zwitserse botercreme recept

Cupcakes met Zwitserse botercreme recept

De boter voor de crème moet wel echt op kamertemperatuur zijn, dus voor ik begin snij ik de boter in plakjes en leg ze op een bord, en zet ze bovenop de oven terwijl die voor verwarmt. Laat het niet te lang staan, het moet niet smelten.

Om eiwitten op te kloppen, moet alles goed ontvet zijn. Als er teveel vet bij de eiwitten komt, worden ze niet stijf. Ik ontvet alles met wat citroensap en een keukenpapiertje, maar alles afwassen met (citroen)afwasmiddel werkt ook. Droog het wel af met een schone theedoek, of laat het aan de lucht drogen.

Dit zijn beide basisrecepten voor zowel de cupcakes als de botercrème. Je kan vele variaties en combinaties van smaken maken met cupcakes en crème.

Denk aan appel-kaneel cupcakes met een karamelbotercrème. Aardbei, vanille of blauwe bessen cupcakes. Chocolade, citroensap of een likeurtje door de botercrème. Maar ook simpel zijn ze heerlijk!

Cupcakes met Zwitserse botercrème recept
 
Bewaar Print
Voorbereiden:
20 minuten
Kooktijd:
20 minuten
Totale tijd:
40 minuten
 
Basisrecept voor zowel cupcakes als Zwitserse botercrème. Lekker voor een feestje, of gewoon op een zondagmiddag! Leuk om te maken, nog leuker om te versieren.
Auteur: Es
Recept soort: Zoet, zoeter, zoetst
Serves: 24 cupcakes
Wat ik heb gebruikt:
  • 260 gr bloem
  • 9 gr bakpoeder
  • 5 gr baksoda
  • 5 gr zout
  • 4 eieren
  • 170 gr suiker
  • scheutje vanille extract
  • 100 ml olijfolie
  • 100 gram gesmolten boter
  • 250 ml melk
  • 1 theelepel citroen
  • Voor de Zwitserse botercreme:
  • 125 gr eiwit
  • 250 gr suiker
  • 500 gr boter, kamertemperatuur
Zo maak ik het:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Zet het cupcakebakblik klaar met papieren vormpjes er in.
  3. Zeef de bloem en meng dit met de bakpoeder, baksoda en zout.
  4. Klop de 4 eieren los, terwijl je de suiker toevoegt. Klop als laatste het vanille extract er doorheen.
  5. Meng de melk met het citroensap.
  6. Mix op lage stand de melk, en het bloem in delen door de eieren heen. Mix als laatste de boter en de olie door het beslag.
  7. Vul de cupcakevormpjes voor ⅔e met het beslag.
  8. Bak af in 15-20 minuten.
  9. Laat de cupcakes volledig afkoelen alvorens ze te versieren.
  10. Voor de Zwitserse botercreme:
  11. Zet een pan met water op het vuur en zet een kom op de pan. De kom mag het water niet raken.
  12. Doe het eiwit en het suiker in de kom. Blijf dit constant roeren.
  13. Breng de temperatuur tot 73 graden celsius of tot het suiker helemaal opgelost is in het eiwit. Wrijf het eiwit tussen twee vingers om te voelen of je nog korrels suiker voelt.
  14. Als het suiker opgelost is, klop dan de eiwitten stevig op. Dit duurt wel even, de punten moeten stijf blijven staan als de garde er uit wordt getild.
  15. Laat de eiwitten afkoelen tot kamertemperatuur. Schep na een paar minuten even de eiwitten om zodat ze wat sneller afkoelen.
  16. Mix nu ⅓e van de boter door de eiwitten. Schraap ook even langs de randen zodat alle eiwit meegenomen wordt.
  17. Spatel de rest van de boter door de eiwitten.
  18. Versier je cupcakes met de botercrème.
3.5.3226

 

Ook lekker:

  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Chocolade broodjes met Ben en Jerry's ijs
    Chocolade broodjes met Ben en Jerry's ijs
  • Bramen cobbler met funcakemix
    Bramen cobbler met funcakemix
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Pittige makreel broodjes recept
    Pittige makreel broodjes recept
  • Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui
  • La Lotteria in Amsterdam
    La Lotteria in Amsterdam
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Winterse bospaddenstoelensoep recept
    Winterse bospaddenstoelensoep recept

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

28
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


2 Reacties

Over Sanne

Sanne. De zoete bakster van Es' Factory. Twintig, dol op bakken, Noord Holland, vriendin van dochter van Es.

« Weekmenu maaltijden week 2
Recept chocolade soezen toren »

Reacties

  1. Es zegt

    06/02/2017 om 13:36

    Ja, wel suiker, maar voor een keertje moet dat kunnen vind ik. 😉 Je alles ontzeggen, dat lijkt mij namelijk echt ongezond. 🙂

  2. Ohmydish zegt

    05/02/2017 om 18:51

    Wat een schattige cupcakes! Veel suiker dus het zal niet zo gezond zijn, maar wel lekker 🙂

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Stem op dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.852 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    426 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    317 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld
  •  
    Budget maaltijden planning week 48...
    Had ik u al verteld dat ook mijn auto spontaan in de brand vloog? Dat kon er ook nog wel bij. Dus za
    143 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.