Soms vind ik gewoon allemaal foto’s terug. Rijen recepten en foto’s staan klaar. Te wachten op het moment dat ze mogen ‘shinen’. En dat voor sommigen al wel drie jaren.
Deze foto was er één van.
Nu gaat deze nog. Maar mooie sfeervolle foto’s met kerst attributen, dat wordt lastig om dat te publiceren midden in de zomer.
En dan heb ik als goed voornemen dat ik er ‘aan zal denken’ tegen de tijd dat het wel kan. Soms plan ik ze zelfs al, halfbakken, in. ‘Zodat ik er aan herinnert word’. Dat ze dan wel geplaatst worden.
Juist.
Het is nog nooit het gelukt.
Ik wil wel dus ‘De wil is er’. Maar ergens in het systeem gaat het steeds mis.
Iemand behoefte aan een appelbeignet recept? Of leuke hapjes? Recept voor restjes van de kalkoen?
Voor Pasen misschien?
Hartige kwark bacon kaas tomaat muffins

Hartige kwark bacon kaas tomaat muffins
Ingrediënten
- 100 gram gerookte spekblokjes
- beetje olie
- 150 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 225 gram kwark
- 3 grote eieren
- 100 gram geraspte kaas
- 12 mini tomaatjes
- Extra nodig: muffin bakplaat beetje boter om in te vetten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Bak de spekblokjes kort in wat olijfolie, ze hoeven niet al te krokant worden.
- Zet de spekblokjes weg en laat ze afkoelen.
- Meng de bloem met het bakpoeder.
- Voeg de kwark en eieren toe aan de bloem en roer kort met een pollepel.
- Roer snel de spekblokjes en geraspte kaas door het beslag.
- Verdeel het beslag over de 12 muffin holtes.
- Leg op iedere muffin een tomaatje en duw ze een beetje aan.
- Bak de muffins in 25 minuten gaar.
Geef een reactie