• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Recept chocolade soezen toren

Echt Eten Recepten Zoet, zoeter, zoetst

Recept chocolade soezen toren

Geschreven door Sanne.

Al voordat ik één jaar oud was, kwam ik in Frankrijk. Mijn opa en oma hebben er een huis, dus het is een vast vakantieadresje. Ik ben zelf ondertussen even gek op Frankrijk als m’n grootouders. En dan voornamelijk het gebak.

Ze weten daar echt heerlijke dingen te maken. Waar ik voornamelijk gek op ben is de eclair. Een lange soes, gevuld met heerlijke room en bovenop een laag glazuur. Echt waar, je doet me geen groter plezier dan met een eclair.

En om deze reden heb ik ooit voor het eerst geprobeerd soezen te maken. Ik heb nog lang niet het perfecte eclair-recept gevonden, maar de soezen willen aardig lukken. En van deze kan ik ook niet afblijven!

Ik vul de soezen met Zwitserse room in plaats van slagroom. Zwitserse room is één deel banketbakkersroom en één deel slagroom. Lekker luchtig, maar wel eens wat anders dan een slagroomsoes.

En omdat alles beter wordt met chocola, heb ik me laten vertellen door Es, is de glazuur in dit geval chocola. 😉

Stapel alles op, en het ziet er ook nog eens hartstikke feestelijk uit op tafel.

Recept chocolade soezen toren

Recept chocolade soezen toren

Recept chocolade soezen toren

Es
Recept voor soezen gevuld met Zwitserse room, bedekt met chocola.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 45 min
Gang Zoet, zoeter, zoetst
Keuken Franse
Porties 30 soesjes

Ingrediënten
  

  • 180 gram bloem
  • 200 ml water
  • 100 gram boter
  • 3-4 eieren
  • snufje zout
  • 500 ml melk
  • 50 gram custardpoeder
  • 75 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 250 ml slagroom
  • 1 el suiker
  • 150 gram chocolade

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Verhit de boter, water en zout in een pannetje op het vuur, tot de boter gesmolten is.
  • Haal de pan van het vuur en roer de bloem door het mengsel heen.
  • Zet de pan terug op het vuur, en kook het deeg gaar. Dit duurt zo'n 2-3 minuten,
  • Haal de pan van het vuur en laat het deeg wat afkoelen.
  • Mix nu één voor één de eieren er doorheen. Doe de volgende pas er in als het ei goed opgenomen is.
  • Spuit de soezen op tot bolletjes met ongeveer een diameter van 3 cm. Ze gaan nog flink groeien.
  • Bak de soezen af in 20-25 minuten.
  • Ga ondertussen verder met de banketbakkersroom. Klop in een kom het ei en de helft van de suiker met het vanillesuiker los.
  • Roer hier goed de custardpoeder met 50 milliliter melk doorheen.
  • Doe de melk en de rest van de suiker in een pannetje, en breng dit aan de kook.
  • Als dit kookt, kan je de melk bij het custardmengsel gieten. Roer het goed door.
  • Nu kan de room weer in het pannetje gegoten worden, en weer op het vuur gezet worden. Het moet namelijk indikken.
  • Hou het goed in de gaten, en zodra het dik genoeg is haal je het pannetje weer van het vuur.
  • Doe de room in een kom of schaal, en dek het goed af met folie.
  • Laat het afkoelen in de koelkast.
  • Als het afgekoeld is, klop dan de slagroom met de eetlepel suiker op.
  • Spatel de slagroom door de banketbakkersroom.
  • Als de soezen volledig afgekoeld zijn, spuit ze dan met een klein spuitje vol met de room. Als je geen spuitje hebt, snij ze dan door de helft en vul ze zo met room.
  • Smelt de chocola au bain-marie of in de magnetron.
  • Dip de bovenkant van de soes in de gesmolten chocolade. Zet op een bord een laag soezen neer. Plak de volgende laag soezen vast met de chocola van de soes er onder. Bouw zo een soezentoren op. Gebruik eventueel wat satéprikkers. Haal ze er wel uit voordat je de toren serveert.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Ook lekker:

  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


2 Reacties

Over Sanne

Sanne. De zoete bakster van Es' Factory. Twintig, dol op bakken, Noord Holland, vriendin van dochter van Es.

« Cupcakes met Zwitserse botercreme recept
Budgetvriendelijke snelle oven visschotel »

Reacties

  1. Es zegt

    17/01/2017 om 11:28

    Hoi Marja,
    Dank voor je oplettende oog! Het klopt en ik heb het veranderd!

  2. Marja zegt

    16/01/2017 om 07:40

    Punt 3 zal bloem moeten zijn ipv boter?
    En ja…..alles wordt beter van chocola😎😎

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}