Januari vind ik maar een depressieve maand. Na al het feestgeweld is het ineens weer over tot de orde van de dag.
En dan die mist en die kou. Ik wil het liefst heel de dag onder mijn warme dekbed liggen. Maar op de een of andere manier doet niemand dat.
Ik dus ook niet.
Serieus, ik vraag me wel eens af wat er gebeurd wanneer je een hele week in je bed blijft liggen? (Ok, dat je salaris minimaal een week mist) Zou je doorligplekken krijgen? Wil je na twee dagen je bed acuut verlaten? Of plak je er gewoon nog een week achteraan?
Enfin.
Dan maar weer een budgetvriendelijk recept. Aardig voor je portemonnee daar wordt je dan iets blijer van. Want januari is ook altijd de maand die altijd ietsje langer duurt dan je geld…
Vegetarische chili sin carne recept
Vegetarische chili sin carne recept
Ingrediënten
- scheutje olijf olie om te bakken
- 1 ui fijn gesnipperd
- 1 prei in ringen gesneden
- 1 teen knoflook door de pers
- 1 bakje champignons in plakjes gesneden
- 1 paprika zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden
- 800 gram blik bruine bonen, afgespoeld en uitgelekt
- 1 blik tomatenblokjes 400 gram
- 1 theelepel chilivlokken of chilipoeder
- 1 theelepel gerookte paprika poeder
- peper en zout naar smaak
- beetje geraspte kaas
Instructies
- Verhit een scheutje (olijf)olie in een grote pan.
- Bak in de olie de ui tot hij wat zachter is.
- Voeg dan de prei, knoflook, champignons en paprika toe en bak deze een paar minuten mee.
- Doe dan de bruine bonen, tomatenblokjes, chilivlokken en (gerookte) paprikapoeder in de pan.
- Laat alles door en door warm worden op half hoog vuur.
- Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer warm met wat geraspte kaas.
Geef een reactie