Foodybox.
De box die door Kroon op het Werk vier keer in het jaar verstuurd wordt.
In de laatste box die ik kreeg zat een potje Dijon mosterd van Maille. Eerder had ik al eens mosterd van hun gekregen. Mosterd met honing. Persoonlijk hou ik meer van de scherpe, maar gezin vond die met honing veel lekkerder.
Geen probleem, want dan is deze pot mooi voor mij.
Van de week had ik stamppot gemaakt en ik wilde graag eens iets anders dan gehaktballen of een worstje. Dus besloot ik weer eens de oude vertrouwde hamlap te gebruiken. Stoofvlees vind namelijk iedereen lekker hier. Maar rundvlees stoven duur veel langer dan varkensvlees.
Een roomsaus met mosterd werd het. Ik gebruikte grove, want dat ziet er leuk uit. En om de scherpte erin te houden gebruikte in de Dijon mosterd. Want wanneer je mosterd verwarmd verdwijnt de hitte. Bewaar mosterd daarom ook in de koelkast. Dan blijft hij lekker scherp. (En als je dus niet van scherp houd: buiten de koelkast.)
Deze hamlappen doen het zeker ook goed bij stamppot boerenkool.
Hamlappen mosterd roomsaus recept
Hamlappen in mosterd roomsaus recept
Ingrediënten
- 600 gram hamlappen
- peper en zout naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 milliliter slagroom
- 1 blokje bouillon kip of groenten
- 2 eetlepels grove mosterd
- 2 eetlepels fijne Dijon mosterd
Instructies
- Bestrooi de hamlappen met wat peper en zout.
- Verhit de olijfolie in een braadpan.
- Bak de hamlappen aan alle kanten bruin in ongeveer 10 minuten.
- Draai het vuur zacht.
- Voeg de slagroom, bouillonblokje en grove mosterd toe.
- Leg het deksel op de pan en laat de hamlappen in ongeveer 40 minuten gaar en zacht worden.
- Giet, zo nodig, een beetje water erbij mocht het iets te droog lijken.
- Roer op het laatst de Dijon mosterd door de saus en serveer direct.
Disclaimer: ik kreeg de mosterd opgestuurd, maar ik ben niet verplicht erover te schrijven. En alle meningen zijn die van mijzelf.
Geef een reactie