• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Hamlappen mosterd roomsaus recept

Budget Echt Eten Sauzen Varkensvlees

Hamlappen mosterd roomsaus recept

Foodybox.
De box die door Kroon op het Werk vier keer in het jaar verstuurd wordt.

In de laatste box die ik kreeg zat een potje Dijon mosterd van Maille. Eerder had ik al eens mosterd van hun gekregen. Mosterd met honing. Persoonlijk hou ik meer van de scherpe, maar gezin vond die met honing veel lekkerder.

Geen probleem, want dan is deze pot mooi voor mij.

Van de week had ik stamppot gemaakt en ik wilde graag eens iets anders dan gehaktballen of een worstje. Dus besloot ik weer eens de oude vertrouwde hamlap te gebruiken. Stoofvlees vind namelijk iedereen lekker hier. Maar rundvlees stoven duur veel langer dan varkensvlees.

Een roomsaus met mosterd werd het. Ik gebruikte grove, want dat ziet er leuk uit. En om de scherpte erin te houden gebruikte in de Dijon mosterd. Want wanneer je mosterd verwarmd verdwijnt de hitte. Bewaar mosterd daarom ook in de koelkast. Dan blijft hij lekker scherp. (En als je dus niet van scherp houd: buiten de koelkast.)

Deze hamlappen doen het zeker ook goed bij stamppot boerenkool.

Hamlappen mosterd roomsaus recept

Hamlappen mosterd roomsaus recept

Hamlappen in mosterd roomsaus recept

Es
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 50 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gram hamlappen
  • peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 milliliter slagroom
  • 1 blokje bouillon kip of groenten
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 eetlepels fijne Dijon mosterd

Instructies
 

  • Bestrooi de hamlappen met wat peper en zout.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan.
  • Bak de hamlappen aan alle kanten bruin in ongeveer 10 minuten.
  • Draai het vuur zacht.
  • Voeg de slagroom, bouillonblokje en grove mosterd toe.
  • Leg het deksel op de pan en laat de hamlappen in ongeveer 40 minuten gaar en zacht worden.
  • Giet, zo nodig, een beetje water erbij mocht het iets te droog lijken.
  • Roer op het laatst de Dijon mosterd door de saus en serveer direct.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Disclaimer: ik kreeg de mosterd opgestuurd, maar ik ben niet verplicht erover te schrijven. En alle meningen zijn die van mijzelf.

Ook lekker:

  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Weekmenu maaltijden week 6
Shoarma kaas calzone recept zelf maken »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}