• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Shoarma kaas calzone recept zelf maken

Echt Eten Hapjes en Snacks Kaas Lamsvlees en Schapenvlees Recepten Varkensvlees

Shoarma kaas calzone recept zelf maken

Eten.
Er zijn dagen dat ik er in om kom. Na een fotoshoot. Na een dagje koken voor mijn blog. Gewoon omdat ik zin had om uitgebreid in de keuken te staan koken.

Dus bestellen doen wij eigenlijk nooit. En dat wel eens tot spijt van partnerlief. Want als er iets is waar hij echt blij van kan worden, dan zijn het de grote dubbelgevouwen pizza’s met shoarmavlees en kaas.

Persoonlijk vind ik ze, als ik ze bestel, nogal vet.
En ik wilde ze zelf maken.
In bulk.
Zodat ik ze in de vriezer kan leggen.
En mocht het dan eens nodig zijn, dan kan ik mooie sier maken hier thuis.

Shoarma kaas calzone recept zelf maken

Shoarma kaas calzone recept zelf maken

Shoarma kaas calzone recept zelf maken

Es
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min
Gang Snacks :: Hapjes
Keuken Hollandse
Porties 6 calzones

Ingrediënten
  

  • beetje olie om in te bakken
  • 500 gram shoarmavlees zelf gekruid (hier een link of zelf gekocht)
  • 500 gram bloem
  • 7 gram gist korrels/ gedroogd
  • 300 gram water
  • 10 gram zout
  • 120 gram geraspte kaas
  • Extra nodig: bakpapier

Instructies
 

  • Verhit wat olie in een koekenpan.
  • Bak hierin de de shoarma gaar.
  • Zet de shoarma weg om af te koelen.
  • Meng de bloem met de gist.
  • Schenk het water erbij en voeg het zout toe.
  • Kneed hier een soepel deeg van dat niet plakt. Voeg eventueel wat extra bloem toe als het te nat is. En voeg iets water toe wanneer het deeg te droog blijft.
  • Leg het deeg in een ingevette kom en dek deze af.
  • Laat het deeg ongeveer 30 tot 45 minuten rijzen tot het in volume verdubbeld is.
  • Meng de geraspte kaas door de afgekoelde shoarma.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier.
  • Verdeel het deeg in zes gelijke stukken.
  • Maak van elk stuk deeg een bolletjes.
  • Pak 1 bolletje deeg en dek de rest even af.
  • Rol met een deegroller het deeg uit tot een cirkel van ongeveer 20 centimeter in doorsnede.
  • Beleg de helft van het deeg met de shoarma met kaas. (Ongeveer een zesde van de shoarma)
  • Vouw de andere helft over de shoarma en knijp de randen (goed) dicht.
  • Leg de calzone op de bakplaat.
  • Herhaal dit met de andere stukken deeg tot alles op is.
  • Schuif de bakplaat in de oven.
  • Bak de calzones in 30 minuten gaar.
  • Serveer warm met knoflooksaus en eventueel hete saus.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Ook lekker:

  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


5 Reacties

« Hamlappen mosterd roomsaus recept
Gestoofd rundvlees tomaten pastasaus recept »

Reacties

  1. Es zegt

    23/02/2017 om 07:33

    Hi Kim,
    Je kunt er prima groenten in verstoppen! Bak de fijn gesneden groenten mee met de shoarma. En ik vries ze in nadat ik ze gebakken heb. Maar dat is niet perse nodig. Ongebakken kan ook, maar dan moeten ze langer in de oven. Plus dat het deeg dan weer kan gaan rijzen.
    Invriezen doe ik door de calzones op een bakplaat in de vriezer te leggen. Eenmaal bevroren kunnen ze in een zakje of bakje.

  2. kIM zegt

    23/02/2017 om 01:36

    Dat ziet er onwijs goed uit! Zou ik hier ook wat groentes zoals paprika en champignons in mee kunnen verstoppen voor de kinderen? En vries jij ze voor of na het bakken in, op wat voor manier?

  3. Eef zegt

    22/02/2017 om 16:59

    Heerlijk! Deze vind ik ook zo lekker! Bestel ze dus ook wel eens maar wel te vettig dat ben ik met je eens (waarschijnlijk bestellen we ze op dezelfde plek 😉 ) super leuk dat je dit recept hebt gemaakt. Ze lijken me nog lekkerder! Hoe kan het ook anders zelfgemaakt is natuurlijk ook veel lekkerder!

  4. Es zegt

    22/02/2017 om 14:48

    Ik maak straks weer meer!
    XXX

  5. Anita zegt

    22/02/2017 om 08:40

    Mmmmmmmmmmmmm! 😘

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}