• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Shoarma kaas calzone recept zelf maken

Echt Eten Hapjes en Snacks Kaas Lamsvlees en Schapenvlees Recepten Varkensvlees

Shoarma kaas calzone recept zelf maken

561
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Eten.
Er zijn dagen dat ik er in om kom. Na een fotoshoot. Na een dagje koken voor mijn blog. Gewoon omdat ik zin had om uitgebreid in de keuken te staan koken.

Dus bestellen doen wij eigenlijk nooit. En dat wel eens tot spijt van partnerlief. Want als er iets is waar hij echt blij van kan worden, dan zijn het de grote dubbelgevouwen pizza’s met shoarmavlees en kaas.

Persoonlijk vind ik ze, als ik ze bestel, nogal vet.
En ik wilde ze zelf maken.
In bulk.
Zodat ik ze in de vriezer kan leggen.
En mocht het dan eens nodig zijn, dan kan ik mooie sier maken hier thuis.

Shoarma kaas calzone recept zelf maken

Shoarma kaas calzone recept zelf maken

Shoarma kaas calzone recept zelf maken
 
Bewaar Print
Voorbereiden:
15 minuten
Kooktijd:
30 minuten
Totale tijd:
45 minuten
 
Auteur: Es
Recept soort: Snacks :: Hapjes
Keuken: Hollandse
Serves: 6 calzones
Wat ik heb gebruikt:
  • beetje olie om in te bakken
  • 500 gram shoarmavlees (zelf gekruid (hier een link) of zelf gekocht)
  • 500 gram bloem
  • 7 gram gist (korrels/ gedroogd)
  • 300 gram water
  • 10 gram zout
  • 120 gram geraspte kaas
  • Extra nodig: bakpapier
Zo maak ik het:
  1. Verhit wat olie in een koekenpan.
  2. Bak hierin de de shoarma gaar.
  3. Zet de shoarma weg om af te koelen.
  4. Meng de bloem met de gist.
  5. Schenk het water erbij en voeg het zout toe.
  6. Kneed hier een soepel deeg van dat niet plakt. Voeg eventueel wat extra bloem toe als het te nat is. En voeg iets water toe wanneer het deeg te droog blijft.
  7. Leg het deeg in een ingevette kom en dek deze af.
  8. Laat het deeg ongeveer 30 tot 45 minuten rijzen tot het in volume verdubbeld is.
  9. Meng de geraspte kaas door de afgekoelde shoarma.
  10. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  11. Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier.
  12. Verdeel het deeg in zes gelijke stukken.
  13. Maak van elk stuk deeg een bolletjes.
  14. Pak 1 bolletje deeg en dek de rest even af.
  15. Rol met een deegroller het deeg uit tot een cirkel van ongeveer 20 centimeter in doorsnede.
  16. Beleg de helft van het deeg met de shoarma met kaas. (Ongeveer een zesde van de shoarma)
  17. Vouw de andere helft over de shoarma en knijp de randen (goed) dicht.
  18. Leg de calzone op de bakplaat.
  19. Herhaal dit met de andere stukken deeg tot alles op is.
  20. Schuif de bakplaat in de oven.
  21. Bak de calzones in 30 minuten gaar.
  22. Serveer warm met knoflooksaus en eventueel hete saus.
3.5.3226

Ā 

Ook lekker:

  • Budget maaltijden planning week 46Budget maaltijden planning week 46
  • Freekeh halloumi tomaten saladeFreekeh halloumi tomaten salade
  • Kookboek My Asian KitchenKookboek My Asian Kitchen
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdagHapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Bramen cobbler met funcakemixBramen cobbler met funcakemix
  • Rode bieten pasta zelf makenRode bieten pasta zelf maken
  • Budget maaltijden planning week 47Budget maaltijden planning week 47
  • Kookboek Delicious Elke dag bijzonderKookboek Delicious Elke dag bijzonder
  • La Lotteria in AmsterdamLa Lotteria in Amsterdam

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

561
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


5 Reacties

« Hamlappen mosterd roomsaus recept
Gestoofd rundvlees tomaten pastasaus recept »

Reacties

  1. Es zegt

    23/02/2017 om 07:33

    Hi Kim,
    Je kunt er prima groenten in verstoppen! Bak de fijn gesneden groenten mee met de shoarma. En ik vries ze in nadat ik ze gebakken heb. Maar dat is niet perse nodig. Ongebakken kan ook, maar dan moeten ze langer in de oven. Plus dat het deeg dan weer kan gaan rijzen.
    Invriezen doe ik door de calzones op een bakplaat in de vriezer te leggen. Eenmaal bevroren kunnen ze in een zakje of bakje.

  2. kIM zegt

    23/02/2017 om 01:36

    Dat ziet er onwijs goed uit! Zou ik hier ook wat groentes zoals paprika en champignons in mee kunnen verstoppen voor de kinderen? En vries jij ze voor of na het bakken in, op wat voor manier?

  3. Eef zegt

    22/02/2017 om 16:59

    Heerlijk! Deze vind ik ook zo lekker! Bestel ze dus ook wel eens maar wel te vettig dat ben ik met je eens (waarschijnlijk bestellen we ze op dezelfde plek šŸ˜‰ ) super leuk dat je dit recept hebt gemaakt. Ze lijken me nog lekkerder! Hoe kan het ook anders zelfgemaakt is natuurlijk ook veel lekkerder!

  4. Es zegt

    22/02/2017 om 14:48

    Ik maak straks weer meer!
    XXX

  5. Anita zegt

    22/02/2017 om 08:40

    Mmmmmmmmmmmmm! 😘

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Stem op dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.851 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    407 x gedeeld
  •  
    Pittige Indische eieren recept telor petis...
    Het is een project dat ik al heel lang wil doen: meer Indisch koken. Want eigenlijk is het best bijz
    323 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    311 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 Ā· Divine Theme on Genesis Framework Ā· WordPress Ā· Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.