Eten.
Er zijn dagen dat ik er in om kom. Na een fotoshoot. Na een dagje koken voor mijn blog. Gewoon omdat ik zin had om uitgebreid in de keuken te staan koken.
Dus bestellen doen wij eigenlijk nooit. En dat wel eens tot spijt van partnerlief. Want als er iets is waar hij echt blij van kan worden, dan zijn het de grote dubbelgevouwen pizza’s met shoarmavlees en kaas.
Persoonlijk vind ik ze, als ik ze bestel, nogal vet.
En ik wilde ze zelf maken.
In bulk.
Zodat ik ze in de vriezer kan leggen.
En mocht het dan eens nodig zijn, dan kan ik mooie sier maken hier thuis.
Shoarma kaas calzone recept zelf maken

Shoarma kaas calzone recept zelf maken
Ingrediënten
- beetje olie om in te bakken
- 500 gram shoarmavlees zelf gekruid (hier een link of zelf gekocht)
- 500 gram bloem
- 7 gram gist korrels/ gedroogd
- 300 gram water
- 10 gram zout
- 120 gram geraspte kaas
- Extra nodig: bakpapier
Instructies
- Verhit wat olie in een koekenpan.
- Bak hierin de de shoarma gaar.
- Zet de shoarma weg om af te koelen.
- Meng de bloem met de gist.
- Schenk het water erbij en voeg het zout toe.
- Kneed hier een soepel deeg van dat niet plakt. Voeg eventueel wat extra bloem toe als het te nat is. En voeg iets water toe wanneer het deeg te droog blijft.
- Leg het deeg in een ingevette kom en dek deze af.
- Laat het deeg ongeveer 30 tot 45 minuten rijzen tot het in volume verdubbeld is.
- Meng de geraspte kaas door de afgekoelde shoarma.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier.
- Verdeel het deeg in zes gelijke stukken.
- Maak van elk stuk deeg een bolletjes.
- Pak 1 bolletje deeg en dek de rest even af.
- Rol met een deegroller het deeg uit tot een cirkel van ongeveer 20 centimeter in doorsnede.
- Beleg de helft van het deeg met de shoarma met kaas. (Ongeveer een zesde van de shoarma)
- Vouw de andere helft over de shoarma en knijp de randen (goed) dicht.
- Leg de calzone op de bakplaat.
- Herhaal dit met de andere stukken deeg tot alles op is.
- Schuif de bakplaat in de oven.
- Bak de calzones in 30 minuten gaar.
- Serveer warm met knoflooksaus en eventueel hete saus.
Hi Kim,
Je kunt er prima groenten in verstoppen! Bak de fijn gesneden groenten mee met de shoarma. En ik vries ze in nadat ik ze gebakken heb. Maar dat is niet perse nodig. Ongebakken kan ook, maar dan moeten ze langer in de oven. Plus dat het deeg dan weer kan gaan rijzen.
Invriezen doe ik door de calzones op een bakplaat in de vriezer te leggen. Eenmaal bevroren kunnen ze in een zakje of bakje.
Dat ziet er onwijs goed uit! Zou ik hier ook wat groentes zoals paprika en champignons in mee kunnen verstoppen voor de kinderen? En vries jij ze voor of na het bakken in, op wat voor manier?
Heerlijk! Deze vind ik ook zo lekker! Bestel ze dus ook wel eens maar wel te vettig dat ben ik met je eens (waarschijnlijk bestellen we ze op dezelfde plek 😉 ) super leuk dat je dit recept hebt gemaakt. Ze lijken me nog lekkerder! Hoe kan het ook anders zelfgemaakt is natuurlijk ook veel lekkerder!
Ik maak straks weer meer!
XXX
Mmmmmmmmmmmmm! 😘