Het is al bijna lente. Dat hou ik mijzelf steeds voor tussen de slagregens en stormbuien door. Dus mag er nog wel een stamppot op tafel komen. Maar dan wel iets frisser dan gewoon.
Deze keer snijbonen met creme fraiche. Dus geen roomboter. En het beetje zurige van de creme fraiche maakt het gewoon iets frisser.
Eerst schreef ik het recept uit met ‘kook de aardappelen’. Maar besloot om het eens uitgebreider op te schrijven. Want wanneer ik dat tegen dochter zeg dan staat ze nog met een wazige blik te kijken.
Enfin.
Deze stamppot past heel goed bij de hamlappen in mosterdsaus.
Frisse stamppot snijbonen recept

Frisse stamppot snijbonen recept
Ingrediënten
- 1 kilo geschilde aardappelen
- 800 gram snijbonen fijn gesneden
- 150 gram creme fraiche
- verse nootmuskaat
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Leg de geschilde aardappelen en gesneden snijbonen in een grote pan.
- Giet er water op totdat de aardappelen en snijbonen net niet onder staan.
- Voeg zout toe aan het water.
- Zet de pan op hoog vuur en laat alles aan de kook komen.
- Draai het vuur half hoog zodra alles kookt en leg het deksel schuin op de pan.
- Kook de aardappelen met de snijbonen gaar in ongeveer 15 minuten. (De aardappel moet bijna uit elkaar vallen wanneer er een vork ingestoken wordt.)
- Giet de aardappelen en snijbonen af en laat ze op een zacht vuurtje goed uitdampen.
- Schep de creme fraiche bij de aardappelen en stamp de aardappelen met de snijbonen tot een smeuïge stamppot.
- Voeg eventueel iets melk toe wanneer het te droog lijkt.
- Rasp ruim verse nootmuskaat over de stamppot en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
- Serveer direct.
- Past heel goed bij de hamlappen in mosterdsaus.
Hi Carolien,
Ja, het kan nog net! En stiekem verlang ik ook weer naar de dagen met salades! 🙂
Mmm, ziet er heerlijk uit! Die stamppot kan nog net voor de koudere dagen 🙂