• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Frisse stamppot snijbonen recept

Aardappelen Basis-recepten Budget Echt Eten Groenten Recepten Vegetarisch

Frisse stamppot snijbonen recept

 

Het is al bijna lente. Dat hou ik mijzelf steeds voor tussen de slagregens en stormbuien door. Dus mag er nog wel een stamppot op tafel komen. Maar dan wel iets frisser dan gewoon.

Deze keer snijbonen met creme fraiche. Dus geen roomboter. En het beetje zurige van de creme fraiche maakt het gewoon iets frisser.

Eerst schreef ik het recept uit met ‘kook de aardappelen’. Maar besloot om het eens uitgebreider op te schrijven. Want wanneer ik dat tegen dochter zeg dan staat ze nog met een wazige blik te kijken.

Enfin.

Deze stamppot past heel goed bij de hamlappen in mosterdsaus.

Frisse stamppot snijbonen recept

Frisse stamppot snijbonen recept

Frisse stamppot snijbonen recept

Es
Ouderwetse Hollandse stamppot. Met snijbonen en creme fraiche om het een frisse stamppot te maken. Past goed bij de hamlappen in mosterdsaus.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo geschilde aardappelen
  • 800 gram snijbonen fijn gesneden
  • 150 gram creme fraiche
  • verse nootmuskaat
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Leg de geschilde aardappelen en gesneden snijbonen in een grote pan.
  • Giet er water op totdat de aardappelen en snijbonen net niet onder staan.
  • Voeg zout toe aan het water.
  • Zet de pan op hoog vuur en laat alles aan de kook komen.
  • Draai het vuur half hoog zodra alles kookt en leg het deksel schuin op de pan.
  • Kook de aardappelen met de snijbonen gaar in ongeveer 15 minuten. (De aardappel moet bijna uit elkaar vallen wanneer er een vork ingestoken wordt.)
  • Giet de aardappelen en snijbonen af en laat ze op een zacht vuurtje goed uitdampen.
  • Schep de creme fraiche bij de aardappelen en stamp de aardappelen met de snijbonen tot een smeuïge stamppot.
  • Voeg eventueel iets melk toe wanneer het te droog lijkt.
  • Rasp ruim verse nootmuskaat over de stamppot en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
  • Serveer direct.
  • Past heel goed bij de hamlappen in mosterdsaus.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Ook lekker:

  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


2 Reacties

« Gestoofd rundvlees tomaten pastasaus recept
Pittige rundvlees bamisoep recept »

Reacties

  1. Es zegt

    13/03/2017 om 11:35

    Hi Carolien,

    Ja, het kan nog net! En stiekem verlang ik ook weer naar de dagen met salades! 🙂

  2. Carolien - On a Healthy Adventure zegt

    13/03/2017 om 09:50

    Mmm, ziet er heerlijk uit! Die stamppot kan nog net voor de koudere dagen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}