• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Frisse kokos wortelcake bakken recept

Echt Eten Sugar Rush Vegetarisch Zoet, zoeter, zoetst

Frisse kokos wortelcake bakken recept

Het is duidelijk: wanneer een ander niet eens iets zoets bakt, dan bak ik ook niks.

Gelukkig was Simone weer eens een dagje gezellig hier en die maakte deze heerlijke wortelcake. Of taart. Ik weet het nooit precies.

Het enig is dat je geen roomkaas moet nemen die een beetje aan de zoute kant is. Dus een neutrale roomkaas. Wij hadden dus wel een zoute. Simone en ik dachten gelijk dat ik weer eens met de zoutpot te keer was gegaan. (Dat gebeurd me soms wel eens, vaak bij aardappelpuree…), maar gelukkig  was het deze keer niet aan mij te wijten.

Frisse kokos wortelcake bakken recept

Frisse kokos wortelcake bakken recept

Frisse wortelcake kokos bakken recept

Es
Een frisse wortelcake met een laag van roomkaas en kokos. Snel gemaakt, groot feest.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 55 min
Gang Zoet, zoeter zoetst
Keuken Amerikaans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram roomboter gesmolten en afgekoeld
  • 300 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille extract of zakje vanillesuiker
  • 3 grote eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram geraspte kokos
  • beetje zout
  • 200 gram fijn geraspte wortel
  • 2 theelepel speculaas- of koekkruiden
  • Voor de roomkaas topping:
  • 200 gram roomkaas
  • 55 gram poedersuiker of naar smaak
  • 40 milliliter citroen
  • 50 gram geraspte kokos
  • Extra nodig:
  • Vierkant bakblik van 25 cm x 25 cm bekleed met bakpapier

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  • Roer, met een pollepel, de suiker, vanille en de eieren door de gesmolten roomboter.
  • Meng dan het bakmeel, de geraspte kokos en het beetje zout erdoor.
  • Schep dan de geraspte wortel en de specerijen door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de bakvorm en zet de bakvorm in de oven.
  • Bak de cake in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin.
  • Laat de cake volledig afkoelen.
  • Meng voor de topping de roomkaas met de poedersuiker en klop het glad met het citroensap.
  • Bestrijk de cake royaal met de roomkaastopping en bestrooi geraspte kokos.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Ook lekker:

  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


1 Reactie

« Recept gepocheerde meestersaus kip
Challah Joods brood zelf maken Pasen recept »

Reacties

  1. Simone zegt

    25/03/2017 om 10:56

    Jaaa! Hij was lekker (op dat zoute na dan he…) We moeten snel weer daten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}