Het is duidelijk: wanneer een ander niet eens iets zoets bakt, dan bak ik ook niks.
Gelukkig was Simone weer eens een dagje gezellig hier en die maakte deze heerlijke wortelcake. Of taart. Ik weet het nooit precies.
Het enig is dat je geen roomkaas moet nemen die een beetje aan de zoute kant is. Dus een neutrale roomkaas. Wij hadden dus wel een zoute. Simone en ik dachten gelijk dat ik weer eens met de zoutpot te keer was gegaan. (Dat gebeurd me soms wel eens, vaak bij aardappelpuree…), maar gelukkig was het deze keer niet aan mij te wijten.
Frisse kokos wortelcake bakken recept

Frisse wortelcake kokos bakken recept
Een frisse wortelcake met een laag van roomkaas en kokos. Snel gemaakt, groot feest.
Ingrediënten
- 250 gram roomboter gesmolten en afgekoeld
- 300 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 theelepel vanille extract of zakje vanillesuiker
- 3 grote eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 gram geraspte kokos
- beetje zout
- 200 gram fijn geraspte wortel
- 2 theelepel speculaas- of koekkruiden
- Voor de roomkaas topping:
- 200 gram roomkaas
- 55 gram poedersuiker of naar smaak
- 40 milliliter citroen
- 50 gram geraspte kokos
- Extra nodig:
- Vierkant bakblik van 25 cm x 25 cm bekleed met bakpapier
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
- Roer, met een pollepel, de suiker, vanille en de eieren door de gesmolten roomboter.
- Meng dan het bakmeel, de geraspte kokos en het beetje zout erdoor.
- Schep dan de geraspte wortel en de specerijen door het beslag.
- Verdeel het beslag over de bakvorm en zet de bakvorm in de oven.
- Bak de cake in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin.
- Laat de cake volledig afkoelen.
- Meng voor de topping de roomkaas met de poedersuiker en klop het glad met het citroensap.
- Bestrijk de cake royaal met de roomkaastopping en bestrooi geraspte kokos.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
(Visited 31 times, 1 visits today)
Jaaa! Hij was lekker (op dat zoute na dan he…) We moeten snel weer daten!