• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept gepocheerde meestersaus kip

Basis-recepten Echt Eten Gevogelte Marinades Wereldgerechten

Recept gepocheerde meestersaus kip

Robin.
Stiekem heb ik een crush op haar denk ik. Haar site Aziatische Ingrediënten is mijn favoriete plek als ik iets wil weten.

Ik heb het al wel eerder gezegd: Maar als u iets wilt weten over ingrediënten uit de Aziatische keuken, dan is de site van Robin de plek.

Enfin.

Jaren geleden zag ik haar recept voor ‘Kip in Meestersaus’. Enthousiast ging ik aan de slag. Om er vervolgens achter te komen dat ik eigenlijk nèt niet de goede ingrediënten in huis had. Beetje koppig ging ik toch door…

En het smaakte niet. Gezin vond het ook al niks. Op Twitter vroeg ik Robin en ze zei dat het ‘valt of staat’ met de juiste ingrediënten.
En dat mijn meestersaus geen meestersaus was.
Ze had gelijk.

Afgelopen maand maakte ik de meestersaus opnieuw. Met de juiste ingrediënten. En vanaf die dag eten wij elke week een gegrilde kip gepocheerd in meestersaus.
En dat zeg wat.

Om het u makkelijk te maken heb ik van de ingrediënten een link gemaakt (affiliate links, maar goed). Zodat u niet zit met een nep-meestersaus.

Recept gepocheerde meestersaus kip

Recept gepocheerde meestersaus kip

Recept gepocheerde meestersaus kip

Es
Het recept voor een perfect gepocheerde kip met subtiele smaak. Maar ook eend, parelhoen of poussins blijven heel mals en sappig wanneer ze eerst gepocheerd worden in deze bouillon.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Gevogelte
Keuken Aziatisch
Porties 1 x meestersaus

Ingrediënten
  

  • 400 milliliter water
  • 250 milliliter lichte sojasaus
  • 250 milliliter Shaoxing rijstwijn
  • snuf 5-kruidenpoeder niet te veel
  • 150 gram kristalsuiker
  • 3 tot 4 tenen knoflook gekneusd
  • stuk gember duimgroot in dunne plakjes
  • 1 kaneelstokje
  • 1 stukje sinaasappelschil zonder het wit
  • 2 theelepels Sichuan pepertjes gekneusd
  • 3 steranijs
  • ½ theelepel sesamolie

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten in een pan waarin je kip precies inpast.
  • Breng alles aan de kook en draai dan het vuur zacht.
  • Leg het deksel op de pan en laat hem op heel zacht vuur (een vlamverdeler is heel geschikt hiervoor) 20 minuten tot een half uurtje zachtjes trekken.
  • Leg dan voorzichtig de kip erin met zijn rug naar beneden.
  • Laat de kip dan ongeveer 10 minuten pocheren in de bouillon.
  • Draai de kip om en pocheer deze kant nog ongeveer 20 minuten.
  • Haal dan de pan van het vuur en laat de kip afkoelen in de bouillon.
  • Kip grillen:
  • Verwarm de oven voor op 250 graden Celsius.
  • Dep de kip goed droog met wat keukenpapier of een schone theedoek.
  • Wrijf dan de kip in met wat (olijf)olie en bestrooi hem met wat zout.
  • Leg de kip in een schaal of op het rooster met schaal eronder.
  • Rooster de kip in ongeveer 20 minuten goudbruin en het vel knapperig.
  • Serveer direct, maar op kamertemperatuur is hij ook heel goed.
  • Bewaren meestersaus:
  • Laat de bouillon zo snel mogelijk afkoelen. Dit gaat goed in de gootsteen vol met koud water waar je de pan in zet.
  • Schep het vet van de bouillon.
  • Giet de bouillon door een zeef in een diepvriesdoos.
  • Sluit de doos af en zet hem in de vriezer.
  • Opnieuw gebruiken meestersaus:
  • Ontdooi de bouillon. Dit kan in de magnetron of op het aanrecht.
  • Giet de saus in een pan. (Waar de kip net in past)
  • Voeg eventueel nog iets van gember, steranijs, gember, kaneel, knoflook, sinaasappelschil of Sichuan pepers toe.
  • Laat de bouillon weer aan de kook komen en kook hem een aantal minuten goed door.
  • Zet de pan dan weer op heel laag vuur en pocheer de kip zoals hierboven is beschreven.
  • Hierna kan de meestersaus weer gezeefd en ingevroren worden. Ook zoals hierboven beschreven.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Ook lekker:

  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Pittige rundvlees bamisoep recept
Frisse kokos wortelcake bakken recept »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}