Een ritme terugvinden in mijn leven was lastig. Een jaar lang iedere dag naar het ziekenhuis rijden. Daar een uur, of langer, op bezoek bij mijn paps en dan weer terug.
Dát was mijn ritme.
De rit naar het ziekenhuis is niet meer nodig. En paps is al weer ruim twee maanden overleden… En dan ineens zit je thuis.
Geen autorit.
Geen thee in het ziekenhuis.
Geen haastige boodschap na bezoekuur.
En toen zat ik maar wat.
Kon mijn draai niet vinden. Had grootste plannen in mijn hoofd om vervolgens mijzelf terug te vinden aan de eettafel met een spelletje op de iPad…
En ineens kreeg in vorige week een ‘hupje’. Heb weer wat op mijn FaceBook pagina geplaatst. Bedacht me dat ik al maanden een leuke winactie had voorgenomen en die heb ik dan ook staan voor vrijdag. (Hou daarvoor mijn FaceBook Pagina in de gaten!)
Ik realiseer me dat ik af en toe nog wel eens een dip zal hebben. Ik mis mijn vader heel erg. Maar ik weet ook dat het leven doorgaat. Hij vond wat ik deed helemaal fantastisch en dat maakt het extra bijzonder om stug door te gaan.
Dus hier een recept voor een heerlijk pittig kippetje uit de oven. De foto is al tijden geleden gemaakt, maar ik weet dat gezin heel enthousiast was toen dit op tafel stond.
Harissa poussins of kip uit de oven recept

Harissa kip uit de oven recept
Ingrediënten
- 4 poussins kleine kippen of 2 grote kippen
- 6 eetlepels harissa scherpe kruidenpasta
- 2 theelepels zout
- 30 milliliter citroensap
- 90 milliliter olijfolie
- 1 teen knoflook
- 4 eetlepels boter
- half bosje verse koriander fijn gehakt
- Extra nodig: Ovenschaal
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius.
- Meng de boter met de gehakte koriander.
- Meng in een kom de harissa, zout, citroensap en olijfolie tot een marinade.
- Pers de teen knoflook uit en meng deze door de marinade.
- Wrijf de kip aan de binnen en de buitenkant in met de marinade.
- Stop in elke kip een vierde deel van de boter met koriander in de holte van de kip.
- Leg de kip in een ovenschaal en zet deze in de oven.
- Braad de kip 10 minuten op 225 graden Celsius.
- Draai dan de temperatuur nar 180 graden Celsius.
- Braad de kip dan nog 35 tot 45 minuten tot hij gaar is.
Dankjewel Martine! Langzaamaan (wel wat langzamer dan mijn hoofd wil….) zal het vast goed komen!
XXX
Hi Lai-Wah,
Zo herkenbaar je berichtje… Vooral dat zitten op de bank. Beetje halfbakken kijken.
Neem de tijd en ik wens je heel veel sterkte met het verlies van je mama.
Liefs en knuffel van mij.
Fijn dat het begin er weer is Esmee, stap voor stap de draad weer oppakken en het plezier in alles weer wat terug krijgen. Het komt allemaal wel, en alles op zijn tijd! Dikke kus
Zó herkenbaar. Mijn moeder is op 1 mei overleden. En ik probeer nog steeds mijn draai te vinden. Op sommige dagen lukt dat aardig en op sommige dagen zit ik alleen maar op de bank stomme tv programma’s te kijken. Het is ook nog zo kort. Fijn om te lezen dat je je hupje kreeg. En wat een zalig recept! Bedankt voor het delen x
Lieve esmee! Het heeft tijd nodig, maar ik ben blij om weer een post van je te zien. Je vader zou niet anders willen! Hij was zo trots op je! En ik ook!! X
Dat zal inderdaad best wennen zijn na een jaar intensief ziekenhuis bezoek. Je leven verandert ook gewoon wel echt als er een ouder wegvalt. Sterkte met de draad weer oppakken!