Verliefd tot over mijn oren…
Al enige tijd heb ik een nieuwe crush. Warm, pittig, grappig en makkelijk in omgang.
Pad Thai heet mijn nieuwe liefde.
Het is zo makkelijk te maken. En vooral wanneer alles hier weer eens op aparte tijden eet is het zo fijn. Ik maak dan alls klaar tot de rijstnoedels erbij moeten. De kip en de groenten doe ik dan in een apart schaaltje. Tegen de tijd dat er gegeten wordt bak ik snel de kip met groenten, doe de rijstnoedels en de garnalen erbij en het staat dan binnen vijf minuten op tafel.
En dan dat pittige in combinatie met zoet en zuur! Een echte aanrader wat mij betreft.
Pad Thai met kip en garnalen recept

Pad Thai met kip en garnalen recept
Ingrediënten
- 175 gram palmsuiker of lichtbruine basterdsuiker
- 175 milliliter vissaus
- 45 milliliter tamarinde of limoen/citroensap
- 175 milliliter sriracha hete saus
- 2 tot 2 theelepels chillivlokken
- 500 gram rijstnoedels
- 400 gram kipdijvlees in stukjes gesneden
- 3 paprika's in kleine stukjes gesneden
- 200 gram peultjes
- 200 gam garnalen
- 250 gram tauge
- 4 bosuitjes in ringen gesneden om mee te serveren
- scheut zonnebloemolie om in te bakken
- geroosterde pinda's om mee te serveren
- Extra nodig: grote wokpan
Instructies
- Maak eerst de saus:
- Doe de palmsuiker, vissaus, tamarinde (of sap), sriracha en chillivlokken in een steelpan.
- Breng het mengsel aan de kook en laat het op zacht vuur 5 minuten koken tot de suiker gesmolten is.
- Draai het vuur uit en zet weg tot later gebruik.
- De rijstnoedels weken:
- Neem een grote kom en vul deze met koud water.
- Leg de rijstnoedels erin en laat ze weken.
- Pad Thai maken:
- Verhit in een grote (wok)pan een scheut zonnebloemolie.
- Bak de kipdij stukjes aan tot ze bijna gaar zijn.
- Voeg dan de stukjes paprika en peultjes toe. Roerbak deze 8 tot 10 minuten tot ze zacht zijn.
- Schep een aantal flinke lepels saus (afhankelijk hoe scherp de Pad Thai wil hebben) in de pan en laat deze heet worden.
- Doe de taugé en de garnalen in de pan en bak deze nog even een minuutje mee.
- Haal met je handen de rijstnoedels uit de bak met water en voeg deze toe aan de pan met kip en groenten.
- Bak op hoog vuur alles tot het door en door warm is.
- Voeg als laatste de garnalen toe en warm deze even door.
- Proef en breng eventueel op smaak met meer saus.
- Serveer direct met de (eventueel) overgebleven saus, zodat ieder voor zich nog wat extra kan toevoegen.
- Strooi er als laatste de ringen bosui en nog wat pinda's over.
Alle boodschappen voor dit recept in één keer in je winkelmand op AH.nl? Klik op de button hieronder:
Disclaimer: Mijn posts bevatten (soms) affiliate links.
Graag gedaan! Ik hoop dat je het een keer gaat maken! 🙂
Hmm, ik heb eerlijk gezegd nog nooit pad thai op. Maar ik ben helemaal gek van garnalen en kip en het ziet er echt super lekker uit!! Bedankt voor het recept.
Ooo zo lekker!! Nu wil ik Pad Thai. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dat tot nu toe voornamelijk in Thailand heb gegeten maar tijd om ook eens zelf te maken!