Auto’s.
Persoonlijk: airbags (2 stuks voorin), stuurbekrachtiging, zuinig in gebruik en niet te zwaar.
Partnerlief? Een hele lijst.
Sinds kort hebben we een andere. Een zwarte (met mijn ‘eisenpakket’), zeg maar. Maar Partnerlief vind het veel meer dan alleen zwart en veilig. Hij is idolaat van onze auto. Waar hij overigens niet eens zoveel in rijdt. Hij poetst hem, verzorgt hem en is dagen op zoek naar originele onderdelen en weet ik veel.
Enfin.
Een tijd geleden was ik weer eens gezellig bij Simone. En dan maken we ook zoete dingen. Deze keer een taartje met amandel(meel) véél amandelschaafsel (essentieel voor dit verhaal) en frambozenjam.
En een taart met allerlei soorten fruit. Frambozen, banaan en mango.
Ik ben geen zoetekauw, maar deze vond ik heerlijk! Dus nam ik beide taartjes mee. Beetje onhandig vervoeren, maar goed.
We hadden ze op een plank gelegd en achter in de auto gezet. En alles ging prima. Tot ik bij Zaanstad ineens bovenop mijn rem moest.
Frambozenjam op de rugleuning van de stoelen. Banaan in de rails waar de stoelen in vast zitten. Frambozen geplet op het dashboard…
Oh.
En amandelschaafsel zover het oog reikt….
Heel voorzichtig kwam ik binnen. En vertelde over het ‘kleine ongelukje’.
Met de auto.
Direct roepend dat de auto ongedeerd was (misschien wat schrik in de banden), maar verder ok.
Dat het alleen maar het interieur was dat enige zorg en attentie nodig had.
Conclusie: Ik mag nooit meer taart vervoeren op de achterbank op een plank…
Amandel frambozenjam taart recept

Amandel frambozenjam taart recept
Ingrediënten
- Bodem:
- 160 gram amandelmeel
- 2 eetlepels maizena
- snuf zout
- 15 milliliter citroensap
- 1/2 zakje vanillesuiker
- 3 eetlepels honing
- 3 eetlepels gesmolten boter + wat extra om in te vetten
- Topping:
- 100 gram amandelschaafsel
- 150 gram frambozenjam
- Extra nodig: vlaaivorm van 20 cm doorsnede
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175˚C.
- Meng de amandelmeel met de maizena en een snuf zout.
- Voeg dan het citroensap, vanillesuiker, honing en gesmolten boter door het amandelmeel en meng tot er een (lichtelijk) plakkerig deeg ontstaat.
- Vet de bakvorm in met wat boter.
- Verdeel het deeg over de bodem van de vorm en druk goed aan zodat de bodem overal even dik is..
- Meng het amandelschaafsel met de frambozenjam en verdeel dit over de bodem.
- Zet het taartje in de oven en bak het taartje in ongeveer 18-20 minuten goudbruin.
- Laat het taartje minimaal een uur afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Nutrition
Alle boodschappen in je winkelmandje op AH.nl? Klik op de button hieronder:
%CODEAH%
Disclaimer: De AH button is een affiliate link.
We gaan oefenen op dat vastzetten! Hahahahaha 😂
En ja, op de foto nog wel, na de stop heel anders!!
wat een herkenbaar verhaal 🙂
als ik hier taart bak om te vervoeren is het ook altijd commentaar dat ik dat gebak beter moet vast zetten
maar hij ziet er wel heerlijk uit!