• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Recept hartige witloftaart met brie en walnoten

Budget Echt Eten Groenten Hapjes en Snacks Kaas Lunch Recepten

Recept hartige witloftaart met brie en walnoten

Hartige taarten. Ik kan er soms niet genoeg van krijgen. Het zijn van die handige recepten. Snel in elkaar te zetten, makkelijk, meeste mensen vinden het lekker. En ze zijn van te voren te bereiden.

Deze keer een hartige taart met witlof. Want dat is in het seizoen ook nog eens een budgetvriendelijke groente.

Voor dit recept heb ik het mij helemaal makkelijk gemaakt en gebruikte deeg uit de vriezer. Je kunt natuurlijk het deeg zelf maken. Een recept daarvoor staat hier.

Recept hartige witloftaart met brie en walnoten

Recept hartige witloftaart met brie en walnoten

Recept hartige witloftaart met brie en walnoten

Es
Dit recept is snel gemaakt. Met witlof, brie en walnoten. Lekker als lunch maar met een gevulde soep erbij ook prima als hoofdgerecht.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 55 min
Gang Lunch
Keuken Hollandse
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 6 stronken witlof in grove ringen gesneden
  • 5 tot 6 plakken deeg voor hartige taart diepvries
  • 4 eieren
  • 200 gram slagroom
  • 200 gram creme fraiche
  • 200 gram brie in blokjes gesneden
  • 100 gram walnoten
  • 100 gram geraspte kaas
  • Extra nodig: springvorm van 24 cm in doorsnede

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  • Verhit de olijfolie in een grote hapjespan.
  • Bak de witlof een aantal minuten in de olijfolie, draai het vuur uit en laat het afkoelen.
  • Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm. Zet de rand erop en maak hem dicht. Knip eventueel overtollig papier weg.
  • Bekleed de springvorm met de plakjes hartig taartdeeg. Soms moet je wat snijden en de afsnijdsels weer plakken op onbedekte delen.
  • Klop, met een garde, de eieren, slagroom en creme fraiche in een kom.
  • Breng het eiermengsel met peper en zout op smaak.
  • Verdeel de witlof over de bodem van de springvorm.
  • Schenk het eiermengsel over de witlof.
  • Verdeel de stukjes brie, walnoten en de geraspte kaas over de taart.
  • Zet de taart in de oven en bak hem in 40 tot 45 minuten gaar en goudbruin.
  • Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen.
  • Serveer de taart lauw of op kamertemperatuur.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Alle boodschappen in je winkelmandje op AH.nl? Klik op de button hieronder:

%CODEAH%

Disclaimer: Deze post bevat affiliate links.

 

Ook lekker:

  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept hartige witloftaart met brie en walnoten
Gepost op
2017-09-19


Reageer

« Recept risotto met bacon en eekhoorntjesbrood
Super Halloween Foodswap 2017 »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}