• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Recept hartige witloftaart met brie en walnoten

Budget Echt Eten Groenten Hapjes en Snacks Kaas Lunch Recepten

Recept hartige witloftaart met brie en walnoten

86
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Hartige taarten. Ik kan er soms niet genoeg van krijgen. Het zijn van die handige recepten. Snel in elkaar te zetten, makkelijk, meeste mensen vinden het lekker. En ze zijn van te voren te bereiden.

Deze keer een hartige taart met witlof. Want dat is in het seizoen ook nog eens een budgetvriendelijke groente.

Voor dit recept heb ik het mij helemaal makkelijk gemaakt en gebruikte deeg uit de vriezer. Je kunt natuurlijk het deeg zelf maken. Een recept daarvoor staat hier.

Recept hartige witloftaart met brie en walnoten

Recept hartige witloftaart met brie en walnoten

Recept hartige witloftaart met brie en walnoten
 
Bewaar Print
Voorbereiden:
15 minuten
Kooktijd:
40 minuten
Totale tijd:
55 minuten
 
Dit recept is snel gemaakt. Met witlof, brie en walnoten. Lekker als lunch maar met een gevulde soep erbij ook prima als hoofdgerecht.
Auteur: Es
Recept soort: Lunch
Keuken: Hollandse
Serves: 6 personen
Wat ik heb gebruikt:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 6 stronken witlof, in grove ringen gesneden
  • 5 tot 6 plakken deeg voor hartige taart (diepvries)
  • 4 eieren
  • 200 gram slagroom
  • 200 gram creme fraiche
  • 200 gram brie, in blokjes gesneden
  • 100 gram walnoten
  • 100 gram geraspte kaas
  • Extra nodig: springvorm van 24 cm in doorsnede
Zo maak ik het:
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  2. Verhit de olijfolie in een grote hapjespan.
  3. Bak de witlof een aantal minuten in de olijfolie, draai het vuur uit en laat het afkoelen.
  4. Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm. Zet de rand erop en maak hem dicht. Knip eventueel overtollig papier weg.
  5. Bekleed de springvorm met de plakjes hartig taartdeeg. Soms moet je wat snijden en de afsnijdsels weer plakken op onbedekte delen.
  6. Klop, met een garde, de eieren, slagroom en creme fraiche in een kom.
  7. Breng het eiermengsel met peper en zout op smaak.
  8. Verdeel de witlof over de bodem van de springvorm.
  9. Schenk het eiermengsel over de witlof.
  10. Verdeel de stukjes brie, walnoten en de geraspte kaas over de taart.
  11. Zet de taart in de oven en bak hem in 40 tot 45 minuten gaar en goudbruin.
  12. Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen.
  13. Serveer de taart lauw of op kamertemperatuur.
3.5.3226

Alle boodschappen in je winkelmandje op AH.nl? Klik op de button hieronder:

%CODEAH%

Disclaimer: Deze post bevat affiliate links.

 

Ook lekker:

  • Ei rode biet salade met walnoten en bieslookEi rode biet salade met walnoten en bieslook
  • Zeeduivel met koude mosterdsausZeeduivel met koude mosterdsaus
  • Pittige makreel broodjes receptPittige makreel broodjes recept
  • Rode bieten pasta zelf makenRode bieten pasta zelf maken
  • Kookboek Delicious Elke dag bijzonderKookboek Delicious Elke dag bijzonder
  • Geitenkaas salade appelstroop balsamico dressingGeitenkaas salade appelstroop balsamico dressing
  • Chocolade broodjes met Ben en Jerry's ijsChocolade broodjes met Ben en Jerry's ijs
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag VisdagSurf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken9 snacks voor kerst om zelf te maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept hartige witloftaart met brie en walnoten
Gepost op
2017-09-19
86
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


Reageer

« Recept risotto met bacon en eekhoorntjesbrood
Super Halloween Foodswap 2017 »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Stem op dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.851 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    407 x gedeeld
  •  
    Pittige Indische eieren recept telor petis...
    Het is een project dat ik al heel lang wil doen: meer Indisch koken. Want eigenlijk is het best bijz
    323 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    311 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.