Risotto vind ik tegenwoordig echt comfort food. Al eet ik het nooit als hoofdgerecht. Ik maak het tegenwoordig vaak voor de lunch. Het liefst op van die regenachtige en stormachtige dagen.
Risotto, gloeiend heet, in een kom op de bank. Netflix aan en ik ben helemaal gelukkig.
Ik vind het handig om risotto te maken in een grote wok met antiaanbaklaag. Dan koekt het niet aan. Oh, en ik roer ook niet constant in mijn risotto. En hij is nog steeds prima!
Veel plezier met het recept!
Recept risotto met bacon en eekhoorntjesbrood

Recept risotto met bacon en eekhoorntjesbrood
Ingrediënten
- 15 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
- 1 liter heet water
- 2 blokjes groentebouillon
- 150 gram spekblokjes
- 1 ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook fijngehakt of door de pers
- 225 gram arborio rijst
- 125 millilter witte wijn
- 50 gram pecorino of Parmezaanse kaas geraspt + extra om te serveren
- 30 gram boter
- paar takjes peterselie fijn gesneden
- Extra nodig: wok met antiaanbaklaag
Instructies
- Doe de gedroogde eekhoorntjesbrood in een grote kom
- Verkruimel de bouillonblokjes boven de kom en schenk er 1 liter kokend water op. Laat staan tot later gebruik.
- Bak de spekblokjes uit in een ruime pan met antiaanbaklaag.
- Schep de spekjes uit de pan en zet ze weg tot later gebruik.
- Fruit de ui en de knoflook in het achtergebleven bakvet van de spekjes.
- Bak de ui en de knoflook ongeveer 2 minuten.
- Doe de rijst bij de ui en knoflook in de pan en bak deze 1 minuut mee.
- Schenk de wijn in de pan en laat het op hoog vuur aan de kook komen.
- Kook de wijn tot de alcohol niet meer te ruiken is.
- Schep ondertussen het eekhoorntjesbrood met een schuimspaan uit de bouillon. Snijdt eventueel grote stukken iets fijner.
- Zet het vuur half hoog.
- Giet een flinke scheut van de bouillon bij de rijst en roer even goed.
- Wacht tot het grootste deel van de bouillon is verdwenen en giet dan weer een flinke scheut bij de rijst. Roer weer even goed.
- Ga zo door tot alle bouillon op is.
- Wanneer de laatste bouillon bijna is opgenomen is de risotto klaar.
- Voeg dan de spekblokjes, eekhoorntjesbrood, pecorino (of Parmezaan) en boter toe en roer alles goed door.
- Strooi er nog wat geraspte pecorino (of Parmezaan) en de peterselie over en serveer direct.
Alle boodschappen in je winkelmandje op AH.nl? Klik op de button hieronder:
%CODEAH%
Disclaimer: Deze post bevat affiliate links.
Geef een reactie