Dikke kookboeken. Daar hou ik nu eenmaal van. En op de één of andere manier is Italië nogal favoriet hier afgelopen tijd. Dus vond ik het extra leuk om dit boek te bekijken.
QB
Quanto Basta
Aan het begin van het boek wordt dit uitgelegd. Qb zegt zoveel als: ‘zoveel als nodig’. De Italiaanse keuken (net zoals de Indische) is niet perse gevangen in precieze hoeveelheden. Soms ga je af op je eigen gevoel en smaak. Vooral wanneer het gaat om pepers, kruiden, kaas, boter en olie.
Een boek naar mijn hart.
Kookboek Big Mamma Good Cook
Alle recepten zijn onderverdeeld in elf hoofdstukken. Dik gedrukt in het Italiaans, maar (gelukkig) in kleine letters in het Nederlands eronder.
- Per l’aperitivo – ‘Bij de borrel’
De recepten voor bij de borrel zijn leuk en gevarieerd. Arancini, vis, vlees en natuurlijk kunnen de bruschetta’s niet ontbreken. - Insalata – ‘Overheerlijke salades’
Ik heb al veel salades gezien, maar in dit boek toch weer verassende salades. Bijvoorbeeld die met spinazie, paardebloemen en verse vijgen. - Pizza – ‘Pizza’s’
Buiten de pizza ook foccacia’s - Pasta – ‘Pasta’s’
Zwarte pasta die ze ‘Black Mamba’ noemen en de wat meer klassieke pasta gerechten. - Piatti veggie – ‘Vegetarische gerechten’
Alles vegetarisch: soepen, pasta, risotto’s en ovengerechten met veel groenten. - Carne – ‘Vlees’
Kip, kalfsvlees, rundvlees, wild en varkensvlees. Van alles komt er langs. - Pesce – ‘Vis’
Inktvis, zwaardvis en ook aal. Ook hier best verassend en recepten die ik nog niet kende. - Dolci – ‘Desserts’
De Venetiaanse beignets met warme hazelnootpasta… Do I need to say more? - The big Italian brunch – ‘Brunch’
Wat random recepten voor salades, eigerechten en ook wat zoete recepten. - Cose di base – ‘Basisrecepten’
Ik verwachtte pasta en deeg. Maar het zijn vooral inmaakgerechten en pesto’s. Ook lekker, maar ik was even in de war… - Cocktails – ‘Cocktails’
Dat spreekt voor zich. Mix drankjes met alcohol (1 zonder) en bijzonder vond ik de ‘Little Italy’, gemaakt met het vocht van mozzarella.
Leuk vind om te lezen zijn de pagina’s tussen de recepten in. Hier wordt uitgelegd wat bijvoorbeeld gorgonzola is, wat een goede mortadella is of een lofzang over de versheid van ricotta.
[bol_product_links block_id=”bol_59d20c1484fd3_selected-products” products=”9200000075165447″ name=”Big Mamma” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Geef een antwoord