• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Milanese saffraan risotto recept

Echt Eten Kaas Rijst Vegetarisch Wereldgerechten

Milanese saffraan risotto recept

Italiano Mercato.

Let op. Dit is géén gesponsorde post. Ik heb gewoon netjes afgerekend. (Wel twee glazen wijn gedronken en worst gegeten…. )

Al jaren wilde ik er naar toe. Maar op de één of andere manier kwam het er maar niet van. Tot ik met mijn neef Björn sprak. Hij kende de mensen en eigenaren en zou het leuk vinden om eens met mij en dochterlief langs te gaan.

Dus op een zaterdag gingen we naar het industrieterrein. Daar hebben ze hun pand. Het is een groothandel, maar ze verkopen ook ‘gewoon’ aan particulieren.

De meest prachtige producten hebben ze daar. Van balsamico (en dan echte) tot ingemaakte groenten. Vers vlees uit alle delen van Italië. Chocolade waar ik zelfs blij van werd.

Chocolade

En niet te vergeten wijn. Heel veel wijn. Rood, wit, biologisch en ‘organic’. En ik heb er een paar gedronken.
Die waren lekker.
Ik moet terug want er is meer…

Waar ik nog het meest blij van werd: Het zijn mensen die daadwerkelijk weten wat ze verkopen.  Op welke grond de druiven groeien, op welke vaten de wijnen worden gerijpt tot de naam van de boer die de varkens houdt waar de Italiaanse venkelworst van wordt gemaakt.

Mocht u nu eens in de buurt zijn, ga dan langs. Er wordt geproefd en echte espresso geschonken. Wijn proeven is geen enkel probleem. En de mensen zijn echt super aardig.

Ik heb in ieder geval een nieuwe favoriete winkel. En ze zijn druk bezig hun webwinkel in orde te maken. Nog even geduld dus!

Nu ben ik natuurlijk in een soort van Italiaanse toestand gekomen. Dus maakte ik risotto. Nou ja, eerst osso bucco, maar traditioneel wordt deze risotto erbij geserveerd.

Milanese saffraan risotto recept

Milanese saffraan risotto recept

Milanese saffraan risotto recept

Es
Risotto met saffraan komt uit Milaan. Hier het recept voor deze mooie gele risotto.
4 van 1 stem
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • scheutje olijfolie
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 300 gram arborio rijst of andere rijst die geschikt is voor risotto
  • 1 glas witte wijn
  • 1 buisje saffraan
  • 1 liter kippenbouillon zelf gemaakt of van 2 blokjes
  • 75 gram Parmezaanse kaas fijn geraspt
  • 50 gram boter
  • peterselie fijngesneden
  • citroenrasp
  • Extra nodig: pan met dikke bodem

Instructies
 

  • Verhit een scheut olijfolie in een pan. (Het liefst eentje met een dikke bodem)
  • Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze in ongeveer 5 minuten glazig.
  • Doe de rijst in de pan en bak deze op niet al te hoog vuur 1 tot 2 minuten mee.
  • Schenk de witte wijn in de pan en voeg ook de saffraan toe.
  • Laat de witte wijn verdampen.
  • Schenk een flinke scheut bouillon toe en roer even goed.
  • Hou de risotto in de gaten en roer af en toe.
  • Wanneer de meeste bouillon ingekookt is schenk je weer een flinke scheut bouillon in de pan.
  • Roer tussentijds goed.
  • Controleer na 15 tot 20 minuten of de rijst gaar is.
  • Zodra de risotto gaar is het vuur uitdraaien. De risotto moet wel smeuïg zijn. Dus wees niet te zuinig met de bouillon.
  • Roer dan het grootste deel van de Parmezaanse kaas en boter door de risotto. Bewaar wat van de Parmezaanse kaas voor het serveren.
  • Bestrooi de risotto met de peterselie en citroenrasp.
  • Serveer de risotto direct.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Ook lekker:

  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


2 Reacties

« Pannenkoekjes voor het ontbijt met rode biet
Kookboek Big Mamma Good Cook »

Reacties

  1. Es zegt

    19/11/2019 om 15:57

    Hi Ineke,

    Het heet Mercato Italiano en zit in Heerhugowaard. Helemaal bovenaan de tekst zie je de naam staan. Dat is ook een link naar hun site. Ook zijn ze actief op Facebook en Instagram. Onder hun eigen naam.
    Veel plezier ermee!
    Groeten,

    Es

  2. Ineke zegt

    19/11/2019 om 13:20

    4 sterren
    Hallo, hoe heet die groothandel en waar is hij gevestigd?
    Groeten, Ineke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}