• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Milanese saffraan risotto recept

Echt Eten Kaas Rijst Vegetarisch Wereldgerechten

Milanese saffraan risotto recept

159
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Italiano Mercato.

Let op. Dit is géén gesponsorde post. Ik heb gewoon netjes afgerekend. (Wel twee glazen wijn gedronken en worst gegeten…. )

Al jaren wilde ik er naar toe. Maar op de één of andere manier kwam het er maar niet van. Tot ik met mijn neef Björn sprak. Hij kende de mensen en eigenaren en zou het leuk vinden om eens met mij en dochterlief langs te gaan.

Dus op een zaterdag gingen we naar het industrieterrein. Daar hebben ze hun pand. Het is een groothandel, maar ze verkopen ook ‘gewoon’ aan particulieren.

De meest prachtige producten hebben ze daar. Van balsamico (en dan echte) tot ingemaakte groenten. Vers vlees uit alle delen van Italië. Chocolade waar ik zelfs blij van werd.

Chocolade

En niet te vergeten wijn. Heel veel wijn. Rood, wit, biologisch en ‘organic’. En ik heb er een paar gedronken.
Die waren lekker.
Ik moet terug want er is meer…

Waar ik nog het meest blij van werd: Het zijn mensen die daadwerkelijk weten wat ze verkopen.  Op welke grond de druiven groeien, op welke vaten de wijnen worden gerijpt tot de naam van de boer die de varkens houdt waar de Italiaanse venkelworst van wordt gemaakt.

Mocht u nu eens in de buurt zijn, ga dan langs. Er wordt geproefd en echte espresso geschonken. Wijn proeven is geen enkel probleem. En de mensen zijn echt super aardig.

Ik heb in ieder geval een nieuwe favoriete winkel. En ze zijn druk bezig hun webwinkel in orde te maken. Nog even geduld dus!

Nu ben ik natuurlijk in een soort van Italiaanse toestand gekomen. Dus maakte ik risotto. Nou ja, eerst osso bucco, maar traditioneel wordt deze risotto erbij geserveerd.

Milanese saffraan risotto recept

Milanese saffraan risotto recept

4.0 from 1 reviews
Milanese saffraan risotto recept
 
Bewaar Print
Voorbereiden:
5 minuten
Kooktijd:
20 minuten
Totale tijd:
25 minuten
 
Risotto met saffraan komt uit Milaan. Hier het recept voor deze mooie gele risotto.
Auteur: Es
Recept soort: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaanse
Serves: 4 personen
Wat ik heb gebruikt:
  • scheutje olijfolie
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 300 gram arborio rijst (of andere rijst die geschikt is voor risotto)
  • 1 glas witte wijn
  • 1 buisje saffraan
  • 1 liter kippenbouillon (zelf gemaakt of van 2 blokjes)
  • 75 gram Parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • 50 gram boter
  • peterselie, fijngesneden
  • citroenrasp
  • Extra nodig: pan met dikke bodem
Zo maak ik het:
  1. Verhit een scheut olijfolie in een pan. (Het liefst eentje met een dikke bodem)
  2. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze in ongeveer 5 minuten glazig.
  3. Doe de rijst in de pan en bak deze op niet al te hoog vuur 1 tot 2 minuten mee.
  4. Schenk de witte wijn in de pan en voeg ook de saffraan toe.
  5. Laat de witte wijn verdampen.
  6. Schenk een flinke scheut bouillon toe en roer even goed.
  7. Hou de risotto in de gaten en roer af en toe.
  8. Wanneer de meeste bouillon ingekookt is schenk je weer een flinke scheut bouillon in de pan.
  9. Roer tussentijds goed.
  10. Controleer na 15 tot 20 minuten of de rijst gaar is.
  11. Zodra de risotto gaar is het vuur uitdraaien. De risotto moet wel smeuïg zijn. Dus wees niet te zuinig met de bouillon.
  12. Roer dan het grootste deel van de Parmezaanse kaas en boter door de risotto. Bewaar wat van de Parmezaanse kaas voor het serveren.
  13. Bestrooi de risotto met de peterselie en citroenrasp.
  14. Serveer de risotto direct.
3.5.3226

 

Ook lekker:

  • Budget maaltijden planning week 47
    Budget maaltijden planning week 47
  • La Lotteria in Amsterdam
    La Lotteria in Amsterdam
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Kookboek My Asian Kitchen
    Kookboek My Asian Kitchen
  • Budget maaltijden planning week 48
    Budget maaltijden planning week 48
  • Budget maaltijden planning week 46
    Budget maaltijden planning week 46
  • Zeeduivel met koude mosterdsaus
    Zeeduivel met koude mosterdsaus
  • 10 prachtige Italiaanse design keukens
    10 prachtige Italiaanse design keukens
  • Bramen cobbler met funcakemix
    Bramen cobbler met funcakemix

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

159
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


2 Reacties

« Pannenkoekjes voor het ontbijt met rode biet
Kookboek Big Mamma Good Cook »

Reacties

  1. Es zegt

    19/11/2019 om 15:57

    Hi Ineke,

    Het heet Mercato Italiano en zit in Heerhugowaard. Helemaal bovenaan de tekst zie je de naam staan. Dat is ook een link naar hun site. Ook zijn ze actief op Facebook en Instagram. Onder hun eigen naam.
    Veel plezier ermee!
    Groeten,

    Es

  2. Ineke zegt

    19/11/2019 om 13:20

    Hallo, hoe heet die groothandel en waar is hij gevestigd?
    Groeten, Ineke

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Stem op dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.855 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    449 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    318 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    154 x gedeeld
  •  
    Budget maaltijden planning week 48...
    Had ik u al verteld dat ook mijn auto spontaan in de brand vloog? Dat kon er ook nog wel bij. Dus za
    144 x gedeeld
  •  
    Milde gele curry met kabeljauw recept...
    Milde gele curry met kabeljauw recept Deze curry staat binnen een half uurtje op tafel. Niet al te p
    137 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.