Simone en ik proberen regelmatig samen te koken voor ons blog. Gewoon voor de gezelligheid. (En dat is het!)
De laatste keer puilde de koelkast uit met bietjes. Zoveel bietjes. Bietjes zover het oog reikt…
Dus gingen we daar ook maar iets van maken, want ja, verspillen willen we ook niet.
Gelukkig is Simone wat meer thuis in de glutenvrije en Paleo keuken. (Ik doe daar echt nooit iets mee) En zo kwamen deze pannenkoekjes uit de koekenpan. Mét bietjes gemaakt.
Ik vond ze gewoon lekker. Het maakt mij niet uit of ze glutenvrij zijn of niet. Let wel op. Ze zijn nogal kwetsbaar (door het gebrek aan gluten). Dus maak ze niet te groot, dan draaien ze makkelijke om.
Neem wel een banaan die echt goed rijp is. Anders zijn ze niet zoet. (Wat mij betreft kun je er ook wat suiker of honing doorroeren wanneer de banaan niet zoet genoeg is)
Dus.
Bietjes over? Maak er eens pannenkoekjes van!
Pannenkoekjes voor het ontbijt met rode biet

Pannenkoekjes voor het ontbijt met rode biet
Ingrediënten
- 1 rijpe banaan fijn gemaakt met een vork
- 50 gram amandelmeel
- 1 grote gare rode biet geraspt
- 2 eieren
- olie of boter om in te bakken
Instructies
- Maak de banaan fijn in een kom.
- Klop de eieren met de banaan.
- Voeg de geraspte biet toe aan de banaan met eieren.
- Roer het amandelmeel erdoor en meng dit tot een beslag.
- Verhit wat olie of boter in een koekenpan.
- Schep (ongeveer) 2 eetlepels per pannenkoekje in de pan. Er passen ongeveer 3 in een grote koekenpan.
- Bak de pannenkoekjes op niet al te hoog vuur gaar. Dit duurt ongeveer 3 tot 4 minuten per kant.
- Serveer met vers fruit en eventueel wat honing en/ of geraspte kokos.
Jaaaa! Die waren lekker! En zin in vandaag! Tot straks! 🤗
Jaaaa! Lekker waren die! En we gaan zometeen gewoon weer koken! 😊