• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Pastasaus met konijn tomaten en kaneel

Echt Eten Sauzen Wild

Pastasaus met konijn tomaten en kaneel

Voor mijn blog plan ik ik dingen in. Zo ben ik al lang voordat de eerste herfststorm dendert met kerstspullen in de weer.

En zo ook deze pastasaus. Past perfect in de herfst. Het seizoen van het wild, warme stoofpotten en stampotten.

Dus.

Wij aten terwijl het ik snakte naar de ventilator een heerlijk herfstige pasta met saus gemaakt met konijn. Want ineens had het weer besloten tot een mooie midsummer dag…

Het duurt misschien even wat langer, maar het is de moeite waard.
Beloofd.

Pastasaus met konijn tomaten en kaneel

Pastasaus met konijn tomaten en kaneel ragu

Pastasaus met konijn tomaten en kaneel

Es
Deze rijke pastasaus wordt ook wel ragu genoemd. Ragu betekend zoveel als 'vlees in saus' met een basis van bouillon of melk. Deze is op basis van bouillon en gemaakt met konijn. Prima gerecht voor de herfst.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 10 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 4 konijnenbouten
  • 300 gram pancetta in blokjes of gerookte spekblokjes
  • 2 uien fijn gesnipperd
  • 4 tenen knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 150 milliliter rode wijn
  • 2 blikken gepelde tomaat
  • 2 blokjes kippenbouillon of zout naar smaak
  • vers gemalen peper naar smaak
  • 2 flinke eetlepels bloem glad geroerd in 200 milliliter water.
  • Parmezaanse kaas om mee te serveren
  • olijfolie en / of boter om in te bakken
  • Extra nodig: Braadpan

Instructies
 

  • Verhit een scheut olijfolie (eventueel met wat boter) in een braadpan.
  • Bak de konijnenbouten rondom bruin.
  • Voeg de pancetta, ui en knoflook toe.
  • Bak alles op middelhoog vuur 20 minuten. Roer ondertussen regelmatig.
  • Voeg de rozemarijn en het gemalen kaneel toe.
  • Giet de rode wijn in de pan en zet het vuur hoog.
  • Kook de rode wijn in tot je ongeveer 1/3 over hebt.
  • Voeg de tomaten en de blokjes bouillon toe en zet het vuur zacht.
  • Leg het deksel op de pan en laat de konijnenbouten in ongeveer 2 uren gaar worden.
  • Haal de konijnenbouten uit de pan en laat ze iets afkoelen.
  • Giet de bloem met water in de pan en roer goed. Laat de saus op middelmatig vuur iets indikken.
  • Ontdoe de konijnenbouten van de botjes. Deze kunnen weggegooid worden.
  • Voeg het vlees toe aan de saus en laat door en door warm worden.
  • Roer de saus met een grote/ grove pasta. (parpadelle of paccheri)
  • Rasp rijkelijk Parmezaanse kaas over de pasta met saus.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Ook lekker:

  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Pastasaus met konijn tomaten en kaneel
Es' Factory
Gepost op
2017-10-18
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)


2 Reacties

« Bullet Journal maandelijkse tracker
Osso buco op Milanese wijze recept »

Reacties

  1. Es zegt

    21/10/2017 om 13:34

    Dankjewel! En kerst, heerlijk he? Ook in de zomer!

  2. Ilona zegt

    18/10/2017 om 20:09

    Klinkt in ieder geval heerlijk!
    En bij mij staat er ook al een kerst blogpostje klaar 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}