Pompoen.
Ik ben fan, maar Simone is nog een groter fan volgens mij. (Ok, de granaatappelpitjes achterwege gelaten. Daar strooit ze altijd rijkelijk mee!)
Dus gingen we samen weer eens de keuken in. Met heel veel pompoenen. Taart, hummus, brood en natuurlijk soep. Ik heb al wel soepen met pompoen op mijn blog staan, maar je kunt nooit genoeg soepen met pompoen hebben.
Ik heb me die dag over de soep ontfermt. Want Simone at alleen en wilde die soep als avondmaaltijd. Dus heb ik met al mijn liefde deze soep gemaakt. Voor één persoon was deze hoeveelheid veel te groot, dus aten we de soep ook als lunch.
Pompoen is in het seizoen ook niet duur, extra vriendelijk recept voor je portemonnee.
Pompoen bloemkool soep met tijm en kerrie

Pompoen bloemkool soep met tijm en kerrie
Ingrediënten
- scheut olijfolie
- 1 grote ui grof gesnipperd
- 1 stengel bleekselderij in halve maantjes gesneden
- 1 winterwortel in stukjes gesneden
- 2 theelepels kerriepoeder
- 2 centimeter gember in plakjes gesneden
- 3 tenen knoflook
- 2 blokjes groentebouillon
- 1 liter water
- 1 kleine pompoen zonder schil en in blokjes gesneden
- 1 kleine bloemkool schoongemaakt en in stukken gesneden
- paar takjes verse tijm (geritst) om te garneren
- scheutje room om mee te serveren
- Extra nodig: staafmixer
Instructies
- Verhit in een grote pan de olijfolie.
- Bak hierin de ui, bleekselderij, wortel en kerriepoeder in ongeveer 5 tot 7 minuten.
- Voeg dan de gember, knoflook, groentebouillon, water, pompoenstukjes en bloemkool toe.
- Laat alles aan de kook komen en draai dan het vuur zacht.
- Leg het deksel op de pan en kook de groenten in ongeveer 20 minuten gaar en zacht.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Proef en breng eventueel op smaak met wat extra peper en / of zout.
- Garneer met de blaadjes tijm en een scheutje room en serveer direct.
Hi Loes,
Ik had wel vaker bloemkoolsoep gemaakt, maar niet met pompoen! En hij is goed vullend en snel klaar. Dat wordt een blijvertje. Ben benieuwd wat jij ervan vind!
Es
Dit ziet er lekker uit! Ik heb me nog nooit aan bloemkoolsoep gewaagd, waar ik ga het zeker eens proberen te maken.